logo as
   [997] ΑΛΙΑΝΣΑ ΛΙΜΑ - ΣΠΟΡΤ ΜΠΟΙΣ ΑΣ. Half 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Ξεκίνημα με ελπίδες!
 23/3/2017

Και τώρα τα σπουδαία στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος u19 καθώς μεσοβδόμαδα ρίχνονται στην μάχη 28 ομάδες στον 2ο (ελιτ) προκριματικό γύρο.
• Οι 28 ομάδες είναι χωρισμένες σε επτά ομίλους των τεσσάρων ενώ κάθε όμιλος διεξάγεται στην έδρα μιας εκ των συμμετεχόντων.
• Σε κάθε όμιλο διεξάγονται τρεις αγωνιστικές και ο νικητής κάθε ομίλου εξασφαλίζει την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017, που θα διεξαχθεί στην Γεωργία.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ
Αναμέτρηση για τον 1ο όμιλο, που διεξάγεται στην πόλη Ασσεν, στην Ολλανδία. Η Ουκρανία δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες στο πρώτο προκριματικό γύρο, καθώς ξεκίνησε με δύο νίκες που της έδωσαν την πρόκριση και απλώς ηττήθηκε στο φινάλε από την Τουρκία όπου έπαιζε για την πρωτιά. Αξιόπιστη τα τελευταία χρόνια καθώς μετρά ήδη δύο σερί προκρίσεις σε τελική φάση (2014, 2015), μετρώντας συνάμα μια κατάκτηση (2009). Στην αποστολή συμμετέχουν δέκα (!) ποδοσφαιριστές από τη Ντιναμό Κιέβου. Ξεχωρίζει ο 18χρονος μέσος Αλιμπέκοφ, ενώ στην αποστολή συμμετέχει και ο νεαρός τερματοφύλακας του Πλατανιά, Σεβτσούκ!

Με αρκετές ελπίδες ταξίδεψε στην Ολλανδία, η εθνική ομάδα αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στον πρώτο προκριματικό γύρο. Ο Γιάννης Γκούμας δεν… κρύφτηκε και έστειλε μήνυμα πρόκρισης. «Θεωρώ ότι η ομάδα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και πως όλα τα παιδιά είναι προετοιμασμένα για να αντεπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο τουρνουά». Ξεχωρίζει από την αποστολή, ο Παναγιώτης Ρέτσος που θα χάσει πάντως τον πρώτο αγώνα λόγω τιμωρίας. Ο Μπούζούκης (Παναθηναϊκός) αντικατέστησε τον τραυματία Πίσπα, στην αποστολή και ο Δημήτρης Λημνιός του Ατρομητου.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ
Αναμέτρηση για τον 7ο όμιλο, που διεξάγεται στην πόλη Χάμε (Βέλγιο). Η Ιρλανδία παρουσιάστηκε εξαιρετική στον πρώτο γύρο καθώς μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί της Αλβανίας, δεν… λάθεψε με το Γιβραλτάρ και πήρε την πρόκριση παρά την ήττα από την Γερμανία. Δύσκολη πάντως η αποστολή της σε έναν όμιλο με καταξιωμένες ομάδες. Η παρουσία της στα ημιτελικά το 2011 αποτελεί και την καλύτερη πορεία της στην διοργάνωση. Πλήγμα η απουσία των βασικών στον πρωτο προκριματικό γύρο Χέιλ (μέσος – Αστον Βίλα) και Γκρέκο Κοξ (ΚΠΡ), που συμμετέχουν πλέον στην εθνική ομάδα u21.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, η Ιταλία ξεπέρασε τον… σκόπελο της πρώτης προκριματικής σειράς και προκρίθηκε για 8ο σερί φορά στον ελιτ προκριματικό γύρο. Αποτελεί μια από τις… σταθερές αξίας, μετρώντας άλλωστε μια κατάκτηση του τροπαίου αλλά και δύο ακόμα παρουσίες σε τελικό. Πέρυσι, ηττήθηκε στον τελικό από την Γαλλία. Από την αποστολή του Ρομπέρτο Μπαρόνιο, ξεχωρίζει ο 17χρονος επιθετικός Πιναμόντι που έχει ήδη πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Serie A, με την «βαριά» φανέλα της Ιντερ! Αρωμα Serie A, έχουν πάρει και ο αμυντικός της Αταλάντα, Μελεγκόνι αλλά και ο επιθετικός της Ρόμα. Τουμινέλο.

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Αναμέτρηση για τον 4ο όμιλο, που διεξάγεται στο Πακος ντε Φερέιρα (Πορτογαλία). Καταιγιστική παρουσιάστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο, η Κροατία που… έστησε πάρτι κόντρα σε Κύπρο, Ν. Φερόε και Μαυροβούνιο καθώς πήρε επιβλητικά την πρόκριση με 3/3 και 11-1 γκολ! Από τις σταθερές ομάδες της ηπείρου, μετρά ήδη τέσσερις παρουσίες σε τελική φάση, με… χαιλάιτ την 3η θέση το 2010. Επτά ποδοσφαιριστές αγωνίζονται εκτός συνόρων με τον αμυντικό της Μπενφίκα, Καλάιτσα να ξεχωρίζει. Στην αποστολή και ο Νταβόρ Λόβρεν, μικρός αδελφός του στόπερ της Λίβερπου.

Μπορεί στον πρώτο προκριματικό γύρο να τα… χρειάστηκε, αλλά η Πορτογαλία χάρη στη νίκη (με δύο γκολ μετά το 80’) στην 3η αγωνιστική επι της Δανίας, «έκλεψε» την πρόκριση. Με την αβάντα της έδρας (οι αγώνες του ομίλου διεξάγονται στην Πορτογαλία) θα ψάξει μια ακόμη διάκριση, ούσα από τις πιο επιτυχημένες ομάδες των τελευταίων ετών (τρεις παρουσίες στα ημιτελικά την τελευτάια τετραετία). Από την αποστολή ξεχωρίζει ο επιθετικός Ρουί Πέδρο που έχει ήδη αγωνιστεί στην Α΄Κατηγορία με την Πόρτο και έχει μάλιστα σκοράρει στο πρωτάθλημα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην εθνική συμμετέχουν ποδοσφαιριστές μόνο από τέσσερις ομάδες (Μπενφίκα, Πόρτο, Μπράγκα, Σπόρτινγκ).

ΣΕΡΒΙΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη Γερμανία. Μπορεί στην 1η φάση να μην έπεισε, ωστόσο με δυο νίκες πήρες το εισιτήριο για την Εlite round, τερματίζοντας στη 2η θέση πίσω από τη Σουηδία. Οι Σέρβοι στηρίζουν πολλά στο σύνολο κι ελπίζουν πως θα μπουν με το δεξί. Αλλωστε, απέναντι στη Σλοβακία δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για απώλειες. Νέος τεχνικός ο Λαλάτοβιτς, ο οποίος δεν είχε διάθεση για πολλές αλλαγές, άλλωστε τόνισε πως πιστεύει πολύ σε αυτό το ρόστερ. Κόντρα στους Σλοβάκους η Σερβία θα είναι ενισχυμένη, αφού θα επιστρέψουν από την ομάδα των Ανδρών οι ηγέτες Τζούρτζεβιτςε και Γκατσίνοβιτς. Δεν υπάρχουν νεότερα προβλήματα απουσιών

Πολύ καλή η πορεία της στη φάση των ομίλων, αφού η Σλοβακία έκανε το τρία στα τρία και πήρε άνετα την πρόκριση, αφήνοντας της πίσω της Πολωνία, Β. Ιρλανδία και Σκόπια. Εντυπωσιακή στα μετόπισθεν, αφού δε δέχθηκε ούτε ένα τέρμα. Ξέρει άλλωστε, πως κόντρα στη Σερβία δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. «Πρέπει να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι όπως στη φάση των ομίλων» είπε ο κόουτς, Μαλατίνσκι.Το θετικό είναι πως θα παρουσιαστεί χωρίς απουσίες, αφού στην αποστολή θα είναι και ο καλός επιθετικός, Γιέντινακ.

ΣΟΥΗΔΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ
Το ματς θα διεξαχθεί στο Βέλγιο και στο γήπεδο της Μπέβερεν. Εντυπωσιακή η πορεία της Σουηδίας, πήρε την πρωτιά στον όμιλο, κάνοντας το απόλυτο νικών. Πολύ δυνατή επιθετικά, σφράγισε το εισιτήριο της κορυφής με τη νίκη επί της Σερβίας. Η επίθεσή είναι το δυνατό σημείο της, πέτυχε οκτώ γκολ είχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις. Στην έδρα του αντιπάλου θέλει να μπει με το δεξί, αν και το μεγάλο εμπόδιο είναι η Ιταλία. Το θετικό είναι πως θα παρουσιαστεί χωρίς απουσίες, αφού στην αποστολή είναι όλοι οι παίκτες που την έφεραν στην Elite round!

Το Βέλγιο έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί την έδρα του και να κάνει την υπέρβαση σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Στην προηγούμενη φάση τερμάτισε αήττητο, και βρέθηκε στην κορυφή χάρη στην ισοβαθμία. Πρωταγωνιστής για την ομάδα ο φορ της PSV, o οποίος στον τελικό με τη Ρωσία ισοφάρισε στις καθυστερήσεις. Δυνατή επίθεση για το Βέλγιο, αλλά με προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Κανονικά στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας τα βασικά της στελέχη, γεγονός που βοηθά την ομάδα να φτάσει στο στόχο της.