logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Η Ελσίνκι και οι… άλλοι!
 22/6/2017

ΒΑΑΣΑ-ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ
Έπειτα από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, η Βάασα πέρασε νικηφόρα από το Σεϊναγιόκι και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι μαυρόασπροι ήδη διάγουν υπερβατική πορεία και είναι αποφασισμένοι να δώσουν ανάλογη συνέχεια στο μέτρο που τους αναλογεί. Ο προπονητής Πέτρι Βουορίνεν κερδίζει τα εύσημα και περιμένει από τους παίκτες καλύτερη αμυντική λειτουργία. Η τακτική που ακολουθεί είναι 4-4-2 με τους έμπειρους Μόρισεϊ και Χάκολα στη γραμμή κρούσης. Ανέτοιμος ο Τζαμαϊκανός στράικερ Κλένον.

Τελευταίος αγώνας
ΣΕΪΝΑΓΙΟΕΝ-ΒΑΑΣΑ 0-1

73’ Ένγκστρεμ.

Για μια ακόμα φορά η Ροβανιέμι αξιοποίησε τον παράγοντα έδρα και πήρε σημαντική νίκη ουσίας και ψυχολογίας κόντρα στην Ίντερ. Το θέμα είναι πως όταν απομακρύνονται από τον βορρά οι κυανόλευκοι δεν μπορούν να αποδώσουν σε υψηλό επίπεδο με συνέπεια να αρκούνται απλά στη διασφάλιση της παραμονής. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως δεν έχουν φέρει ούτε μία ισοπαλία στα 12 πρώτα ματς πρωταθλήματος. Ο προπονητής Γιούχα Μάλινεν δεν υπολογίζει στον δεξιό χαφ Χάικιλα και στον δημιουργικό μέσο Φέλεκ.

Τελευταίος αγώνας
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ-ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ 2-0

61’ Εζέ, 90’ Ρόιχα.

ΕΛΣΙΝΚΙ-ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ
Έχει πάρει φόρα η Ελσίνκι και παρασύρει τα πάντα στο διάβα της. Οι κυανόλευκοι επιθυμούν να επιστρέψουν έπειτα από διετή ανομβρία στον θρόνο του Φινλανδικού ποδοσφαίρου και θέλουν να το πετύχουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Γκολ και θέαμα συνδυάζουν οι παίκτες του Μίκα Λεκοσούο που τώρα θα βρουν στον δρόμο τους την νυν πρωταθλήτρια. Ένα επιπλέον κίνητρο νίκης για τους πρωτεουσιάνους που θα αγωνιστούν με επιθετικούς προσανατολισμούς. Αποχαιρέτισε ο Κολομβιανός αρχισκόρερ Μορέλος που παίρνει μεταγραφή στην Ρέιντζερς !

Τελευταίος αγώνας
ΚΟΥΟΠΙΟ-ΕΛΣΙΝΚΙ 0-2

21’ Πέλβας, 87’ Πατρόνεν.

Σε καλό φεγγάρι βρίσκεται η Μάριεχαμν που σταδιακά αφήνει πίσω της το αρνητικό ξεκίνημα και καλύπτει το έδαφος από τους πρωτοπόρους. Η κάτοχος του τίτλου πολύ δύσκολα θα διαφυλάξει τον θρόνο από την Ελσίνκι, αλλά έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει μια νίκη γοήτρου στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου. Ο προπονητής Πέτερ Λούντμπεργκ τονίζει πως και η δεύτερη θέση φέτος θα είναι μια σημαντική επιτυχία δεδομένου του μπάτζετ και της δυναμικής των Νησιωτών. Δεν υπολογίζεται ο ανέτοιμος κεντρικός μέσος Πέτροβιτς.

Τελευταίος αγώνας
ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ-ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ 2-1

4’ Σελίν, 19’ Κανγκασκόλκα-31’ Σουορανιέμι.

ΙΛΒΕΣ-ΣΕΪΝΑΓΙΟΕΝ
Βρήκε απέναντί της μια ομάδα που δε ρισκάρει το παραμικρό και βολεύτηκε η Ιλβ παίρνοντας την λευκή ισοπαλία στο Λάχτι. Οι «λύκοι» παρουσιάζονται συγκρατημένοι το τελευταίο διάστημα προσέχοντας περισσότερο την άμυνά τους ώστε να πάρουν θετικά αποτελέσματα και να διεκδικήσουν τον στόχο μιας θέσης στην εξάδα. Ο προπονητής Γιάρκο Βις επιλέγει τακτική 4-4-2 και ζητά από τους κιτρινόμαυρους μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Νοκ άουτ για την ομάδα του Τάμπερε ο αμυντικός μέσος Ματρόνε.

Τελευταίος αγώνας
ΛΑΧΤΙ-ΙΛΒ 0-0

Δε λέει να πατήσει το φρένο η Σεϊναγιόεν που κατρακυλά στον κατήφορο, μετρώντας τρεις ήττες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, με δέκα γκολ στο παθητικό της σε αυτό το διάστημα. Η ομάδα από το Σεϊναγιόκι προβλημάτισε και κόντρα στην Βάασα με την έλλειψη παραγωγικότητας και φάσεων στο παιχνίδι το οποίο έχασε στις λεπτομέρειες. Ο προπονητής Χοσέ Ρόκα επιλέγει τακτική 4-4-2 με τους Ζένελι και Άιονς στη γραμμή κρούσης. Για την αποστολή στο Τάμπερε δεν υπολογίζεται ο κεντρικός μέσος Χραντέτσκι.

Τελευταίος αγώνας
ΣΕΪΝΑΓΙΟΕΝ-ΒΑΑΣΑ 0-1

73’ Ένγκστρεμ.





Βαθμολογία 2024