logo as
   [120] ΑΝΤΕΛΑΙΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ Half 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Δοκιμασία για Μπραν!
 25/6/2017

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ-ΣΟΓΚΝΤΑΛ
Έχει πρόβλημα η Ρόζενμποργκ και αυτό επιβεβαιώθηκε στην αποστολή στο Χάουγκεσουντ. Δεν είναι ότι έχασαν οι πρωταθλητές, αλλά ότι αυτό συνέβη με κάτω τα χέρια και δίχως να σταθούν ανταγωνιστικά κόντρα σε αντίπαλο μεσαίας δυναμικότητας. Μόλις μία νίκη σε έξι παιχνίδια μετρά η ομάδα από το Τροντχάιμ που πλέον απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή. Καθησυχαστικός παραμένει ο προπονητής Κάαρε Ιγκενγκμπρίτσεν που επιμένει σε τακτική 4-3-3. Δεν υπολογίζονται ο τιμωρημένος αριστερός μπακ Μέλινγκ και ο κεντρικός μέσος Στάμνεστρο.

Τελευταίος αγώνας:
ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ 1-0

3’ Χαϊραντίνοβιτς.

Ένα ακόμα ματς στο οποίο οι παίκτες της Σόγκνταλ κατέθεσαν ψυχή ήταν αυτό κόντρα στην Οντ. Απέναντι σε έναν ποιοτικότερο αντίπαλο, οι κιτρινόμαυροι δεν άφησαν να πέσει τίποτα κάτω, τα έδωσαν όλα, ήταν τακτικά συγκεντρωμένοι και πήραν έναν πολύτιμο πόντο. Μία ήττα στα επτά πιο πρόσφατα ματς για την ομάδα του Έιρικ Μπάκε που παραμένει σταθερά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ο κόουτς επιλέγει τακτική 3-4-3, ενώ δεν υπολογίζει στον αναντικατάστατο επιθετικό Ράμσλαντ που εκτίει ποινή. Τελευταίος αγώνας:
ΣΟΓΚΝΤΑΛ-ΟΝΤ 0-0

ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ-ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ
Είχε την ευκαιρία να πάρει το διπλό στο Κρίστιανσουντ η Άαλεσουντ, αλλά πλήρωσε εκ νέου την αστάθεια που χαρακτηρίζει εσχάτως την αμυντική της λειτουργία. Οι «οράνιε» εξακολουθούν να βγάζουν ποιότητα στο δημιουργικό κομμάτι και παραμένουν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, αλλά τους λείπει η σιγουριά στα μετόπισθεν. Ο προπονητής Τροντ Φρέντρικσεν επιλέγει τακτική 4-4-2, ενώ αναζητά αντικαταστάτες για τον τιμωρημένο Ισλανδό αριστερό μπάκ Άρνασον και τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό Ραμστάιν που είναι ανέτοιμος.

Τελευταίος αγώνας:
ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ-ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ 1-1

60’ Στόκε-23’ Βέλντβικ.

Δεν αλλάζει αγωνιστική συμπεριφορά η Οντ που διεκδικεί τον τίτλο της πιο… αντιτουριστικής ομάδας στην Ελίτσεριέν. Τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, με αποτέλεσμα 0-0 είναι ο πιο πρόσφατος απολογισμός για τα «βέλη» που αδυνατούν να βρουν στόχο. Τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία διαθέτουν οι μαυρόασπροι, που στον αντίποδα διαπρέπουν στην αμυντική λειτουργία. Ο προπονητής Νταγκ Άιλεφ Φάγκερμο στη θεωρία επιλέγει τακτική 4-3-3, ωστόσο ακόμα και οι πλάγιοι επιθετικοί αναλίσκονται σε βοήθειες στην άμυνα που αποτελεί σταθερά, προτεραιότητα.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΟΓΚΝΤΑΛ-ΟΝΤ 0-0

ΣΤΑΜΠΑΕΚ-ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ
Εξακολουθεί να περιδινίζεται η Στάμπαεκ εδώ και έναν μήνα που μοιάζει να έχει χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Τρεις συνεχόμενες ήττες μετρά η ομάδα από το πλούσιο προάστιο του Όσλο, η μια χειρότερη από την άλλη και με παθητικό 12 γκολ (!) σε αυτό το διάστημα. Ο προπονητής Άντονι Ορντίνας αδυνατεί να εξηγήσει τι συνέβη και οι μπλε κατέρρευσαν ξαφνικά. Για το στοχευμένο ματς με την Κρίστιανσουντ δεν υπολογίζεται ο αριστερός μπακ Μόε που εκτίει ποινή.

Τελευταίος αγώνας:
ΜΠΡΑΝ-ΣΤΑΜΠΑΕΚ 5-0

21’ Μπράατεν, 39’ Νουρί, 42’ Ακόστα, 65’ Μπα, 88’ Βέγκα.

Η Κρίστιανσουντ έδωσε με συνέπεια τη μάχη κόντρα στην ποιοτική Άαλεσουντ και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην κούρσα για την παραμονή στην κατηγορία. Το πρόβλημα με τους κυανόλευκους είναι πως παραμένουν ανταγωνιστικοί μόνο στο γήπεδό τους, από τη στιγμή που στις εκτός έδρας αποστολές μετρούν μόνο έναν κερδισμένο βαθμό σε έξι παιχνίδια ! Ο προπονητής Κρίστιαν Μίκελσεν επιλέγει τακτική 4-4-2 και ζητά πρωτίστως βελτίωση στην επιθετική λειτουργία των νεοφώτιστων. Δεν υπολογίζεται ο Ιβοριανός στράικερ Μπαμπά, που εκτίει ποινή.

Τελευταίος αγώνας:
ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ-ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ 1-1

60’ Στόκε-23’ Βέλντβικ.

ΤΡΟΜΣΟ-ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ
Από το κακό στο χειρότερο οδεύει η Τρόμσο που αδυνατεί να βρει σταθερό σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της. Τρεις σερί ήττες μετρούν εσχάτως στο παθητικό τους οι «βόρειοι» και μάλιστα με πολλά γκολ στο παθητικό τους, καθώς διαθέτουν την χειρότερη άμυνα στην Ελίτσεριέν. Μεγάλο το πρόβλημα και σε σχέση με την αξιοποίηση της έδρας, όπου δεν έχουν κερδίσει οι ερυθρόλευκοι του Μπερντ Φλάβικ στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια, ενώ συνολικά μετρούν μία νίκη σε έξι αγώνες στο «Αλφχάιμ Στάντιον».

Τελευταίος αγώνας:
ΜΟΛΝΤΕ-ΤΡΟΜΣΟ 3-0

55’ Χιουσαΐν, 81’ Άουρσνες, 83’ Μπρούσταντ.

Επιστροφή στις νίκες έπειτα από μια μίνι-κοιλιά τεσσάρων αγωνιστικών κατέγραψε η Σάντεφιορντ. Με άψογη τακτική οι «φαλαινοθήρες» κράτησαν μακριά από την περιοχή τους αντίπαλους επιθετικούς, ενώ… καμάκωσαν σε κομβικό σημείο λίγο πριν το ημίχρονο της αναμέτρησης με την Σάρπσμποργκ. Ο προπονητής Λαρς Μπόχινεν είδε την τακτική 3-4-3 να λειτουργεί εξαιρετικά στο αμυντικό σκέλος που αποτελούσε μέχρι πρότινος το αδύνατο σημείο των κυανέρυθρων. Δεν αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα για την αποστολή στον Νορβηγικό βορρά.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ-ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ 1-0

44’ Σεκ.

ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ-ΜΠΡΑΝ
Μια από τις πλέον υποτονικές εμφανίσεις της σεζόν έκανε η Σάρπσμποργκ στην αποστολή της στο Σάντεφιορντ. Ο προπονητής Γκέιρ Μπάκε παραδέχθηκε ότι οι παίκτες του προφανώς υποτίμησαν τον αντίπαλο ή υπερεκτίμησαν τις δικές τους δυνατότητες και δε μπόρεσαν να πάρουν το αποτέλεσμα που θα τους έφερνε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο κόουτς ζητά σοβαρότητα για το δύσκολο ματς με την Μπραν όπου θα επιμείνει σε τακτική 4-4-2. Ανέτοιμος ο κεντρικός μέσος Τρόντσεν.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ-ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ 1-0

44’ Σεκ.

Χαράς ευαγγέλια για την Μπραν που διέλυσε την Στάμπαεκ και ανέβηκε πανηγυρικά στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Έστω σε συγκατοίκηση με την πρωταθλήτρια Ρόζενμποργκ, αλλά σε κάθε περίπτωση η ομάδα από το Μπέργκεν δικαιούται να επιχαίρει για τη μέχρι τώρα πορεία στην Ελίτσεριέν. Ο προπονητής Λαρς Άρνε Νίλσεν προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, αλλά το ενθουσιώδες κοινό ονειρεύεται τίτλο. Ο κόουτς επιλέγει σταθερά επιθετικογενή τακτική 4-3-3 που αποδίδει φανταστικά στην γραμμή κρούσης.

Τελευταίος αγώνας:
ΜΠΡΑΝ-ΣΤΑΜΠΑΕΚ 5-0

21’ Μπράατεν, 39’ Νουρί, 42’ Ακόστα, 65’ Μπα, 88’ Βέγκα.

ΒΙΚΙΝΓΚ-ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ
Τεράστιο πλήγμα αποτέλεσε η ήττα στο Λίλεστρομ για τους παίκτες της Βίκινγκ. Τόσο σε σχέση με την βαθμολογική θέση των μπλε που παραμένουν τελευταίοι, όσο και στην ψυχολογία που έπεσε στο ναδίρ, με το αρνητικό αποτέλεσμα στο φινάλε ενός ισορροπημένου αγώνα. Ο προπονητής Ίαν Μπέρτσναλ καλείται να διαχειριστεί το βαρύ κλίμα που κυριαρχεί στις τάξεις της ομάδας από το Στάβανγκερ. Ο Άγγλος κόουτς επιλέγει τακτική 4-2-3-1. Τιμωρημένος ο δεξιός μπακ Ρίερσον. Επανέρχεται ο Νιγηριανός στράικερ Αντεγκμπενρό.

Τελευταίος αγώνας:
ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ-ΒΙΚΙΝΓΚ 1-0

90’ Μελγκάλβις.

Τεράστια νίκη πήρε η Χάουγκεσουντ κόντρα στην πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο Ρόζενμποργκ. Δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα αλλά και η εμφάνιση των «Αράβων» που στρίμωξαν στα σχοινιά τον μεγάλο αντίπαλο και αδικούνται από το τελικό 1-0. Δεύτερη σερί νίκη για τους κυανόλευκους που λογικό είναι να περιμένουν συνέχεια στην αντεπίθεση που θα τους επιτρέψει να προσεγγίσουν τις πρώτες θέσεις. Ο προπονητής Έιρικ Χόρνελαντ επιλέγει τακτική 4-4-1-1. Πολύ σημαντική η απουσία του Σλοβάκου κεντρικού μέσου και αρχηγού, Κις, που εκτίει ποινή.

Τελευταίος αγώνας:
ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ 1-0

3’ Χαϊραντίνοβιτς.