logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Τριπλή μάχη!
 17/8/2017

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Με δύο νίκες, ο Παναθηναϊκός… ξόρκισε το φάντασμα της Γκαμπάλα και προκρίθηκε στα πλέι οφ όπου ο βαθμός δυσκολίας είναι πλέον μεγαλύτερος. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πιστώνεται το ανταγωνιστικό ξεκίνημα των «πρασίνων» που δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφές και αναζητούν έναν αξιόπιστο επιθετικό. Στο τελευταίο φιλικο προετοιμασίας, ηττήθηκε 2-0 από τον Απόλλωνα με αρκετές αλλαγές. Στο φιλικό της Πέμπτης τραυματίστηκε και θα απουσιάσει από τα δύο ματς με τους Βάσκους, ο βασικός μπακ Κουλιμπαλί, ενώ σχεδόν αδύνατη φαντάζει η παρουσία του Βιγιαφάνες. Επιστρέφει ο στόπερ Κουτρουμπής, στην λίστα ο νεοφερμένος μπακ Γιοχάνσον.

Πως προκρίθηκε:
Ο Παναθηναϊκός στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Γκαμπάλα (Αζερμπαίτζάν) με δύο νίκες (1-0, 2-1).

Πρώτο δείγμα θετικό στην μετά Βαλβέρδε εποχή για την Αθλέτικο που χάρη στο εντός έδρας 3-0, ξεπέρασε τον σκόπελο της Ντιναμό και διεκδικεί πλέον την παρουσία στην φάση των ομίλων. «Αποτελεί τον πρώτο στόχο της σεζόν» υποστήριξε ο αντικαταστάτης του Βαλβέρδε, Θιγάντα που επι σειρών ετών βρισκόταν στις «μικρές» ομάδες του συλλόγου. Στο τελευταίο φιλικό, αναδείχτηκε ισόπαλη με την Αλαβές (2-2) σε ένα επεισοδιακό ματς που διακόπηκε λόγω σύρραξης των ποδοσφαιριστών! Δεν έχει προχωρήσει σε ιδιαίτερες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό συγκριτικά με την περυσινή σεζόν, από τραυματισμό προέρχεται ο Ιτουράσπε, πάγια εκτός ο αμυντικός Γεράι.

Πως προκρίθηκε:
Η Αθλέτικ στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) με νίκη 3-0 στο Μπιλμπάο και ισοπαλία (1-1) στην Ρουμανία.

ΠΑΟΚ ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ
Λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο ματς με την Εστερσουντ και ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να απολύσει τον Στανόεβιτς. Οι ασπρόμαυροι δεν έπειθαν με την εικόνα τους κι αποφάσισαν να κάνουν restart με τον Ρασβάν Λουτσέσκου «Δεν μπορώ να πω πως θα πάρουμε όλους τους τίτλους, όμως υπόσχομαι πως θα παλέψουμε, θα έχουμε σωστή νοοτροπία και θα παλέψουμε για τους στόχους μας» είπε ο Ρουμάνος. Ο ΠΑΟΚ καλείται να εκμεταλλευθεί την έδρα του, όπως έκανε και με την Ολίμπικ Ντόνετσκ την οποία απέκλεισε με μια νίκη και μια ισοπαλίαΕκτός πλάνων για τον Δικέφαλο οι αμυντικοί Κάνιας και Λεβέκ, με τον Γάλλο να μην έχει ακόμα αγωνιστεί σε επίσημο ματς.

Πως προκρίθηκε:
Τα γκολ των Μακ, Τσίμιροτ (2-0) έδωσαν τη νίκη – πρόκριση στον ΠΑΟΚ κόντρα στην Ολιμπίκ. Ισόπαλος 1-1 είχε αναδειχθεί στην Ουκρανία

Αφού πέρασε το εμπόδιο της Γαλατά, η Εστερσουντ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να αφήσει εκτός διοργάνωσης τη Φολα Ες από το Λουξεμβούργο κερδίζοντας τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας. Χάνει έδαφος στο πρωτάθλημα και οι διαδοχικοί αγώνες έχουν προκαλέσει σημάδια κόπωσης στην ομάδα. Αλλωστε, στο ματς της Κυριακής με την Χάμαρμπι ο Πότερ ξεκούρασε βασικούς παίκτες.Δεν υπάρχουν νεότερα προβλήματα απουσιών για την Εστερσουντ Αποχώρησε από την ομάδα ο μέσος, Μπόγιανιτς.

Πως προκρίθηκε:
Με δυο νίκες (1-0 εντός, 2-1 εκτός) η Εστερσουντ πέρασε το εμπόδιο της Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΑΕΚ
Στο «Γιαν Μπρέιντελ», φυσική έδρα της Κλαμπ Μπριζ, η αναμέτρηση. Η δευτεραθλήτρια Βελγίου δεν μπόρεσε να τα βγάλει πέρα κόντρα στη Μπασακσεχίρ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πλήρωσε τα αμυντικά κενά και δικαίως «υποβιβάστηκε» στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα, πέρασε με 2-1 από τη δύσκολη έδρα της Ζούλτε Βάρεγκεμ κάνοντας το 3/3 στο ξεκίνημα.Εκανε μεγάλο οικονομικό άνοιγμα δαπανώντας 15 εκ. ευρώ για μεταγραφές, όμως τα «έβγαλε» από την πώληση του Κολομβιανού εξτρέμ Ιζκιέρδο στην Μπράιτον. Νοκ οι Ντε Μποκ και Κόολς (μπακ), Ροτάριου και Ακολάτσε (εξτρέμ).

Πως προκρίθηκε:
Αποκλείστηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπασακσεχίρ, με εντός έδρας ισοπαλία (3-3) και εκτός έδρας ήττα (2-0). ΑΕΚ

Η ΑΕΚ φοβήθηκε υπέρ του δέοντος την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ηττήθηκε τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στη Ρωσία χωρίς να σκοράρει και πλέον θα τα δώσει όλα απέναντι στους Βέλγους για να μην ολοκληρωθεί πρόωρα ακόμη μία ευρωπαϊκή σεζόν. Την προσεχή Κυριακή ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος, υποδεχόμενη τον Παναιτωλικό.Συνεχίζεται η αναζήτηση επιθετικού, πρόβλημα προέκυψε με τον Βόσνιο στόπερ Βράνιες, που έχει ενοχλήσεις στη γάμπα και δίνει μάχη με τον χρόνο. Νοκ άουτ οι Μπάρκας (αν. γκολκίπερ), Λαμπρόπουλος και Τζανετόπουλος (στόπερ), Γκάλο (δεξιός μπακ), Μπακασέτας (μέσος) και Γιακουμάκης (φορ).

Πως προκρίθηκε:
Αποκλείστηκε στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με δύο ήττες (2-0 στο ΟΑΚΑ και 1-0 στη Ρωσία).