logo as
   [978] ΛΙΛ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ Final 2-1  [979] ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ Final 0-0  [981] AΛ ΦΑΤΕΧ - ΑΛ ΡΑΕΝΤ 3-1  [985] ΤΙΒΕΡΤΟΝ - ΓΟΥΙΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 1-0  [980] ΟΤΕΛΟΥΛ - ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΤΑΤΕΑ ΚΛΟΥΖ Final 2-1  [982] ΑΛ ΣΑΑΜΠ - ΑΜΠΧΑ 2-0  [993] ΡΟΜΑ - ΜΙΛΑΝ 2-0  
 
 
 
 
 
 
 

Δυνατό τεστ για Νάπολι
 20/9/2017

Μπενεβέντο – Ρόμα
Η Μπενεβέντο δέχθηκε γκολ από τη Νάπολι στην πρώτη φάση του ματς και από τη στιγμή που το σκορ ήταν 4-0 στο φινάλε του ημιχρόνου, έγινε εμφανές ότι δεν μπορούσε να είναι ανταγωνιστική. Λογική ήττα για τη νεοφώτιστη ομάδα του Μάρκο Μπαρόνι, το κακό είναι ότι δεν έχει πάρει βαθμό και αυτό την κρατάει σταθερά στην ουρά της βαθμολογίας. Εξ ορισμού δύσκολο το έργο της σωτηρίας, καθυστέρησε να κλείσει το ρόστερ της. Αμφίβολος δίνεται ο Αντέι (α. 2/0), εκτός δράσης ο Κόστα (α. 2/0).

Τελευταίος αγώνας:
Νάπολι – Μπενεβέντο 6-0

3' Αλαν, 15' Ινσίνιε, 27', 65' «πέν», 90' «πέν.» Μέρτενς, 32' Καγεχόν

Η Ρόμα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο ματς με τη Βερόνα, τα τρία γκολ δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της υπεροχής της, μπορούσε να φτάσει σε σαφέστατα μεγαλύτερο σκορ. Δύο νίκες σε τρία ματς πρωταθλήματος για την ομάδα του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ήταν εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με το 0-0 με την Ατλέτικο για το Τσάμπιονς Λιγκ, αν και η χαμηλή δυναμική του αντιπάλου δεν επιτρέπει συμπεράσματα. Εκτός δράσης παραμένουν οι Εμερσον (α. 25/0), Κάρσντορπ (α. 30/1 Φέγενορντ).

Τελευταίος αγώνας:
Ρόμα – Βερόνα 3-0

22' Ναϊνγκολάν, 34', 61' Τζέκο

Αταλάντα – Κροτόνε
Η Αταλάντα ήταν καλύτερη από την Κιέβο στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, αλλά δεν κατάφερε να προηγηθεί και μετά το γκολ που δέχθηκε στο 55' κλήθηκε να περιορίσει τις ζημιές. Πίεσε αφόρητα την αντίπαλό της και κατάφερε να ισοφαρίσει πέντε λεπτά πριν από το φινάλε, πήρε βαθμό. Μόλις μία νίκη μέχρι στιγμής, δεν είχε εύκολο πρόγραμμα, είχε προηγηθεί το 3-0 εντός επί της Εβερτον για το Γιουρόπα. Αμφίβολοι οι Κορνέλιους (ε. 3/1), Σπινατσόλα (α. 30/0), Γκόσενς (α. 3/0), εκτός ο Σμιντ (μ. 3/0 Σάο Πάουλο).

Τελευταίος αγώνας:
Κιέβο – Αταλάντα 1-1

52' Μπαστιέν – 85' «πέν.» Γκόμες

Η Κροτόνε διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι της Ιντερ και την περιόρισε σημαντικά, ενώ στο 2ο ημίχρονο, στο 0-0, είχε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ (έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα). Με άδεια χέρια για ακόμη ένα ματς έμεινε η ομάδα του Ντάβιντε Νικόλα, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει μέχρι στιγμής, είναι εμφανές ότι εκτυλίσσεται ακόμη μία δύσκολη σεζόν για τους Νότιους, υπάρχει το σχετικό άγχος, αν και ουδείς το βάζει κάτω. Αναμένεται να λείψει εκ νέου ο Ναλίνι (μ. 1/0).

Τελευταίος αγώνας:
Κροτόνε – Ιντερ 0-2

82' Σκρίνιαρ, 92' Πέρισιτς

Βερόνα – Σαμπντόρια
Η Βερόνα είχε συντηρητική προσέγγιση, όπως αναμενόταν, στο ματς με τη Ρόμα, δεν κατάφερε να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τα ατού του αντιπάλου και από τη στιγμή που δέχθηκε το 2-0 στο 34', ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι στο «Ολίμπικο». Ακόμη μία ήττα με «κάτω τα χέρια» για την ομάδα του Φάμπιο Πέκια (υπό )πίεση. Τιμωρημένος ο Σουπραγέν (α. 4/0), εκτός ο Μπιανκέτι (α. 34/0), αμφίβολοι οι Φ. Σουκουλίνι (μ. 14/0), Τσέρτσι (μ.-ε. 2/0), Φελιτσόλι (α. 21/0), Φάρες (μ. 3/0).

Τελευταίος αγώνας:
Ρόμα – Βερόνα 3-0

22' Ναϊνγκολάν, 34', 61' Τζέκο

Η Σαμπντόρια προηγήθηκε στην έδρα της Τορίνο μόλις μετά από 17 δευτερόλεπτα, στο δίλεπτο 13'-15' το ματς γύρισε, για να γλιτώσει το 3-1 στο 35' και να ισοφαρίσει στην εξέλιξη της φάσης με τον Κουαλιαρέλα. Στο δεύτερο ημίχρονο αμφότερες οι ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες. Επτά βαθμοί (2-1-0) για την ομάδα του Μάρκο Τζιαμπάολο, εξαιρετικό το ξεκίνημά της, μπορεί να αποδυναμώθηκε, αλλά οι αντικαταστάτες δεν είναι αμελητέα ποσόττητα. Εκτός σε σταθερή βάση οι Ντοντό (α. 7/0), Βιβιάνο (τ. 17 συμ.).

Τελευταίος αγώνας:
Τορίνο – Σαμπντόρια 2-2

13' Μπαζέλι, 15' Μπελότι – 1' Σαπάτα, 35' Κουαλιαρέλα

Γιουβέντους – Φιορεντίνα
Ματς με μεγάλη αντιπαλότητα. Η Γιουβέντους ήταν ανώτερη της Σασουόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και κατάφερε να πάρει τη σχετικά εύκολη νίκη χάρη στα τρία γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος έφτασε ήδη τα 8 τέρματα και δείχνει ότι βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση. «Τέσσερα στα τέσσερα» για τους πρωταθλητές του Μαξ Αλέγκρι, αν και στην άμυνα να υπάρχουν προβλήματα. Εκτός δράσης οι Κεντίρα (μ. 2/0), Πιάτσα (μ. 14/0), Μαρκίζιο (μ. 1/0), Ντε Σίλιο (α. 25/0 Μίλαν).

Τελευταίος αγώνας:
Σασουόλο – Γιουβέντους 1-3

51' Πολιτάνο – 16', 49', 63' Ντιμπάλα

Η Φιορεντίνα είχε τον έλεγχο απέναντι στην Μπολόνια στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, για να προηγηθεί χρειάστηκε το απίθανο γκολ του Κιέζα στο 51'. Βέβαια, δέχθηκε την ισοφάριση με τη σέντρα και πήρε τη νίκη χάρη στην κεφαλιά του Πετσέλα, ενώ στο 84' την έσωσε το δοκάρι. «Δύο στα δύο» για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι, δείχνει ότι παίρνει τα πάνω της, είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο από τη στιγμή που το καλοκαίρι αποχώρησαν οι περισσότεροι βασικοί. Αμφίβολος δίνεται ο Σαπονάρα (μ. 11/2).

Τελευταίος αγώνας:
Φιορεντίνα – Μπολόνια 2-1

51' Κιέζα, 69' Πετσέλα – 52' Παλάσιο

Κάλιαρι – Σασουόλο
Η Κάλιαρι εκμεταλλεύτηκε μία σύγχυση στην άμυνα της Σπαλ και προηγήθηκε στο πρώτο εικοσάλεπτο, τη γλίτωσε από το δοκάρι στη συνέχεια, για να «καθαρίσει» τη νίκη με το πανέμορφο γκολ του Ζοάο Πέδρο στο 68'. «Δύο στα δύο» για την ομάδα του Μάσιμο Ραστέλι, η εμπειρία της έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ιδιαίτερα από τη μέση και μπροστά υπάρχει ποιότητα και λογικά δεν πρόκειται να μπλέξει σε περιπέτειες. Αμφίβολοι δίνονται οι Ράφαελ (τ. 21 συμ.), Φαν ντερ Βιλ (α. 11/0 Φενέρ).

Τελευταίος αγώνας:
Σπαλ – Κάλιαρι 0-2

17' Μπαρέλα, 68' Ζοάο Πέδρο

Η Σασουόλο προσπάθησε να επιτεθεί στη Γιουβέντους και τα κατάφερε σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά δεν μπορούσε να περιορίσει την επιθετική δυναμική του αντιπάλου και παρά το ότι μείωσε προσωρινά σε 2-1 (51'), δεν απέφυγε την ήττα. Λογική ήττα για την ομάδα του Κρίστιαν Μπούκι (παίκτης της Κάλιαρι το 2003), το κακό είναι ότι δεν έχει πάρει βαθμό μετά την πρεμιέρα, αν και κάθε άλλο παρά εύκολο πρόγραμμα είχε. Εκτός δράσης ο Ντελ’ Ορκο (α. 9/0), αμφίβολος δίνεται ο Μπεράρντι (ε. 3/0).

Τελευταίος αγώνας:
Σασουόλο – Γιουβέντους 1-3

51' Πολιτάνο – 16', 49', 63' Ντιμπάλα

Λάτσιο – Νάπολι
Η Λάτσιο ήταν εμφανώς ανώτερη της Τζένοα στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει», αλλά δεν το έκανε και στο δεύτερο μισό του ματς ισοφαρίστηκε δύο φορές, με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να βρίσκει δύο φορές δίχτυα και να της δίνει την εν γένει δίκαιη νίκη. Με 3-1-0 στο ξεκίνημα η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι, είχε προηγηθεί το 3-2 στην έδρα της Φιτέσε για το Γιουρόπα, πολύ καλά δείγματα. Εξέτισε ο Παρόλο (μ. 3/0), εκτός οι Ουάλας (α. 3/0), Φ. Αντερσον (μ. 36/4), αμφίβολος Νάνι (μ. 25/5 Βαλένθια).

Τελευταίος αγώνας:
Τζένοα – Λάτσιο 2-3

57', 73' Πελέγκρι – 13' Μπάστος, 70', 82' Ιμόμπιλε

Η Νάπολι είχε μπει «μουδιασμένα» στα τελευταία ματς, αλλά με την Μπενεβέντο έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει από νωρίς τη νίκη και το 4-0 στο 32' ήταν αρκετό για να κάνει συντήρηση στη συνέχεια. «Τέσσερα στα τέσσερα» για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, έφτασε τις εννέα σερί νίκες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της (ρεκόρ). Επιθετικά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, το θέμα είναι να αποδείξει ότι μπορεί να αποδώσει και στα δύσκολα. Δίχως σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα.

Τελευταίος αγώνας:
Νάπολι – Μπενεβέντο 6-0

3' Αλαν, 15' Ινσίνιε, 27', 65' «πέν», 90' «πέν.» Μέρτενς, 32' Καγεχόν

Μίλαν – Σπαλ
Μπορούσε πιο εύκολα Η Μίλαν μπήκε δυνατά στο ματς με την Ουντινέζε και κατάφερε να προηγηθεί στο εικοσάλεπτο. Στην άμυνα είχε και πάλι τα προβλήματά της, ισοφαρίστηκε στο 28', αλλά ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα κι εν τέλει έφτασε στη δίκαιη νίκη, έχοντας φάσεις για μεγαλύτερο σκορ. «Τρία στα τέσσερα» για την ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα, θέλει χρόνο για να «δέσει», οι νίκες ανεβάζουν την ψυχολογία. Είχε προηγηθεί το 5-1 στην έδρα της Αούστρια (Γιουρόπα). Θα λείψει για μήνες ο βασικός δ. μπακ Κόντι (2/0).

Τελευταίος αγώνας:
Μίλαν – Ουντινέζε 2-1

22', 31' Κάλινιτς – 28' Λαζάνια

Η Σπαλ δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει την μπάλα απέναντι στην Κάλιαρι, δέχθηκε το γκολ στο 17' και παρά το ότι στη συνέχεια σημάδεψε το δοκάρι, συνολικά ήταν εμφανώς χειρότερη από την αντίπαλό της, το 2-0 στο 68' τη «σκότωσε». Δεύτερη σερί αποτυχία, δεν σκόραρε στα τρία από τα τέσσερα ματς πρωταθλήματος και αυτό την κρατάει χαμηλά, αν και άπαντες δείχνουν διατεθειμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους. Εκτός οι Οικονόμου (α. 1/0), Μερέτ (τ. 30 συμ.), Φλόκαρι (ε. 2/0), αμφίβολος ο Ρίτσο (μ. 1/1).

Τελευταίος αγώνας:
Σπαλ – Κάλιαρι 0-2

17' Μπαρέλα, 68' Ζοάο Πέδρο

Ουντινέζε – Τορίνο
Η Ουντινέζε δεν πτοήθηκε από το γκολ της Μίλαν στο 21', εκμεταλλεύτηκε ένα σπάνιο λάθος αντιπάλου και ισοφάρισε στο 28', αλλά το κράτησε μόλις για τρία λεπτά. Μετά το 2-1 κινδύνευσε πολύ περισσότερο απ' ότι απείλησε, υπέστη δίκαιη ήττα. Απέτυχε για τρίτη φορά στα τέσσερα ματς, τουλάχιστον οι εμφανίσεις βελτιώνονται σταδιακά και αναμένεται πιο ανταγωνιστική στη συνέχεια. Στόχος το να μην μπλέξει. Εξέτισε ο Πετσέλα (α. 3/0), εκτός ο Βίντμερ (α. 28/0), αμφίβολος ο Πέριτσα (ε. 2/0).

Τελευταίος αγώνας:
Μίλαν – Ουντινέζε 2-1

22', 31' Κάλινιτς – 28' Λαζάνια

Η Τορίνο δέχθηκε γκολ από τη Σαμπντόρια στα πρώτα 17 δευτερόλεπτα και παρά το ότι στο δίλεπτο 13'-15' γύρισε το ματς, η κομβική φάση έγινε στο 35'. Εχασε τετ α τετ και στην ίδια φάση δέχθηκε το 2-2, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Αήττητη παραμένει (2-2-0) η ομάδα του Σίνισα Μιχάιλοβιτς, το ανησυχητικό είναι ότι έδειξε τα περσινά αμυντικά προβλήματα. Εκτός ο Ομπι (μ. 3/1), αμφίβολοι δίνονται οι Βαλντιφιόρι (μ. 24/0), Ακουά (μ. 3/0).

Τελευταίος αγώνας:
Τορίνο – Σαμπντόρια 2-2

13' Μπαζέλι, 15' Μπελότι – 1' Σαπάτα, 35' Κουαλιαρέλα

Τζένοα – Κιέβο
Η Τζένοα δέχθηκε το γκολ από τη Λάτσιο στο 13' και είναι τυχερή που δεν έχασε την επαφή με το σκορ από νωρίς. Ισοφάρισε δύο φορές στην επανάληψη με τον 16χρονο Πιέτρο Πελέγκρι, αλλά τα ατομικά λάθη έφεραν τη δίκαιη ήττα. Δεν έχει βαθμό μετά την πρεμιέρα, ο τεχνικός Ιβάν Γιούριτς είναι στριμωγμένος στα σχοινιά. Εξέτισε ο Μπερτολάτσι (μ. 3/0), χτύπησαν και μάλλον λείπουν οι Σεντουριόν (μ.-ε. 2/0), Σπόλι (α. 1/0), αμφίβολοι οι Μπιράσκι (α. 3/0), Πάντεφ (ε. 2/0), εκτός ο Λαπαντούλα (ε. 2/0).

Τελευταίος αγώνας:
Τζένοα – Λάτσιο 2-3

57', 73' Πελέγκρι – 13' Μπάστος, 70', 82' Ιμόμπιλε

Η Κιέβο ήταν χειρότερη από την Αταλάντα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, αλλά στην επίθεση δεν έπαψε να είναι επικίνδυνη και το σουτ του Μπαστιέν στο 52' της έδωσε το προβάδισμα. Δέχθηκε αφόρητη πίεση στη συνέχεια, για να έρθει και η ισοφάριση πέντε λεπτά πριν από το φινάλε. Οι τέσσερις βαθμοί δεν είναι κακή συγκομιδή, δεδομένου ότι δεν είχε το ευκολότερο πρόγραμμα, αν και για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς δέχθηκε γκολ στο τέλος. Τραυματίας ο Μετζορίνι (ε. 27/3), δίχως απρόοπτες απουσίες.

Τελευταίος αγώνας:
Κιέβο – Αταλάντα 1-1

52' Μπαστιέν – 85' «πέν.» Γκόμες





Βαθμολογία 2023-24