logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πρόκληση για ΑΠΟΕΛ!
 21/11/2017

ΝΑΠΟΛΙ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
Στη Νάπολη το ματς. Η Νάπολι ηττήθηκε με βαρύ σκορ στο εντός έδρας ματς απέναντι στη Σίτι, αλλά αδικείται. Στο 2-2 άγγιξε το 3-2, δεν το έκανε και στην επόμενη φάση δέχθηκε το 2-3. Μόλις τρεις βαθμοί στο... σακούλι, για να περάσει στους «16» πρέπει να κάνει δύο νίκες, ισάριθμες ήττες η Σαχτάρ και στο μεταξύ τους ματς οι «παρτενοπέι» να νικήσουν 1-0 ή με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Στο ιταλικό πρωτάθλημα νίκησε 2-1 τη Μίλαν κι εξακολουθεί να εντυπωσιάζει, ευρισκόμενη στην κορυφή. Στο 1-2-0 εντός με ουκρανικές ομάδες.Ο επιθετικός Μίλικ και ο αριστερός μπακ Γκουλάμ απουσιάζουν λόγω τραυματισμού, δίχως απρόοπτα προβλήματα.

Τελευταίος αγώνας:
ΝΑΠΟΛΙ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 2-4

Αδικείται η Νάπολι, σκόραρε με τους Ινσίνιε (21') και Ζορζίνιο (62'), αλλά δέχθηκε τα γκολ των Οταμέντι (34'), Στόουνς (48'), Αγουέρο (69') και Στέρλινγκ (92').

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ δέχθηκε το γκολ στο 12' από τη Φέγενορντ, αλλά η αντίδρασή της ήταν εξαιρετική, το γύρισε στο 17' και στη συνέχεια έφτασε στην άνετη νίκη, χάνοντας ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ από το 3-1. «Τρία στα τέσσερα» ο απολογισμός της, παίρνει την πρόκριση αν πάρει έναν βαθμό στα δύο ματς που απομένουν, χάσει με ένα γκολ διαφορά και σκορ 3-2 και άνω από τη Νάπολι ή αν η τελευταία δεν κάνει το «δύο στα δύο». Στο πρωτάθλημα παραπαίει εσχάτως, έχασε 2-1 εντός από την Ολεξάντρια, αλλά παραμένει πρώτη. Στο 1-2-6 εκτός έδρας με ιταλικές ομάδες, νίκησε τη Ρόμα.Τιμωρημένος λόγω ντόπινγκ παραμένει ο ακραίος μπακ (αρχηγός) Σέρνα, ενώ λόγω τραυματισμού απέχει ο αμυντικός Κριφτσόφ.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ 3-1

Το γκολ του Γιόργκενσεν στο 12' αφύπνισε τη Σαχτάρ, η οποία πήρε τη δίκαιη νίκη με τους Φακούντο Φερέιρα (14') και Μάρλος (17', 68').

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΠΟΡΤΟ
Στην Κωνσταντινούπολη το ματς. Η Μπεσίκτας δεν πτοήθηκε από το γκολ της Μονακό στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ισοφάρισε κι έφτασε στους 10 βαθμούς. Ένας βαθμός αρκεί για την πρόκριση, η οποία θα σφραγιστεί αν απλά δεν νικήσει η Λειψία. Η τουρκική ομάδα ξεπερνάει κάθε προσδοκία στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο ενθουσιασμός δεν λείπει, πλην όμως στο πρωτάθλημα βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή κι ενίοτε προβληματίζει, όπως στο 0-0 με την Ακίσασπορ (έγιναν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα). Εντός με πορτογαλικές ομάδες έχει 0-2-3.Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, λογικά θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Τελευταίος αγώνας:
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΜΟΝΑΚΟ 1-1

Οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν με τον Ρόνι Λόπες στο 45ο λεπτό, αλλά η τουρκική ομάδα έφερε το ματς στα ίσια με το πέναλτι του Τοσούν (54').

Η Πόρτο ήθελε μόνο νίκη στο δεύτερο ματς με τη Λειψία ώστε να πάρει θέση πρόκρισης και τα κατάφερε. Οι έξι βαθμοί τη φέρνουν στην πρώτη δυάδα και αν νικήσει επί τουρκικού εδάφους θα πάρει την πρόκριση, αρκεί να μην τα καταφέρει η Λειψία απέναντι στη Μονακό. Ο τεχνικός Σέρτζιο Κονσεϊσάο δήλωσε ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα απόδοση των παικτών του, αν και ξεκαθάρισε ότι στην άμυνα χρειάζεται βελτίωση. Στο Κύπελλο πέρασε δύσκολα (3-2) την Πορτιμονένσε, στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην κορυφή. Στην Τουρκία είναι εξαιρετική (3-1-0).Εκτός ο μέσος Οτάβιο και οι επιθετικοί Τικίνιο και Μαρέγα, με τον τελευταίο να αποτελεί το πιο σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα.

Τελευταίος αγώνας:
ΠΟΡΤΟ – ΛΕΙΨΙΑ 3-1

Η Πόρτο πήρε δίκαιη νίκη με τους Ερέρα (13'), Ντανίλο Περέιρα (61') και Μάξι Περέιρα (93'), ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά (48') ο Βέρνερ.

ΑΠΟΕΛ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Στη Λευκωσία το ματς. Ο ΑΠΟΕΛ πέρασε δύσκολες στιγμές στην έδρα της Ντόρτμουντ, αλλά άντεξε στην πίεση πριν και μετά το 1-0, για να ισοφαρίσει με τον Ποτέ, ενώ λίγο έλειψε να «κλέψει» και τη νίκη (ήταν και τυχερός). Με νίκη θα παλέψει ακόμη και για τους «16», αν και πιο ρεαλιστική δείχνει η διεκδίκηση της 3ης θέσης (υστερεί της γερμανικής ομάδας στη διαφορά τερμάτων). Στο πρωτάθλημα προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος. Σε τρία ματς με τη Ρεάλ, έχασε σε όλα με τρία γκολ διαφορά.Δεν είναι διαθέσιμοι ο βασικός τερματοφύλακας Βάτερμαν, οι αμυντικοί Ιωάννουν, Μιλάνοφ και ο μεσοεπιθετικός Εμπεσίλιο.

Τελευταίος αγώνας:
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΑΠΟΕΛ 1-1

Δεν πτοήθηκε ο ΑΠΟΕΛ από το γκολ του Γκερέιρο στο 29', κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με το εξαιρετικό τελείωμα του Ποτέ στο 51'.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των μεσοεπιθετικών της Τότεναμ, δέχθηκε τρία γκολ στα πρώτα 65 λεπτά του ματς και μοιραία ηττήθηκε, παρά το ότι μείωσε στο φινάλε. Λογικά την περιμένει η 2η θέση του ομίλου, μπορεί να την εξασφαλίσει ακόμη και να αν δεν πάρει άλλον βαθμό στη συνέχεια, αν και με τον ΑΠΟΕΛ είναι το ακλόνητο φαβορί. Στο πρωτάθλημα έμεινε στο 0-0 με την Ατλέτικο και το «-10» από την κορυφή προκαλεί νεύρα και αντιδράσεις. Με κυπριακές ομάδες έχει μόνο νίκες σε επτά αναμετρήσεις.Εκτός δράσης έχουν τεθεί ο μεσοεπιθετικός Μπέιλ, ο κεντρικός αμυντικός (αρχηγός) Ράμος και ο βασικός τερματοφύλακας Νάβας.

Τελευταίος αγώνας:
ΤΟΤΕΝΑΜ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 3-1

Έρμαιο στις διαθέσεις των Λονδρέζων η Ρεάλ, δέχθηκε τα γκολ των Ντέλε Άλι (27', 56') και Ερικσεν (65'), για να μειώσει στο 80' με τον Ρονάλντο.

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ – ΜΑΡΙΜΠΟΡ
Πλησιάζει την κορυφή στην Ρωσία. Αήττητη για δέκα ματς νίκησε άνετα εκτός έδρας 4-1 την Κράσνονταρ η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα. Αρκετές οι ελπίδες πρόκρισης αλλά προϋποθέτουν να νικήσει τους Σλοβένους αλλιώς η κατάσταση δυσκολεύει καθώς την τελευταία αγωνιστική παίζει στο Λίβερπουλ.Τιμωρημένος για τον αγώνα με την Μάριμπορ είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός Τζίκιγια (21 ματς/1 γκολ/3 ασίστ). Παραμένει εκτός ο τραυματίας δεξιός μέσος Σαμέντοφ (13 ματς/2 γκολ). Έτοιμος για πρώτη φορά φέτος ο διεθνής μέσος Ζόμπνιν που μόλις ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΕΒΙΛΛΗ – ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ 2-1

Πάλεψε το ματς αλλά ηττήθηκε από μια καλύτερη ομάδα. Για τους Ισπανούς σκόραραν οι Λενγκλέ (30’), Μπανέγα (59’). Μείωσε ο Ζε Λουίς (78’).

Πάει με καλή ψυχολογία στο ματς καθώς στο ντέρμπι πρωταθλήματος νίκησε την Ολύμπια Λιουμπλιανας με 1-0 και έμεινε μόνη πρώτη στην βαθμολογία. Χρειάζεται ένα θαύμα για να συνεχίσει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θέλει τέσσερις βαθμούς τουλάχιστον και σίγουρα νίκη απέναντι στους Ρώσους για να ελπίζει. Στις θετικές ειδήσεις για τον κόουτς Μίλανιτς οι επιστροφές των μέσο-επιθετικών Κράμαριτς (13 ματς/1 γκολ/2 ασίστ), Αχμέντι (21 ματς/1 γκολ/1 ασίστ). Τραυματίες οι αμυντικοί Ραΐτσεβιτς (21 ματς/3 γκολ/1 ασίστ), Σμε (2 ματς) και ο επιθετικός Ζάχοβιτς (13 ματς/1 γκολ/1 ασίστ).

Τελευταίος αγώνας:
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΑΡΙΜΠΟΡ 3-0

Άντεξε ένα ημίχρονο στο σφυροκόπημα της Αγγλικής ομάδας αλλά λύγισε δίκαια. Τα γκολ πέτυχαν οι Σαλά (49’), Τσαν (64’) και Στάριτζ (90’).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
Άργησε να πάρει μπρος αλλά νίκησε σχετικά εύκολα στο Λέστερ για να μείνει ανετα στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Έχει εξασφαλίσει την πρόκριση με εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ακόμα όμως δεν έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και χρειάζεται την νίκη! Ο βασικός στόπερ Στόουνς αποχώρησε με θλάση στο ματς με την Λέστερ που τον αφήνει εκτός για έξι εβδομάδες. Ερωτηματικά ο μέσος Ντελφ (11 ματς/1 γκολ/1 ασίστ) και ο επιθετικός Στέρλινγκ (15 ματς/10 γκολ/3 ασίστ) που μόλις ξεπέρασαν προβλήματα.

Τελευταίος αγώνας:
ΝΑΠΟΛΙ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 2-4

Ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια. Σκόραραν Οταμέντι (34’), Στόουνς (48’), Αγουέρο (69’), Στέρλινγκ (90+). Για τους Ιταλους σκόραραν Ινσίνιε (21’) και Ζορζίνιο (62’).

Οι Ολλανδοί έχουν χάσει κάθε πιθανότητα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μαθηματικά έχουν ελπίδες για συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά η εικόνα τους φέτος είναι απογοητευτική. Στο πρωτάθλημα έχασαν πάλι βαθμούς οι παίκτες του Φαν Μπρόνκχορστ με ισοπαλία εντός έδρας 1-1 με την Φένλο. Τιμωρημένο το “μηχανάκι” της μεσαία γραμμής, ο Ελ Αμάντι (17 ματς/1 γκολ/1 ασίστ) με την απώλεια του να δημιουγεί ακόμη μεγαλύτερα αμυντικά προβλήματα. Τραυματίες και οι κεντρικοί αμυντικοί Μποτέγκιν (8 ματς/1 ασίστ) και Φαν ντερ Χάιντεν (9 ματς).

Τελευταίος αγώνας:
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤ. – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ 3-1

Προηγήθηκε με τον Γέργκενσεν (12’) αλλά η προβληματική άμυνά της λύγισε. Τα γκολ της Σαχτάρ πέτυχαν Φερέιρα (14’) και Μάρλος (17’, 68’).

ΜΟΝΑΚΟ – ΛΕΙΨΙΑ
Με καλή εικόνα μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, έμεινε ισόπαλη εκτός έδρας την Αμιάν. Η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα αλλά την άφησε ακόμη πιο πίσω από την Παρί. Αν και ουραγός στον έβδομο όμιλο με δύο τρίποντα μπορεί ακόμη να βρεθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και είναι έτοιμοι για τον αγώνα οι βασικοί Ζοάο Μουτίνιο και Φαλκάο! Σίγουρα εκτός αγώνων για τους Μονεγάσκους είναι ο δεξιός μπακ Σιντιμπέ (11 ματς/2 γκολ) και ο μέσο-επιθετικός Λεμάρ (14 ματς/1 γκολ/3 ασίστ).

Τελευταίος αγώνας:
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΜΟΝΑΚΟ 1-1

Ευκαιρίες για την νίκη είχαν και οι δύο ομάδες. Δίκαιη ισοπαλία. Η Μονακό προηγήθηκε με τον Λόπες (45+) και ισοφάρισε ο Τοσούν (54’).

Σε μια όμορφη μάχη με την Λεβερκούζεν δεν μπόρεσε να νικήσει αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω σαράντα λεπτά. Πήρε ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας. Ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση υπάρχουν και είναι πολλές. Αν νικήσει στο Πριγκηπάτο κάνει μεγάλο βήμα πρόκρισης. Ο κόουτς Χάζενχουτλ για τον αγώνα με τους Γάλλους έχει δύο απώλειες. Η σημαντική είναι ο κεντρικός αμυντικός Ουπαμεκανό (15 ματς) που μόλις ξεπέρασε το πρόβλημα του και είναι ανέτοιμος. Ο κεντρικός μέσος Ιλσάνκερ (9 ματς) παραμένει τραυματίας και εκτός προπονήσεων.

Τελευταίος αγώνας:
ΠΟΡΤΟ – ΛΕΙΨΙΑ 3-1

Ηττήθηκε από μια σαφέστατα καλύτερη ομάδα. Για την Πόρτο σκόραραν Χερέρα (13’), Ντανίλο (61’), Περέιρα (90+). Ισοφάρισε προσωρινά ο Βέρνερ (48’).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΤΟΤΕΝΑΜ
Με κακή εικόνα έχασε και από την Στουτγκάρδη στο πρωτάθλημα. Πλέον τα δύο ματς αυτής της εβδομάδας είναι εξαιρετικά κρίσιμα για τον κόουτς Πέτερ Μπος. Έχει μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης γιατί αγωνιστικά έχει τραγική εικόνα. Ρεαλιστικός στόχος η τρίτη θέση οπότε, χρειάζεται το αποτέλεσμα. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο με την Στουτγκάρδη με πρόβλημα τραυματισμού ο Παπασταθόπουλος που είναι αμφίβολος. Τιμωρημένος για πειθαρχικό παράπτωμα ο πρώτος σκόρερ Ομπαμεγιάνγκ που είναι άγνωστο αν θα επιστρέψει. Μόνιμα εκτός οι μπακ Πίστσεκ, Ντουρμ, ο στόπερ Τοπράκ και ο μέσο-επιθετικός Ρόις.

Τελευταίος αγώνας:
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΑΠΟΕΛ 1-1

Ξεκίνησε δυναμικά, έκανε ευκαιρίες, προηγήθηκε με τον Γκερέιρο (29’) αλλά έβγαλε την προβληματική εικόνα της και δέχτηκε την ισοφάριση από τον Ποτέ (51’).

Ήττα στο Λονδρέζικο ντέρμπι από την Άρσεναλ με τα σπιρούνια να έχουν κακή εικόνα. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και με μια νίκη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές εξασφαλίζει και την πρώτη θέση σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο.Πιο σοβαρός από ότι αναμενόταν ο τραυματισμός του βασικού κεντρικού αμυντικού Αλντερβέιρελντ (15 ματς/1 ασίστ) που μένει εκτός για αρκετό καιρό. Ο Ντάιερ θα γυρίσει στην τριάδα των στόπερ όμως η απουσία και του αμυντικού μέσου Γουανιάμα (2 ματς) δημιουργεί πρόβλημα στο κέντρο!

Τελευταίος αγώνας:
ΤΟΤΕΝΑΜ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡ. 3-1

Επικράτησε δίκαια των μαδριλένων με εξαιρετική εμφάνιση και γκολ των Άλι (27’, 56’) και Έρικσεν (65’). Μείωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο (80’).

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Πήρε το τρίποντο που έπρεπε με την Σπαρτάκ και αν νικήσει και την Λίβερπουλ αυτή την αγωνιστική εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση! Στο πρωτάθλημα ταλαιπωρήθηκε αλλά νίκησε στο Σάντσεθ Πιθχουάν την Θέλτα με 2-1 και πάει με καλή ψυχολογία στο ματς. Οι θετικές ειδήσεις για τον κόουτς Εδουάρδο Μπερίσο είναι πως ο κεντρικός αμυντικός Μερκάδο (12 ματς/1 ασίστ) και ο μέσο-επιθετικός Κορέα (11 ματς/2 γκολ/3 ασίστ) είναι έτοιμοι για τον αγώνα. Μόνιμα εκτός οι έμπειροι αμυντικοί Καρίσο, Παρέχα και ο μέσο-επιθετικός Μοντόγια.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΕΒΙΛΛΗ – ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ 2-1

Έδειξε χαρακτήρα, δεν έχασε την ηρεμία της και νίκησε δίκαια τους Ρώσους με γκολ των Λενγκλέ (30’), Μπανέγα (59’). Μείωσε ο Ζε Λουίς (78’).

Για το πρωτάθλημα οι κόκκινοι νίκησαν εύκολα την Σάουθαμπτον 3-0. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ουσιαστικά θέλει μια νίκη στους τελευταίους δύο αγώνες για να πάρει το εισιτήριο στην επόμενη φάση. Αν δεν τα καταφέρει στην Ισπανία την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Σπαρτάκ Μόσχας.Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει μια δεδομένη απώλεια για τον αγώνα στο Σάντσεθ Πιθχουάν καθώς ο δεξιός μπακ Κλάιν δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του. Κοντά στην επιστροφή αλλά ανέτοιμος για ενενηντάλεπτο είναι ο έμπειρος μέσος Λαλάνα. Κανένα άλλο πρόβλημα.

Τελευταίος αγώνας:
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΑΡΙΜΠΟΡ 3-0

Νίκησε δίκαια την Μάριμπορ ανεβάζοντας ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο. Τα γκολ πέτυχαν οι Σαλά (49’), Τσαν (64’) και Στάριτζ (90’).

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ – ΤΣΕΛΣΙ
Στο πρωτάθλημα νίκησε άνετα την Σουμγκάγιτ και παρέμεινε πρωτοπόρος με ματς λιγότερο. Θυμίζουμε ότι δεν αγωνίζεται εντός έδρας αλλά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού! Σε όλες τις διοργανώσεις πάντως έχει μόνο μια ήττα εντός (...από Ρόμα 1-2) στα τελευταία δεκαεννέα ματς. Μετά από δύο ισοπαλίες με την Ατλέτικο Μαδρίτης έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει τους αντιπάλους της και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. Θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο μέσο-επιθετικό Ενρίκε (15 ματς/3 γκολ/1 ασίστ). Μόνιμα τραυματίες ο στόπερ Χουσεΐνοφ και ο μέσο-επιθετικός Ελγιουνούσι.

Τελευταίος αγώνας:
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡ. – ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ 1-1

Δέχτηκε αρκετή πίεση αλλά η άμυνά της άντεξε με παίκτη λιγότερο για μισή ώρα. Προηγήθηκε με τον Μίτσελ (40’). Ισοφάρισε ο Πάρτεϊ (56’).

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε με νίκη στο Μπακού γίνεται φαβορί για την πρόκριση. Δεν εντυπωσιάζει όμως παίρνει τα αποτελέσματα και η νίκη επί της Γιουνάιτεντ πριν την διακοπή άλλαξε την ψυχολογία. Στο πρωτάθλημα επέστρεψε από την διακοπή με εντυπωσιακή νίκη 4-0 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Η λογική λέει ότι ο Νταβίντ Λουίζ (12 ματς/2 γκολ), που δεν έχει καλές σχέσεις τον τελευταίο καιρό με τον κόουτς Κόντε, θα μείνει ξανά εκτός ενδεκάδας. Σίγουρα εκτός και ο μέσο-επιθετικός Μόουζες (8 ματς/1 γκολ).

Τελευταίος αγώνας:
ΡΟΜΑ – ΤΣΕΛΣΙ 3-0

Κάκιστη εμφάνιση από τους παίκτες του Αντόνιο Κόντε και δίκαιη ήττα. Τα γκολ των Ρωμαίων πέτυχαν οι Ελ Σαραουί (1’, 36’) και Περότι (63’).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ
Στο πρωτάθλημα νίκησε αρκετά δύσκολα εκτός έδρας την ουραγό Καμπαρόφσκ με 4-2 και δεν έπεισε καθόλου με την εικόνα της, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Το ματς με τους Πορτογάλους είναι εξαιρετικά κρίσιμο καθώς αν η ομάδα του Βίκτορ Γκοντσαρένκο πάρει το τρίποντο γίνεται φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Με πρόβλημα τραυματισμού αντικαταστάθηκε στο πρωτάθλημα ο Αλεξέι Μπερεζουτσι (18 ματς/1 γκολ/1 ασίστ). Ο βασικός κεντρικός αμυντικός αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο και είναι ο μοναδικός αμφίβολος παίκτης για τον αγώνα με την Μπενφίκα.

Τελευταίος αγώνας:
ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 1-2

Νίκησε με ανατροπή στην Ελβετία και έμεινε ζωντανή στην μάχη πρόκρισης. Τα γκολ οι Τζαγκόεφ (65’), Βέρνμπλουμ (79’). Σκόρερ της Βασιλείας ο Τσούφι (32’)

Η ομάδα του Ρουί Βιτόρια έχει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης. Πρέπει να νικήσει στην Μόσχα αλλά δεν πείθει με την εικόνα της. Η διοίκηση συνεχίζει να στηρίζει τον επιτυχημένο κόουτς που χτίζει νέα ομάδα. Έρχεται από πρόκριση στο κύπελλο Πορτογαλίας με 2-0 απέναντι στην Σετούμπαλ. Τραυματίας ο έμπειρος τερματοφύλακας Ζούλιο Σέζαρ ενώ λόγω ίωσης είναι και ο νεαρός Βέλγος Σβίλαρ. Στο κύπελλο έπαιξε ο Βαρέλα και έχει τον πρώτο λόγο και για την Μόσχα. Εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας αφήνει εκτός τον κεντρικό αμυντικό Ντίας (9 ματς).

Τελευταίος αγώνας:
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. – ΜΠΕΝΦΙΚΑ 2-0

Φάσεις και για τις δύο ομάδες αλλά ηττήθηκε δίκαια. Οι Άγγλοι σκόραραν με αυτογκόλ του Σβίλαρ (45’) και τέρμα του Μπλιντ (78’)

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.
Δεν μοιάζει ικανή να πάρει κάτι από τους Βαυαρούς. Ελπίδα υπάρχει μόνο για το Γιουρόπα Λιγκ αλλά αυτό προϋποθέτει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς στα τελευταία δύο ματς και σίγουρα νίκη στην Σκωτία την τελευταία αγωνιστική. Στο πρωτάθλημα νίκησε με κακή εμφάνιση την Μουσκρόν με τον κόουτς Βανχαζενμπρουκ να αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα θέλει πολύ δουλειά. Σημαντικές απουσίες στην άμυνα καθώς παραμένουν εκτός οι Σπάγιτς (14 ματς/1 γκολ) και Ομπράντοβιτς (16 ματς). Επιστρέφει ο βασικός τερματοφύλακας Σελς και ο επιθετικός Τεοντόρτσικ (18 ματς/3 γκολ/1 ασίστ).

Τελευταίος αγώνας:
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 5-0

Ηττήθηκε δίκαια από μια αρκετά καλύτερη ομάδα. Τα γκολ της Παρί πέτυχαν οι Βεράτι (30’), Νεϊμάρ (45+), Κουρζάβα (52’, 72’, 78’).

Χωρίς να ανεβάσει ταχύτητα νίκησε εύκολα στο πρωτάθλημα την Άουγκσμπουργκ 3-0. Οι Βαυαροί έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Θέλουν όμως το τρίποντο απέναντι στους Βέλγους μήπως καταφέρουν την τελευταία αγωνιστική να κλέψουν την πρώτη θέση από την Παρί κάτι που φαντάζει δύσκολο. Σιγά σιγά οι τραυματίες επιστρέφουν. Ο Μπερνάτ ήταν στο βασικό σχήμα στο ματς πρωταθλήματος με την Άουγκσμπουργκ και ο Μπόατενγκ στον πάγκο. Δύσκολα προλαβαίνουν το ματς στο Βέλγιο οι Ριμπερί και Τιάγο Αλκάνταρα και σίγουρα εκτός είναι ο Νόιερ.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΕΛΤΙΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. 1-2

Δύσκολο ματς, δύσκολη νίκη. Τα γκολ των Βαυαρών πέτυχαν οι Κομάν (22’) και Χάβι Μαρτίνεθ (77’). Ισοφάρισε προσωρινά ο ΜακΓκρέγκορ (74’).