logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πράξη 2η!
 22/2/2018

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧ.
Στο πρωτάθλημα είχε δύσκολο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, δεν έκανε τελική εντός εστίας και ηττήθηκε 2-0. Η νίκη του πρώτου αγώνα με την Σπαρτάκ είναι η μοναδική στα τελευταία οκτώ παιχνίδια (1/5/2) καθώς οι Βάσκοι δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι αλλά η πρόκριση είναι κοντά. Στο πρωτάθλημα ήταν τιμωρημένοι οι Αδούριθ (35 ματς/18 γκολ/2 ασίστ) και Ραούλ Γκαρθία (35 ματς/9 γκολ/4 ασίστ) που επιστρέφουν. Τραυματίες οι Μουνιάιν (12 ματς/2 γκολ/4 ασίστ), Μπαλενθιάγκα (21 ματς/4 ασίστ) και εκτός οι Κίκε Σόλα και Γεράι Άλβαρεθ.

Φάνηκε η έλλειψη επίσημων αγώνων στους παίκτες του Μάσιμο Καρέρα. Μέχρι να βρουν τα πατήματά τους απέναντι στην Μπιλμπάο η πρόκριση είχε χαθεί. Πρέπει σίγουρα να σκοράρει τρεις φορές στην Ισπανία για να ελπίζει σε πρόκριση! Μοιάζει απίθανό αλλά τουλάχιστον καθώς δεν είχε ματς πρωταθλήματος πάει ξεκούραστη στην Ισπανία. Εκτός αγώνων για την Σπαρτάκ είναι σημαντικοί παίκτες. Το ματς θα χάσουν λόγω τραυματισμών οι αμυντικοί Τζίκια (25 ματς/1 γκολ/3 ασίστ) και Τίγκιεφ (3 ματς) αλλά και ο επιθετικός μέσος Ανανίτζε (7 ματς/3 ασίστ).

Πρώτος αγώνας:
ΣΠΑΡΤΑΚ Μ. – ΜΠΙΛΜΠΑΟ 1-3

Αντίθετα με την ροή του αγώνα η Μπιλμπάο προηγήθηκε και οι Ρώσοι κατέρρευσαν. Τα γκολ των Βάσκων οι Αδούριθ (22’, 39’) και Κουτέποφ (45+). Μείωσε ο Λουίζ Αντριάνο (60’).

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ
Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, έχοντας αποκλειστεί από το κύπελλο Αγγλίας, θα είναι όπως και η αντίπαλός της ξεκούραστη. Ο Αλσατός προπονητής έμεινε ικανοποιημένος από το πρώτο ματς σε δύσκολες συνθήκες και θέλει γκολ και θέαμα για τον κόσμο. Με σκορ ασφαλείας και με δύο ματς απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι να ακολουθούν σίγουρα δεν θα ρισκάρει τους βασικούς. Απουσιάζει ο τραυματίας επιθετικός Λακαζέτ (29 ματς/9 γκολ/4 ασίστ) ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ (2 ματς/1 γκολ) δεν είναι στην Ευρωπαϊκή λίστα των κανονιέρηδων και είναι επίσης εκτός.

Φάνηκε η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού καθώς το Σουηδικό πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει ακόμη κάτι που πλήρωσε η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ στο πρώτο ημίωρο. Από εκεί και πέρα στάθηκε καλά και σίγουρα άξιζε ένα γκολ αλλά αστόχησε ακόμη και σε πέναλτι. Το όνομα του κόουτς Πότερ ήδη ακούγεται για ομάδες όπως οι Ρέιντζερς (Σκωτία) και Σάουθαμπτον (Αγγλία)! Στο μυαλό του πάντως είναι να τελειώσει το Ευρωπαϊκό παραμύθι της Έστερσουντ με καλή εμφάνιση στο Έμιρεϊτς. Τραυματίες οι μέσοι Μπέρτιλσον (2 ματς/1 γκολ) και Σούλιεβιτς.

Πρώτος αγώνας:
ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ – ΑΡΣΕΝΑΛ 0-3

Η Άρσεναλ καθάρισε εύκολα την πρόκριση. Τα γκολ οι Μονρεάλ (13’), αυτογκόλ ο Παπαγιαννόπουλος (24’) και Οζίλ (58’)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Η ήττα στο Ντόρτμουντ ήταν η πρώτη φέτος στην Ευρώπη. Άφησε γλυκόπικρη γεύση καθώς η ομάδα ήταν σε καλή θέση για να πάρει θετικό αποτέλεσμα αλλά ακόμη και τώρα έχει αρκετές ελπίδες πρόκρισης. Στο πρωτάθλημα έπαιξε με παίκτη παραπάνω απέναντι στην Φιορεντίνα αλλά παραχώρησε ισοπαλία 1-1 δείχνοντας κουρασμένη. Σίγουρα εκτός αγώνα για τον κόουτς Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι είναι το νέο απόκτημα ο μέσο-επιθετικός Ρίτσο ο οποίος παραμένει τραυματίας. Πάλι στο όριο θα κριθεί η συμμετοχή του στόπερ Καλντάρα (25 ματς/3 γκολ/3 ασίστ).

Από την ημέρα που ανέλαβε ο Αυστριακός Πέτερ Στέγκερ η ομάδα έχει χάσει μόνο από την Μπάγερν! Από την ημέρα που αποκτήθηκε ο Μπατσουάγι σκοράρει ασταμάτητα ενώ οι επιστροφές των Γκέτσε και Ρόις την δυναμώνουν πολύ. Με γκολ του Ρόις νίκησε στο πρωτάθλημα 1-0 στο Γκλάντμπαχ. Τιμωρημένος είναι ο βασικός κεντρικός μέσος Βάιγκλ (22 ματς/1 γκολ). Οι Σμέλτσερ (15 ματς/1 ασίστ) και Κάγκαουα (26 ματς/6 γκολ/7 ασίστ) δηλώνουν έτοιμοι για την δεύτερη αναμέτρηση. Μόνιμα εκτός είναι οι Ντουρμ, Γκερέιρο, Ρόντε, Γιαρμολένκο, Φίλιπ και Σάντσο.

Πρώτος αγώνας:
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ 3-2

Η Μπορούσια είχε επιμονή και γύρισε το ματς. Σκόραραν οι Σούρλε (30’) και Μπατσουάγι (65’, 90+). Για την Αταλάντα ο Ίλιτσιτς (51’, 56’).

ΜΙΛΑΝ – ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ
Σχεδόν εξασφαλισμένη η πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο πρωτάθλημα νίκησε την Σαμπντόρια με 1-0 και την έπιασε στην έκτη θέση φτάνοντας στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Ο Τζενάρο Γκατούζο απλοποίησε τα πάντα και έκανε πιο σκληρή και παθιασμένη την Μίλαν για αυτό και είναι κοντά σε συμφωνία με την ομάδα ως το 2020! Από τιμωρία επιστρέφει ο αμυντικός μέσος Λοκατέλι (21 ματς/1 ασίστ). Ανέτοιμος ο επιθετικός Κάλινιτς (24 ματς/4 γκολ/5 ασίστ). Μόνιμα εκτός ο τερματοφύλακας Στοράρι και ο δεξιός μπακ Κόντι (5 ματς).

Της λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός αλλά έκανε φάσεις απέναντι στην Μίλαν. Ίσως το σκορ να ήταν υπερβολικό για την ομάδα του Ντίμιταρ Ντιμιτρόφ αλλά το δεδομένο πλέον είναι ότι συνέχεια στην Ευρώπη δεν θα υπάρξει. Χωρίς άγχος στο Μιλάνο προερχόμενη από το πρώτο ματς στο πρωτάθλημα Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν. Εκτός ομάδας λόγω τιμωριών είναι δύο παίκτες ο επιθετικός Κέσερου (28 ματς/12 γκολ/9 ασίστ) και ο αριστερός μπακ Πιμιέντα (30 ματς/2 γκολ/3 ασίστ).

Πρώτος αγώνας:
ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ – ΜΙΛΑΝ 0-3

Εύκολη νίκη για τους ροσονέρι στην Βουλγαρία. Τα γκολ πέτυχαν οι Κουτρόνε (45’), Ροντρίγκεζ (64’) και Μπορίνι (90+).

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΜΑΡΣΕΪΓ
Το σκορ του πρώτου αγώνα θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Η αγωνιστική εικόνα απογοητευτική και ο κόουτς Άμπελ Φερέιρα είπε «το βουνό που είχαμε να ανέβουμε μεγάλωσε επικίνδυνα”. Ψυχολογία στα ύψη καθώς στο πρωτάθλημα διέλυσε στο τοπικό ντέρμπι 5-0 την Γκιμαράες εκτός έδρας. Χτύπησε με την Γκιμαράες ο επιθετικός Ντιέγκο Σόουζα (19 ματς/8 γκολ/2 ασίστ) ενώ εκτός για τρεις εβδομάδες είναι ο μέσο-επιθετικός Ζοάο Τεϊσέιρα (23 ματς/1 γκολ/2 ασίστ). Εκτός αγώνων λόγω τραυματισμών οι Φερέιρα (14 ματς/1 γκολ) και Φρανσέρζιο (25 ματς/4 γκολ/5 ασίστ).

Είναι σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία με μεγάλο όπλο την επίθεσή της. Δίνει μάχη στο πρωτάθλημα για να είναι στην τριάδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και απέκτησε πλεονέκτημα με την νίκη 1-0 απέναντι στην Μπορντό. Είναι αήττητη δώδεκα ματς (10/2/0). Εκτός για τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες είναι ο τερματοφύλακας Μανταντά αλλά ο έμπειρος Πελέ έδειξε ότι δεν έχει κανένα άγχος. Τραυματίες είναι και ο Έλληνας φορ Μήτρογλου (18 ματς/7 γκολ/1 ασίστ) αλλά και ο μέσος Σερτίκ (8 ματς).

Πρώτος αγώνας:
ΜΑΡΣΕΪΓ – ΜΠΡΑΓΚΑ 3-0

Οι Γάλλοι νίκησαν εύκολα και με λίγη προσοχή στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει κι άλλα γκολ! Σκόραραν οι Ζερμάν (4’, 69’) και Τοβέν (74’).

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ
Νίκησε την Σεντ Πόλτεν με 4-0 στο πρωτάθλημα Αυστρίας και είναι στην κορυφή στο +7. Στην Ευρώπη οι Αυστριακοί είναι αήττητοι δεκαέξι αγώνες (9/7/0). Αυτή την στιγμή τρέχουν αήττητο σερί 26 αγώνων (16/10/0) σε όλες τις διοργανώσεις. Ο κόουτς Ρόζε θα πρέπει να βρει λύση για το κέντρο της άμυνας καθώς θα χάσει το δεύτερο ματς λόγω τιμωρίας ο βασικός κεντρικός αμυντικός Τσαλέτα-Τσαρ (35 ματς/1 γκολ). Τραυματίες για τον αγώνα είναι οι Λάιτγκεμπ (12 ματς/1 ασίστ) και Μπερίσα (32 ματς/7 γκολ/9 ασίστ).

Άξιζε την νίκη στο πρώτο ματς αλλά πλέον είναι σε μειονεκτική θέση και πρέπει να σκοράρει οπωσδήποτε στην Αυστρία. Έτσι κι αλλιώς η ομάδα του Εουσέμπιο δεν παίζει αμυντικά απλά τώρα θα πρέπει από νωρίς να επιτεθεί. Στο πρωτάθλημα πέτυχε σημαντική νίκη 3-0 απέναντι στην Λεβάντε. Στο πρωτάθλημα με την Λεβάντε χτύπησε ο βασικός μέσος Τσάμπι Πριέτο (32 ματς/3 γκολ/8 ασίστ) που είναι η δεύτερη μεγάλη απώλεια καθώς εκτός αγώνων λόγω τραυματισμού είναι και ο πρώτος σκόρερ Γουίλιαν Ζοζέ (28 ματς/16 γκολ/2 ασίστ).

Πρώτος αγώνας:
ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 2-2

Καλύτερη η Σοσιεδάδ αλλά δεν νίκησε. Τα γκολ των Ισπανών οι Οντριοθόλα (57’), Γιανουζάι (80’). Για την Ζάλτσμπουργκ σκόραραν με αυτογκόλ ο Ογιαρθάμπαλ (27’) και ο Μιναμίνο (90’).

ΛΕΙΨΙΑ – ΝΑΠΟΛΙ
Στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε μόνο μια εντός έδρας νίκη αλλά το πιο ανησυχητικό για τον κόουτς Χάζενχουτλ είναι ότι η ομάδα του φέτος δεν έχει κρατήσει το μηδέν αμυντικά στην Ευρώπη και η Νάπολι είναι καλός αντίπαλος. Διαθέσιμος είναι ο κεντρικός μέσος Ιλσάνκερ (17 ματς) ο οποίος εξέτισε ποινή τιμωρίας αλλά και ο μέσος Φορσμπέργκ (19 ματς/4 γκολ/3 ασίστ). Μοναδική σημαντική απουσία πλέον για την Λειψία είναι ο αριστερός μπακ Χάλστενμπεργκ (23 ματς/2 γκολ/3 ασίστ) ο οποίος παραμένει τραυματίας. Κανένα άλλο πρόβλημα.

Ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Έμεινε στην κορυφή μετά την νίκη 1-0 απέναντι στην Σπαλ. Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα η υπόθεση πρόκριση είναι δύσκολη καθώς σίγουρα πρέπει να σκοράρει τρεις φορές στην Γερμανία. Ακολουθεί εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με την Κάλιαρι. Το μυαλό είναι περισσότερο εκεί. Τιμωρημένος ο μέσος Μασάς. Επιστρέφει πάντως από τιμωρία ο μέσο-επιθετικός Μέρτενς (34 ματς/19 γκολ/12 ασίστ) που είναι πολύτιμος για την επίθεση. Τραυματίες είναι οι Γκουλάμ (17 ματς/2 γκολ/5 ασίστ), Μίλικ (5 ματς/2 γκολ) και Λεαντρίνιο.

Πρώτος αγώνας:
ΝΑΠΟΛΙ – ΛΕΙΨΙΑ 1-3

Δίκαιη νίκη για την Λειψία. Βρέθηκε να χάνει από το γκολ του Ουνάς (52’) αλλά γύρισε το ματς με γκολ των Βέρνερ (61’, 90+) και Μπρούμα (74’).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Πήρε 0-0 στο βροχερό Βελιγράδι η ΤΣΚΚΑ, θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και την παγωμένη Μόσχα! Μετά το ματς συνέχισε την προετοιμασία στην Ισπανία. Ήρθε ισόπαλη 0-0 σε φιλικό (έπαιξαν 20 παίκτες) με την Έσμπιεργκ. Οι αμυντικός Σενίκοφ, επιθετικός Ζαμελεντινοφ (έγινε αλλαγή στο φιλικό) συνεχίζουν να έχουν προβλήματα. Δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία (0-3-2/3-5) εντός στην Ευρώπη, με 0-1-2 στα τρία πιο πρόσφατα στο Γιουρόπα. Το 2004-05 για το Κύπελλο UEFA (φάση των «16») είχε φέρει ξανά ισοπαλία (1-1) στο Βελιγράδι με τη Παρτιζάν, νίκησε 2-0 στο Κράσνονταρ.

Με «όπλο» την άμυνα θα παίξει ο Ερυθρός Αστέρας και στη Μόσχα, ψάχνοντας ένα γκολ, ώστε να συνεχίσει το… μακρινό φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι. Παραμένει, πάντως, εκτός ο καλός επιθετικός Μποάκιε, λόγω τραυματισμού. Το Σάββατο στην επανέναρξη του σερβικού πρωταθλήματος νίκησε 3-0 εντός την ΦΚ Γιάβορ Ιβάνιτσα, είναι 1ος (19-3-1/58-8). Μετράει στη διοργάνωση 7/7 τελευταία UNDER 2,5, στον όμιλο εκτός δεν δέχτηκε γκολ (1-2-0/1-0). Εκτός στην Ευρώπη τρέχει σερί 2-4-1. Κόντρα σε ρωσικές ομάδες μετράει 2-1-2, φέτος απέκλεισε στα πλέι οφ της διοργάνωσης την Κράσνονταρ (3-2 εκτός, 2-1 εντός).

Πρώτος αγώνας:
Ερυθρός Αστέρας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0-0

Η ΤΣΚΚΑ Μόσχας πήρε 0-0 στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, οι δυο ομάδες πρόσεξαν τις άμυνές τους, το παιχνίδι διεξήχθη με χιονόνερο

------------------------------------------------------------------------------------ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ-ΝΙΣ
Να… εξαργυρώσει με πρόκριση το προβάδισμα που πήρε από το πρώτο ματς θέλει η Λοκομοτίβ Μόσχας, φτάνοντας στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά. Όπως έδειξε στους ομίλους και στα φιλικά της μπορεί να σκοράρει, δέχεται γκολ. Το πρωτάθλημα ξεκινά ξανά στις αρχές Μαρτίου, θυμίζουμε πως είναι 1η (14-3-3/32-15). Η ρωσική ομάδα προκρίθηκε 7/8 φορές στις οποίες πήρε θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς. Εντός στην Ευρώπη μετράει 3-2-3 στα οκτώ τελευταία. Το 2003-04 για το Τσάμπιονς Λιγκ («16») έπαιξε με τη Μονακό (2-1 εντός, 1-0 εκτός).

Θέλει γκολ η Νις στη Μόσχα, μετά το 2-3 εντός από τη Λοκομοτίβ, ακολούθησε το 1-1 με τη Ναντ για το πρωτάθλημα (10-5-11/32-38). Προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ματς, αποβλήθηκε στο 69’ ο Κολί, δέχτηκε την ανατροπή. Έχει προβλήματα στην άμυνα, τραυματίες είναι οι στόπερ/μπακ Λε Μαρσάλ, οι βασικοί ακραίοι Σουκέ, Ζαλέ, τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Κολί. Πραγματοποιεί τη… μακρύτερη ευρωπαϊκή πορεία της, εντός έχασε σε πρώτο ματς σε νοκ-άουτ πρώτη φορά. Εκτός στην Ευρώπης έχει φέτος 1-1-2. Πέρυσι με τη Κράσνονταρ στον όμιλο ηττήθηκε εκτός (5-2), νίκησε εντός (2-1).

Πρώτος αγώνας:
Νις-Λοκομοτίβ Μόσχας 2-3

Η Λοκομοτίβ Μόσχας πήρε το «διπλό» με σκορ 3-2 στη Νίκαια με τρία γκολ από τον Μανουέλ Φερνάντες (45’ πεν. 69’, 80’). Τα τέρματα της γηπεδούχου (στο 69’ αποβλήθηκε ο Κολί) ο Μάριο Μπαλοτέλι (4’, 28’ πεν.).

------------------------------------------------------------------------------------ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Να… σφραγίσει την πρόκριση θέλει η Ατλέτικο, μετά το 4-1 στη Κοπεγχάγη νίκησε 2-0 εντός τη Μπιλμπάο στο πρωτάθλημα (16-7-1/36-9), ούσα 2η. Αγωνίστηκε ο Ντιέγκο Κόστα, δεν είχε ταξιδέψει στη Δανία λόγω ενοχλήσεων. Τραυματίας ο στόπερ Σάβιτς. Εντός στην Ευρώπη μετράει σερί 10-3-1 (5-3-0 στα νοκ άουτ, στο Γιουρόπα στο τελευταίο έχασε), στο νέο γήπεδο έχει μία νίκη σε ευρωπαϊκά. Το 2007-08 η Ατλέτικο νίκησε 2-0 στη Κοπεγχάγη (Κύπελλο UEFA/όμιλος). Το 1974-75 με την Κοπεγχάγη BK έχασε 3-2 εκτός, νίκησε 4-0 εντός για το Κύπελλο UEFA (1ος γύρος).

Έχει θέματα να λύσει η Κοπεγχάγη, μετά την ήττα από Ατλέτικο, έχασε 3-1 εκτός στο πρωτάθλημα (8-5-8/39-29) από την πρωτοπόρο Μίντιλαντ, έχει αδυναμίες εκτός. Μέσα στο 2018 αποκλείστηκε στο Κύπελλο (0-1 εντός από τη Μπρόντμπι).Σε 11 παιχνίδια κόντρα σε ομάδες από την Ισπανία δεν έχει νικήσει. Στα πέντε τελευταία στην Ευρώπη εκτός δεν έχει νίκη (0-2-3) και με 0-2-2 στο Γιουρόπα. Σε 10 περιπτώσεις που έχει χάσει εντός σε πρώτο ματς σε νοκ-άουτ στην Ευρώπη, μόνο δυο φορές πέτυχε την ανατροπή.

Πρώτος αγώνας:
Κοπεγχάγη-Ατλέτικο 1-4

Η Ατλέτικο διέλυσε με σκορ 4-1 την Κοπεγχάγη με γκολ των Σαούλ (21’), Γκαμεϊρό (37’), Γκριεζμάν (71’) και Βιτόλο (77’). Το τέρμα των γηπεδούχων ο Φίσερ (15’).

------------------------------------------------------------------------------------ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΛΥΩΝ
Θέλει δυο γκολ η Βιγιαρεάλ, μετά την ήττα (3-1) στη Γαλλία. Στο 1-1 εκτός με την Εσπανιόλ για το πρωτάθλημα (11-5-8/35-29) επέστρεψε με γκολ ο πολύτιμος χαφ Ρόδρι, ο στόπερ Μπονέρα (έτοιμος) έμεινε στον πάγκο. Πάει καλύτερα ο φορ Σανσόνε. Μακροχρόνιοι οι χαφ/στόπερ Σεμέντο, γκολκίπερ Αντρές Φερνάντεθ, μέσος/αρχηγός Μπρούνο. Έχει δεχτεί γκολ στα οκτώ τελευταία ευρωπαϊκά (3-1-4), με σερί 1-1-2 εντός. Στο Τσάμπιονς Λιγκ σε τέσσερα ματς με Γάλλους έχει σημειώσει μόλις δυο γκολ, με τη Μονακό (2016-17) στα πλέι οφ είχαμε 1-2 εντός, 0-1 εκτός.

Το υπέρ της σκορ θέλει να υπερασπιστεί η Λυών, έχει δύσκολη αποστολή. Ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει στο «σπίτι» της και θέλει να είναι παρούσα (πέρυσι αποκλείστηκε στους «4»). Δεν νίκησε για 3ο σερί (0-1-3) στο πρωτάθλημα, ούσα 4η (14-7-5/56-32), μετά το 2-2 στη Λιλ, σε ματς που προηγήθηκε 2-0!!! Παρουσιάζει σημάδια κόπωσης. Στα 17 πιο πρόσφατα εκτός σε νοκ-άουτ στην Ευρώπη μετράει 1-3-13 (0-0-3 στο Γιουρόπα). Στα επτά τελευταία ευρωπαϊκά έχει δεχτεί γκολ με απολογισμό 2-1-4. Σε 31 μονομαχίες με Ισπανούς μετράει 10-8-13 και εκτός 3-4-8.

Πρώτος αγώνας:
Λυών-Βιγιαρεάλ 3-1

Η Λυών νίκησε με σκορ 3-1 την Βιγιαρεάλ με γκολ των Εντομπελέ (46’), Φεκίρ (49’), Ντεπάι (82’). Το τέρμα της φιλοξενούμενης ο Πάμπλο Φορνάλς (63’).

------------------------------------------------------------------------------------ ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ
Πήρε προβάδισμα με 1-1 στο Βελιγράδι η Βικτόρια Πλζεν και θέλει να το διατηρήσει, είναι σε καλή κατάσταση. Συνέχισε την αήττητη πορεία της (15-2-0/34-5) στο πρωτάθλημα, μετά το 0-0 εκτός με την Όλομουτς, στην επανέναρξη, στο ντέρμπι κορυφής. Το 2015-16 στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ νίκησε δυο φορές τη Βοϊβοντίνα (2-0 εκτός, 3-0 εντός).Εντός έχει κερδίσει και τους πέντε τελευταίους στη διοργάνωση (τέσσερις φέτος), σημειώνοντας 15 τέρματα, στη φάση των «32» (4η συμμετοχή) δεν έχει χάσει. Δεν έχει παίξει ποτέ πέναλτι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Θα κυνηγήσει γκολ η Παρτιζάν στο Πλζεν, μετά το 1-1 στο Βελιγράδι. Σε ματς που αποβλήθηκε στο 85’ με 2η κίτρινη ο στόπερ Μίλαν Μίτροβιτς και είναι τιμωρημένος. Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος νίκησε 2-1 εκτός τη ΦΚ Μλάντοστ Λουτσάνι με ανατροπή, ούσα 2η (15-6-2/44-19). Παίζει σε νοκ άουτ στην Ευρώπη από το 2004-05. Εκτός στην Ευρώπη έχει σερί 1-5-1. Έχει χάσει στο παρελθόν και τους δυο αγώνες της στην Τσεχία από Σπάρτα Πράγας (το 1965-66, όταν έφτασε, τελικά, στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών) και Σλάβια Πράγας (2002-03/Κύπελλο UEFA).

Πρώτος αγώνας:
Παρτίζαν-Βικτόρια Πλζεν 1-1

Η Παρτιζάν (στο 85’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Μίλαν Μίτροβιτς) παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν, σκόραραν οι Ταβαμπά Κανά (58’) για την γηπεδούχο και Ρέζνικ (81’) για τη φιλοξενούμενη.

------------------------------------------------------------------------------------ ΖΕΝΙΤ-ΣΕΛΤΙΚ
Την ανατροπή θα επιδιώξει η Ζενίτ, σκέφτεται και την επανέναρξη του πρωταθλήματος (3/3). Απέκτησε τους Ναμπιουλίν (αριστερός μπακ), Οζντοέφ (μέσος) από τη Ρούμπιν Καζάν. Δεν έχασε στα φιλικά (5-1-0), συνέχισε την Ιταλία την προετοιμασία. Στους ομίλους είχε την καλύτερη επίθεση (17).Στη διοργάνωση, τρέχει σερί 6-1-1, δεν έχει χάσει εντός σε φάση ομίλων και μετά με 16/17 νίκες (16-1-0). Φέτος είχε εντός 3/3 OVER 2,5, G/G. Στην Ευρώπη εντός τρέχει σερί 11-0-2, δεν έχει παίξει πέναλτι. Κόντρα σε Σκωτσέζους (Ρέιντζερς) κατέκτησε το Κύπελλο UEFA (2-0) το 2007-08.

Η Σέλτικ πήρε προβάδισμα με το 1-0 (νίκησε 1η φορά μετά το Δεκέμβριο στην Ευρώπη εντός ύστερα από 16 χρόνια!), έχει δύσκολο έργο. Με το μυαλό στη ρεβάνς οι «Κέλτες» έφεραν 0-0 εντός με τη Σεντ Τζόνστον για το πρωτάθλημα, είναι… πάντα στην 1η θέση (18-7-2/54-18). Η πρωταθλήτρια Σκωτίας κόντρα σε Ρώσους έχει πολύ καλή παράδοση με 4-2-1. Δεν έχει χάσει, μάλιστα, στη Ρωσία με 2-1-0. Εκτός σε ευρωπαϊκά ματς μετράει, πάντως, 1-6-12. Στο Γιουρόπα από ομίλους και μετά δεν έχει νίκη εκτός (0-8-5).

Πρώτος αγώνας:
Σέλτικ-Ζενίτ 1-0

Η Σέλτικ νίκησε με σκορ 1-0 τη Ζενίτ με γκολ από τον ΜακΓκρέγκορ (78’).

------------------------------------------------------------------------------------ ΛΑΤΣΙΟ-ΦΚ ΣΤΕΑΟΥΑ
Θέλει γκολ η Λάτσιο εντός, έχει καλή επιθετική γραμμή και μπορεί να βρει τέρμα, δέχεται, πάντως, γκολ. Καιρό είναι εκτός ο χαφ Ντι Τζενάρο. Αγωνίστηκε τη Δευτέρα στη Ρώμη κόντρα στη Βερόνα (πρωτάθλημα), με στόχο την τετράδα! Πριν από αυτό το ματς έτρεχε σερί στα επίσημα 0-1-4. Δεν έχει παίξει πέναλτι σε στην Ευρώπη. Κέρδισε τα επτά από εννιά τελευταία στο Γιουρόπα (7-1-1) με τα προκριματικά, παίζει πρώτη φορά στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Πριν από την ήττα στο Βουκουρέστι, δεν είχε χάσει από Ρουμάνους σε τέσσερα ματς.

Να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου ματς θέλει η Στεάουα, η οποία την Κυριακή έφερε 2-2 εκτός στο ντέρμπι με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου για το πρωτάθλημα, ενώ έχανε 2-0, ούσα 2η (15-7-3/50-18) στη λίγκα. Είναι σε θέση να βρει δίχτυα, δέχεται γκολ. Στο πρώτο ματς νίκησε πρώτη φορά ιταλική ομάδα σε 14 παιχνίδια (1-5-8). Δεν έχει σκοράρει στην Ιταλία, το 1989 έχασε (4-0) στη Βαρκελώνη από τη Μίλαν. Εκτός στην Ευρώπη τρέχει σερί 3-1-1 (!). Σε φάση των «32» του Γιουρόπα δεν έχει σκοράρει εκτός.

Πρώτος αγώνας:
ΦΚ Στεάουα-Λάτσιο 1-0

Η ΦΚ Στεάουα νίκησε με σκορ 1-0 τη Λάτσιο με γκολ από τον Νιοερέ (29’).