logo as
   [198] ΙΝΒΕΡΝΕΣ - ΡΕΙΘ ΡΟΒΕΡΣ Half 0-0  [192] ΓΟΥΕΞΦΟΡΝΤ ΓΙΟΥΘΣ - ΓΙΟΥ ΣΙ ΝΤΙ Half 1-2  [189] ΝΤΕΡΙ ΣΙΤΙ - ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ Half 0-0  [187] ΓΚΑΛΓΟΥΕΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΣΕΛΜΠΟΥΡΝ Half 1-0  [191] ΣΛΙΓΚΟ ΡΟΒΕΡΣ - ΝΤΑΝΤΑΛΚ Half 1-0  [196] ΜΠΡΕΙ ΓΟΥΟΝΤΕΡΕΡΣ - ΤΡΙΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ Half 2-0  [171] ΝΤΕΝ ΜΠΟΣ - ΜΠΡΕΝΤΑ 2-2  [194] ΚΟΜΠ ΡΑΜΠΛΕΡΣ - ΦΙΝ ΧΑΡΠΣ Half 2-0  [154] ΕΠΙΝΑΛ - ΒΕΡΣΑΛΙΕΣ 78 Final 0-1  
 
 
 
 
 
 
 

Πρεμιέρα με φαβορί!
 21/3/2018

Η Elite Round φάση του EURO U19 αρχίζει μεσοβδόμαδα. Οι 28 ομάδες που συμμετέχουν είναι χωρισμένες σε επτά ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Σε κάθε όμιλο θα γίνουν συνολικά έξι αγώνες, σε μία εκ των τεσσάρων χωρών που συμμετέχουν στο κάθε γκρουπ και την πρόκριση στα τελικά παίρνουν οι επτά νικήτριες των ομίλων (η Φινλανδία βρίσκεται άνευ αγώνων στα τελικά, ως οικοδέσποινα).

Σε ισοβαθμίες, ισχύουν: α) αποτελέσματα μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν, β) διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν, γ) καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβάθμησαν, δ) διαφορά τερμάτων συνολικά στον όμιλο, ε) καλύτερη επίθεση συνολικά στον όμιλο.

Στην αρχική φάση των ομίλων συμμετείχαν 52 ομάδες, χωρισμένες σε 13 ομίλους των τεσσάρων ομάδων και τα εισιτήρια για την Elite Round πήραν οι δύο πρώτες κάθε ομίλου. Στην Elite Round προκρίθηκαν άνευ αγώνων Ισπανία και Πορτογαλία, έχοντας τον μεγαλύτερο συντελεστή στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

ΣΟΥΗΔΙΑ U19 - ΟΥΚΡΑΝΙΑ U19
Οι Σουηδοί πήραν την πρόκριση για το Elite Round με αρκετά καλές εμφανίσεις, σε έναν όχι και τόσο δύσκολο όμιλο. Η ομάδα του Τόμας Τούρεσον όμως θα πάει στον όμιλο της Ρουμανίας για να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά, καθώς οι αντίπαλοί της δεν τρομάζουν. Επιθετικά δείχνουν να έχουν αρκετές λύσεις, στην άμυνα όμως χρειάζονται βελτίωση. Μεγαλύτερα αστέρια της συγκεκριμένης αποστολής θεωρούνται οι Κόλεϊ (μπακ, Τσέλσι), Αχμέντχοτζιτς (μπακ, Νότιγχαμ, τρία γκολ στα προκριματικά) και Μπέργκβιστ (Βάρμπεργκ, τρία γκολ στα προκριματικά).

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Σουηδία προκρίθηκε ως 2η του 9ου Ομίλου, πίσω από Ιταλία και μπροστά από Μολδαβία και Εσθονία, με 2 νίκες και 1 ήττα (9-3 γκολ).

Οι Ουκρανοί προκρίθηκαν με το απόλυτο στο Elite Round και θέλουν να προχωρήσουν στα τελικά, με κύριο όπλο τους την άμυνα που δύσκολα δέχεται γκολ. Ο τεχνικός Αλεξάντερ Πετρακόφ προειδοποιεί ότι όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολη σε αυτή την φάση και θέλει μέγιστη συγκέντρωση από τους παίκες του.Η μεγάλη πλειοψηφία της αποστολής (συνολικά εννέα παίκτες) αγωνίζεται στις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας, Ντιναμό Κιέβου και Σαχτάρ Ντόνετσκ. Υπάρχει μόνο ένας «λεγεωνάριος», ο μέσος Χακλιόφ που αγωνίζεται στην ισπανική Αλαβές.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Ουκρανία προκρίθηκε ως 1η στον 12ο Όμιλο, μπροστά από Νορβηγία, Μαυροβούνιο και Αλβανία, με 3 νίκες και τέρματα 7-1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ U19 - ΑΓΓΛΙΑ U19
Η Ουγγαρία έπειτα από μεγάλες μάχες πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αλλά θα έχει δύσκολο έργο από εδώ και πέρα καθώς πρέπει να υποσκελίσει την κάτοχο του τίτλου Αγγλία. Ο Άνταλ Νέμεθ αναγνωρίζει τις δυσκολίες του ομίλου που διεξάγεται στην ΠΓΔΜ και στόχος στο εναρκτήριο παιχνίδι είναι να αποφύγει την ήττα.Oι Μαγυάροι έχουν παίκτες με παραστάσεις εκτός Ουγγαρίας, καθώς έξι από τους διεθνείς τους αγωνίζονται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε Μάτερσμπουργκ, Πάντερμπορν, Γουλβς, Αϊντχόφεν, Άγιαξ και Τζένοα.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Ουγγαρία προκρίθηκε ως 2η του 4ου Ομίλου, πίσω από Ολλανδία και μπροστά από Σλοβενία και Μάλτα με 2 νίκες και 1 ήττα (7-4 γκολ).

Η Αγγλία πέρασε εύκολα στο Elite Round και έκανε άλλο ένα βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου της. Η ομάδα του Πολ Σίμπσον καλείται να μπει με το δεξί και να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί.Έξι από τους παίκτες που είναι στην αποστολή ήταν παρόντες στην κατάκτηση του προηγούμενου τίτλου, ενώ ένα από τα νέα πρόσωπα είναι ο επιθετικός Φόντεν που έχει παίξει στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι. Ο επιθετικός Ενκέτια της Άρσεναλ ήταν πρώτος σκόρερ στα προκριματικά.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Αγγλία προκρίθηκε ως 1η στον 8ο Όμιλο, μπροστά από Βουλγαρία, Ισλανδία και Ν. Φαρόε, με 3 νίκες και τέρματα 9-1.

ΠΓΔΜ U19 - ΛΕΤΟΝΙΑ U19
Η ΠΓΔΜ έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στα προκριματικά και πέρασε με το απόλυτο, παίρνοντας γκολ από αρκετούς διαφορετικούς παίκτες και δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία στην άμυνά της. Η ομάδα του Βουγιαντίν Στανόικοβικ, φιλοξενεί τον όμιλο του Elite Round και θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα για να κατακτήσει την πρόκριση στην τελική φάση. Η Βαρντάρ Σκοπίων αποτελεί τον πυρήνα της αποστολής που αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί παίκτες που αγωνίζονται εκτός χώρας, σε Κροατία, Μάλτα, Σουηδία, Γερμανία, Τουρκία, Πορτογαλία και Σλοβακία.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η ΠΓΔΜ προκρίθηκε ως 1η στον 5ο Όμιλο, μπροστά από Βέλγιο, Ελβετία και Λιχτενστάιν, με 3 νίκες και τέρματα 10-2.

Η Λετονία δεν ήταν από τις καλύτερες ομάδες των προκριματικών καθώς πήρε την πρόκριση με αρκετές δυσκολίες, ωστόσο παρουσιάζεται φιλόδοξη εν' όψει Elite Round. Ο ομοσπονδιακός Αλεξάντρς Μπάσοβς, έκανε την προετοιμασία της ομάδας του στην Τουρκία και στοχεύει σε ένα καλό αποτέλεσμα στο εναρκτήριο παιχνίδι απέναντι στην γηπεδούχο ΠΓΔΜ, ώστε να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση εν' όψει της συνέχειας.Οι Λετονοί έχουν την τύχη να επιλέγουν παίκτες από γνωστές ομάδες του εξωτερικού, όπως οι Γουέστ Χαμ, Νότιγχαμ Φόρεστ, Σαμπντόρια, Ζενίτ, Βερόνα, Κολονία, Σάλκε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Λετονία προκρίθηκε ως 2η στον 1ο Όμιλο, πίσω σπό Δανία και μπροστά από Κροατία και Σαν Μαρίνο, με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα (5-2 γκολ).

ΤΟΥΡΚΙΑ U19 - ΑΥΣΤΡΙΑ U19
Οι Τούρκοι αν και δυσκολεύτηκαν πήραν το εισιτήριο για το Elite Round και αναμένεται να έχουν δύσκολο έργο στον όμιλο που διεξάγεται στην Δανία. Η ομάδα του Βεντάτ Ιντζεφέ, θεωρεί καθοριστικό το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Αυστρία και θα τα δώσει όλα για νίκη για να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης από νωρίς.Αρκετοί από τους παίκτες της Τουρκίας που αγωνίζονται εκτός της χώρας και κυρίως στη Γερμανία (Λειψία, Λεβερκούζεν, Φορτ. Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη), ενώ έχει παίκτες και σε Ραπίντ Βιέννης, Σπάρτα Ρότερνταμ και Παρί Σεν Ζερμέν.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Τουρκία προκρίθηκε ως 2η στον 13ο Όμιλο, πίσω από την Σλοβακία και μπροστά από Καζακστάν και Ουαλία, με 2 νίκες και 1 ήττα (7-4 γκολ).

Η Αυστρία με νέο προπονητή από την 1η Ιανουαρίου τον Μάρτιν Σχερμπ, έχει ως στόχο να πάρει την πρωτιά και να προκριθεί στα τελικά. Ο ομοσπονδιακός, τόνισε ότι περιμένει τρία ντέρμπι στον όμιλο καθώς υπάρχει αρκετή ισορροπία ανάμεσα στους αντιπάλους και ζητά τακτική προσήλωση από τους διεθνείς.Τρεις παίκτες αποτελούν τις ηγετικές προσωπικότητες γύρω από τις οποίες έχει χτιστεί η ομάδα εν' όψει Elite Round. Πρόκειται για τον μπακ Μάισλ της Λίφερινγκ και τους μέσους Μίλερ (Άλταχ, αρχηγός) και Μπαουμγκάρτνερ (Χοφενχάιμ).

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Αυστρία προκρίθηκε ως 1η του 6ου Ομίλου, μπροστά από Κόσοβο, Ισραήλ και Λιθουανία, με 3 νίκες και τέρματα 5-0.

ΕΛΛΑΔΑ U19 - ΙΤΑΛΙΑ U19
Με πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην γηπεδούχο Ιταλία ξεκινά η Ελλάδα. Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα, είχε αρκετά καλό πρόσωπο στα προκριματικά, αλλά καλείται να ανέβει ένα επίπεδο για να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση σε δύσκολο όμιλο.Ο Τάσος Δουβίκας του Αστέρα Τρίπολης ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας στα προκριματικά και είναι από τους ελάχιστους που έχουν αρκετές συμμετοχές σε πρώτη ομάδα, μαζί με τον αμυντικό Δημήτρη Μελιόπουλο της Ξάνθης. Μόλις τρεις «λεγεωνάριοι», οι Παπάζογλου (Νόβιγκραντ), Καμπετσής (Ντόρτμουντ) και Στεργιάκης (Σλάβια Σόφιας).

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Ελλάδα προκρίθηκε ως 2η στον 10ο όμιλο, πίσω από την Ρουμανία και μπροστά από την Ρωσία και το Γιβραλτάρ με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα (8-3 γκολ).

Η Ιταλία θεωρείται φαβορί για την πρόκριση, όχι μόνο γιατί έχει φτάσει μέχρι εδώ κάνοντας μόνο νίκες, αλλά και γιατί ο όμιλος της Elite Rounb διοργανώνεται στην χώρα. Η ομάδα του Πάολο Νικολάτο θέλει να δικαιολογήσει από το πρώτο κιόλας παιχνίδι τον συγκεκριμένο ρόλο, ξεκινώντας με νίκη κόντρα στην Ελλάδα.Η Ιταλία είναι από τις ομάδες που όλοι οι παίκτες της αγωνίζονται σε συλλόγους της χώρας. Η Αταλάντα εκπροσωπείται περισσότερο με 4 παίκτες, ενώ 3 ποδοσφαιριστές έχει η Ίντερ και 2 η Μίλαν.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Ιταλία προκρίθηκε ως πρώτη του 9ου Ομίλου, μπροστά από Σουηδία, Μολδαβία και Εσθονία, με 3 νίκες και τέρματα 9-3.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Αναμέτρηση για τον 5ο όμιλο της Elite Round, που διεξάγεται στη Μπράγκα (Πορτογαλία). Οι Σλοβάκοι δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερη δυσκολία ώστε να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στην Elite Round. Στο γκρουπ που διεξήχθη επί τουρκικού εδάφους, αρχικά επικράτησαν με 2-1 της Ουαλίας, κατόπιν αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ με το Καζακστάν και ολοκλήρωσαν με νίκη επί της οικοδέσποινας Τουρκίας (3-2 με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο).Μόνο στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση -το 2002- κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση και να τερματίσει στην τρίτη θέση.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Σλοβακία προκρίθηκε ως πρώτη από τον 13ο όμιλο, με αντιπάλους τις Τουρκία, Καζακστάν και Ουαλία.

Η Ιρλανδία κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την Elite Round φάση μέσω του 7ου ομίλου και μάλιστα κατακτώντας την πρώτη θέση. Εχοντας το αβαντάζ της έδρας, καθώς οι αγώνες της στο γκρουπ διεξήχθησαν στην πόλη Γουότερφορντ, αρχικά γκέλαρε μένοντας στο 0-0 με το Αζερμπαϊτζάν, αλλά στη συνέχεια επικράτησε τόσο της Κύπρου με το ευρύ 5-0 όσο και της Σερβίας με 2-1 (με ανατροπή στην επανάληψη).Σε δύο πρόσφατα φιλικά προετοιμασίας με αντίπαλο την Ρουμανία, πήρε ισάριθμες νίκες (1-0 και 2-1).

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Ιρλανδία προκρίθηκε ως πρώτη από τον 7ο όμιλο, με αντιπάλους τις Σερβία, Κύπρο και Αζερμπαϊτζάν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΣΚΩΤΙΑ
Αναμέτρηση για τον 1ο όμιλο της Elite Round, που διεξάγεται στο Λίπσταντ (Γερμανία). Εχοντας και το αβαντάζ έδρας πέραν της δεδομένης αγωνιστικής υπεροπλίας, η Γερμανία θέλει να μπει με το… δεξί στο γκρουπ βάζοντας υποθήκη πρόκρισης για τα τελικά. Όπως αναμενόταν, δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία στην αρχική φάση των ομίλων, επιτυγχάνοντας τρεις νίκες σε βάρος της Λευκορωσίας (5-1), της Βορείου Ιρλανδίας (7-1) και της Πολωνίας (2-0).Είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες ομάδες σε αυτό το επίπεδο, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο έξι φορές (1965, 1970, 1981, 1986, 2008 και 2014) ενώ ήταν φιναλίστ σε ακόμη επτά διοργανώσεις.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Γερμανία προκρίθηκε ως πρώτη από τον 2ο όμιλο, με αντιπάλους τις Πολωνία, Βόρεια Ιρλανδία και Λευκορωσία.

Πολύ δύσκολη αν μη τι άλλο η αποστολή των Σκωτσέζων, που θα κληθούν να… αρπάξουν την πρόκριση από την οικοδέσποινα του ομίλου Γερμανία. Στην αρχική φάση των ομίλων, ζορίστηκε αλλά κατάφερε να πάρει μία θέση στην πρώτη δυάδα του τρίτου γκρουπ. Είχε εύκολο έργο κόντρα στο Λουξεμβούργο (3-1), στη συνέχεια έμπλεξε φέρνοντας 3-3 με την Αρμενία αλλά παρά την ήττα από την Τσεχία (1-0) τερμάτισε στη δεύτερη θέση.Σε πρόσφατο φιλικό προετοιμασίας στις αρχές του μήνα, νίκησε με 3-2 την Αυστρία.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Σκωτία προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 3ο όμιλο, με αντιπάλους τις Τσεχία, Αρμενία και Λουξεμβούργο.

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Αναμέτρηση για τον 6ο όμιλο της Elite Round, που διεξάγεται στο Μπένιντορμ (Ισπανία). Η Ισπανία δεν συμμετείχε στην αρχική φάση των ομίλων, καθώς μαζί με την Πορτογαλία ήταν οι δύο ομάδες με τον υψηλότερο συνελεστή και πέρασαν άνευ αγώνων στην Elite Round. Πρόκειται φυσικά για πανισχυρή ομάδα και σε αυτό το επίπεδο, έχοντας κατακτήσει επτά τρόπαια από το 2002 και έπειτα (!), αν και στην προηγούμενη διοργάνωση δεν πέρασε καν στην τελική φάση!Εδωσε τέσσερα φιλικά προετοιμασίας, κόντρα σε Πορτογαλία (1-2), Ιταλία (2-0), Τσεχία (1-1) και Ιαπωνία (2-0).

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Ισπανία πέρασε άνευ αγώνων στην Elite Round φάση, ως η ομάδα με τον μεγαλύτερο συντελεστή.

Η Βουλγαρία έχοντας αβαντάζ έδρας πήρε με μεγάλη ευκολία το εισιτήριο για την Elite Round φάση, μέσω του όγδοου γκρουπ. Νίκησε 2-1 την Ισλανδία και 2-0 τα Φερόε, ολοκληρώνοντας με ανώδυνη ήττα 1-0 από την Αγγλία. Βεβαίως, τώρα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Ισπανία έχοντας και το ντεζαβαβντάζ έδρας στο εναρκτήριο –και πιθανότατα καθοριστικό- ματς του γκρουπ. Τρεις φορές στο παρελθόν υπήρξε πρωταθλήτρια Ευρώπης σε αυτό το επίπεδο (1959, 1969, 1973). Επαιξε τέσσερα φιλικά κόντρα σε Κόσοβο (2-1 και 0-0) και Σερβία (0-1 και 4-1).

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Βουλγαρία προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 8ο όμιλο, με αντιπάλους τις Αγγλία, Ισλανδία και Νήσους Φερόε.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΚΟΣΟΒΟ
Αναμέτρηση για τον 5ο όμιλο που διεξάγεται στη Μπράγκα της Πορτογαλίας. Oι Ιβηρες ως διοργανωτές πήραν το εισιτήριο για την Elite round χωρίς να παίξουν στα προκριματικά. Ομάδα με πλούσιο ταλέντο και η βάση της αποτελείται κυρίως από την ομάδα Νέων της Πόρτο και της Μπενφίκα. Ο έμπειρος Ελιο Σόουζα είναι ο προπονητής της ομάδας, ο οποίος στα τρία τελευταία επίσημα έχει μόνο νίκες. Ξεχωρίζει η παρουσία του εξαιρετικού εξτρέμ, Τρινκάο της Μπενφίκα, όπως και τους 18χρονου αμυντικού μέσου, των Αετών Φλορεντίνο.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Πορτογαλία προκρίθηξκε ανευ αγώνων στην Elite round ως η μια από τις δυο ομάδες με τον υψηλότερο συντελεστή.

Το Κόσοβο αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη των προκριματικών, αφού πήρε το ένα από τα δυο εισιτήρια για την Elite round. Δυο νίκες και μια ήττα ο απολογισμός των Κοσοβάρων που έχασαν από την πρωτοπόρο Αυστρία, ωστόσο κερδισαν το Ισραήλ και τη Λιθουανία. Σκληροτράχηλη ομάδα, δείχνει ένα καλό πρόσωπο στο επιθετικό κομμάτι και είναι ομάδα που αν υποτιμηθεί θα κάνει τη ζημιά. Ο γερμανοαναθρεμμένος Κριεζίου (Εσεν) και ο Καστράτι (Λοκομοτίβα Ζ.) είναι τα δυο μεγάλα της όπλα και οι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Το Κόσοβο προκρίθηκε ως 2ο από τον 6ο όμιλο, έχοντας δυο νίκες και μια ήττα.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ
Ματς για τον 4ο όμιλο στην πόλη Μπουφέα της Ρουμανίας. Οι Ρουμάνοι έφτασαν στην Elite round στο... ρελαντί, αφού στη φάση των προκριματικών είχαν τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Εδειξαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο επιθετικά, όπου πέτυχε 12 γκολ όσο και αμυντικά, όπου δέχθηκαν μόλις δυο τέρματα. Πειθαρχημένη ομάδα, ένας έμπειρος τεχνικός, ο Αντριάν Μποϊνγκου και η Ρουμανία ξέρει πως με νίκη στην πρεμιέρα γίνεται φαβορί πρόκρισης. Επικίνδυνοι οι Ρουμάνοι επιθετικά έχουν στις τάξεις τους τον πρώτο σκόρερ των προκριματικών, Ματάν. Χωρίς απουσίες που να επηρεάζουν.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Πρόκριση στο... ρελαντί για τη Ρουμανία, με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς.

Η Σερβία προκρίθηκε στην Elite round παίρνοντας το δεύτερο εισιτήριο! Οι Σέρβοι δεν είχαν πρόβλημα για την πρόκριση, αλλά για την πρωτιά, αφού στον «τελικό» με την Ιρλανδία ηττήθηκαν με 2-1. Δυνατή επιθετικά, με προβλήματα στη συγκέντρωση οι Σέρβοι. Ομάδα από την οποία δε λείπει το ταλέντο, θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για να βρεθεί στα τελικά της διοράνωσης. Κομπλέ οι Σέρβοι, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών που να επηρεάζουν. Aλλωστε, ο Γιοβάνοβιτς της Παρτιζάν και ο Γιόβελιτς του Αστέρα συνθέτουν ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Σερβία πήρε ως 2η το εισιτήριο για την επόμενη φάση, έχοντας δυο νίκες και μια ήττα.

ΔΑΝΙΑ –ΒΟΣΝΙΑ
Ματς για τον 7ο όμιλο στο Σίλκεμποργκ της Δανίας. Οι Σκανδιναβοί δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να υπερκεράσουν το εμπόδιο των αντιπάλων της στον 1ο προκριματικό και πήραν εύκολα ως πρώτη το εισιτήριο για την Elite round. Διέλυσε Κροατία και Σαν Μαρίνο, νίκησε τη Λετονία κι έδειξε ικανή να φτάσει στα τελικά της διοργάνωσης. Εξαιρετική στην επίθεση, και με κορυφαίους τους Βιντ, Γιόργκενσεν ξέρει τον τρόπο για να παίρνει αυτά που θέλει.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Δανία ήταν το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε παίρνοντας την πρωτιά με τρεις νίκες.

Η Βοσνία πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αφού βγήκε 2η στον όμιλο, όπου τεράστιο φαβορί ήταν η Γαλλία. Αλλωστε, από τους Τρικολόρ υπέστη και τη μοναδική της ήττα στον όμιλο. Νίκησε τη Γεωργία στις λεπτομέρειες, ενώ δεν είχε και το πιο εύκολο έργο με την Ανδόρα. Ομάδα με προβλήματα στην άμυνα, ενω και επιθετικά δεν πείθει. Αλλωστε, η πρόκρισή ήρθε περισσότερο χάρη στην αδυναμία των άλλων δυο ομάδων. Μέσα οι βασικοί Σελίκοβιτς, Κάτιτς και Γκαζιμπέκοβιτς, αναμένεται να βοηθήσουν την ομάδα στην πρεμιέρα. Δεν υπάρχουν προβλήματα που να επηρεάζουν.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Δύσκολα στην επόμενη φάση η Βοσνία, πέτυχε δυο νίκες, ενώ ηττήθηκε από την πρωτοπόρο, Γαλλία.