logo as
   [956] ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ - ΝΟΒΟΡΙΖΟΝΤΙΝΟ Half 0-0  [957] ΑΛΙΑΝΣΑ ΛΙΜΑ - ΚΑΛΤΟΥΡΑΛ ΣΑΝΤΑ ΡΟΖΑ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Οι άσοι και το ντέρμπι
 23/5/2018

ΧΑΚΕΝ-ΑΪΚ
Από πολύ καλές εμφανίσεις και ευρείες νίκες προερχόταν η Χάκεν όμως κόντρα στη Μάλμε έπεσε σε ατυχή συγκυρία, αφού οι πρωταθλητές είχαν μόλις αλλάξει προπονητή και καίγονταν για τη νίκη. Μόνο για ένα ημίχρονο άντεξαν οι κιτρινόμαυροι την πίεση και ουδέποτε μπόρεσαν να διεκδικήσουν ουσιαστικά κάτι καλό σε αυτήν την αποστολή. Τώρα η ομάδα από το Γκέτεμποργκ θα επιδιώξει να ανακάμψει στην έδρα όπου συνήθως αποδίδει σε υψηλό επίπεδο. Ο προπονητής Αντρέας Αλμ επιλέγει επιθετικογενή τακτική 4-3-3.

Τελευταίος αγώνας:
ΜΑΛΜΕ-ΧΑΚΕΝ 2-0

49’ Ρίεκς, 77’ Ρόζενμπεργκ.

Η ΑΪΚ ήθελε πως και πως τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με την Χάμαρμπι και την πήρε. Από τη μια οι κιτρινόμαυροι έκοψαν την φόρα από τους συμπολίτες και παράλληλα την διαφορά που τους χωρίζει από την κορυφή, ενώ πήραν ψυχολογία και δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί για τον τίτλο που τους συνοδεύει από την αρχή της περιόδου. Ο προπονητής Ρίκαρντ Νόρλιγγκ ζητά από τους παίκτες συνέχεια και ένα ακόμα διπλό στο Γκέτεμποργκ. Η τακτική που ακολουθεί είναι 3-5-2.

Τελευταίος αγώνας:
ΧΑΜΑΡΜΠΙ-ΑΪΚ 0-1

80’ Ελιουνούσι.

ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ-ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ
Η Νόρκεπινγκ έχει βρει για τα καλά τον ρυθμό της και καλύπτει με συνεχόμενα καλά αποτελέσματα το έδαφος από το μέτρίο ξεκίνημα της σεζόν. Τρεις σερί νίκες, τέσσερα τρίποντα στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια και οι μπλε με ανεβασμένη ψυχολογία όλο και πλησιάζουν την κορυφή. Ο προπονητής Γενς Γκούσταφσον επιμένει στην πετυχημένη τακτική 3-4-3, με τον Χόλμπεργκ να ηγείται στη γραμμή κρούσης. Ο 39χρονος κόουτς δεν

Τελευταίος αγώνας:
ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ-ΝΤΑΛΚΟΥΡΝΤ 4-2

34’ Χόλμπεργκ, 53’ Κάρλσον, 72’ Θοράρισνσον, 82’ Σκραμπ-9’ Αγιάζ, 59’ Σισέι..

Η Σούντσβαλ συνεχίζει να αγωνίζεται με επιθετικογενές πνεύμα, σκοράρει με ευκολία, αλλά δέχεται ακόμα περισσότερα τέρματα και κάπως έτσι έχασε την αναμέτρηση κόντρα στην ποιοτικά ανώτερη Έστερσουντ. Οι κυανοκίτρινοι θέλουν πρωτίστως να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, ενώ ο προπονητής Τζόελ Σέντεγκρεν επιμένει πως παίζοντας καλό ποδόσφαιρο η ομάδα του θα πετύχει τον στόχο της. Ο 43χρονος κόουτς δεν υπολογίζει στον γκολκίπερ Ναουρίν, στον δεξιό χαφ Σεμά και στον επιθετικό Ομέγιε, που είναι ανέτοιμοι.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ-ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ 2-3

38’, 81’ Χαλένιους-9’ Εντουαρντς, 34’ Αγιές, 55’ Γκοντός.

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ-ΣΙΡΙΟΥΣ
Η Έστερσουντ έκανε μία ακόμα καλή εμφάνιση σε εκτός έδρας αναμέτρηση και κέρδισε δίκαια στο Σούντσβαλ. Το πρόβλημα για τους «ροσονέρι» έγκειται όταν αγωνίζονται στο γήπεδό τους, όπου μέχρι στιγμής μετρούν τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια. Εκεί επικεντρώνει την προσοχή του ο προπονητής Γκρέιαμ Πότερ, ο οποίος περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο και να κερδίσουν το βατό ματς με την Σίριους. Ο Άγγλος κόουτς δεν υπολογίζει στον γκολκίπερ Μιλς.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ-ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ 2-3

38’, 81’ Χαλένιους-9’ Εντουαρντς, 34’ Αγιές, 55’ Γκοντός.

Η Σίριους είχε στοχοποιήσει το ματς με την Τρέλεμποργκ, όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε την νεοφώτιστη αντίπαλο. Απλά πήρε η ομάδα από την Ουψάλα τον πρώτο πόντο έπειτα από πέντε συνεχόμενες ήττες, όμως και πάλι δεν προκύπτει θετικό σημείο αναφοράς βαθμολογικά ή ψυχολογικά. Οι «νερατζούρι» παραπαίουν στη ζώνη του υποβιβασμού και ο Κιμ Μπέργκστραντ βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής. Ο 50χρονος κόουτς υπολογίζει στον αριστερό μπακ Μπιέρνστρεμ που εξέτισε ποινή.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΙΡΙΟΥΣ-ΤΡΕΛΕΜΠΟΡΓΚ 1-1

39’ Πέρσον-36’ Χόρμπεργκ.