logo as
   [853] ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ Half 1-0  [847] ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΙΡΟ - ΠΕΝΙΑΡΟΛ 3-1  [846] ΜΠΡΟΥΣΚΕ - ΜΙΡΑΣΟΛ 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Είναι τρελός ο Ουαλός!
 27/5/2018

Την κατάκτηση του 13ου Champions League πανηγυρίζει η Ρεάλ Μαδρίτης που επικράτησε 3-1 της Λίβερπουλ στον τελικό του «Ολιμπίνσκι». Καθοριστικός αποδείχτηκε ο Γκάρεθ Μπέιλ που πέρασε ως αλλαγή και σκόραρε δις, ενώ αρνητικός παράγοντας ήταν ο τερματοφύλακας των reds, Κάριους που φέρει ευθύνη για τα δύο τέρματα των Μαδριλένων. Ο Σάλαχ αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα και από τις δύο ομάδες. Η Λίβερπουλ έδειξε πάντως περισσότερη διάθεση αν και φάνηκε να ξεμένει από κουράγια μετά την απρόσμενη αποχώρηση λόγω τραυματισμού του ηγέτη, Σάλαχ, φάση στην οποία δεν καταλογίστηκε καν φάουλ από τον Σέρβο τεχνικό. Λίγο αργότερα, και η Ρεάλ έχασε λόγω τραυματισμού τον μπακ Καρβαχάλ.

Στην επανάληψη το ματς πήρε… φωτιά από τα πρώτα λεπτά! Αρχικά, ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ μετά από τραγικό λάθος του Κάριους αλλά οι κόκκινοι απάντησαν με τον εξαιρετικό Μανέ. Ο Ζιντάν έριξε στην μάχη τον Γκάρεθ Μπέιλ και ο Ουαλός τον δικαίωσε και με το παραπάνω. Αρχικά, έγραψε το 2-1 με πανέμορφο γκολ στο 64’ ενώ «τελείωσε» το ματς στο 83o λεπτό διαμορφώνοντας το τελικο σκορ, φάση στην οποία φέρει ευθύνη ο Κάριους και πάλι. Η Λίβερπουλ δεν είχε πλέον κουράγια και η Ρεάλ ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 3η σερί χρόνιά.

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ (37' Νάτσο), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρος, Ίσκο (61' Μπέιλ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (89' Ασένσιο)
Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Χέντερσον, Μίλνερ (82' Τζαν), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (31' Λαλάνα), Μανέ, Φιρμίνο