logo as
   [931] ΑΡΑΝΤ - ΟΤΕΛΟΥΛ Half 0-0  
 
 
 
 
 
 
 

Φινάλε χωρίς εκκρεμότητες!
 27/5/2018

Τελευταία στροφή στην Α' Αυστρίας και όλα έχουν κριθεί! Η Σάλτσμπουργκ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, ενώ η Στουρμ Γκρατς θα βρεθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ραπίντ, Λίντσερ και Αντμίρα πήραν τα τρία εισιτήρια για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η ουραγός της βαθμολογίας, Σεντ Πόλτεν θα δώσει μπαράζ παραμονής με την 3η από τη Β' κατηγορία!

AOYΣΤΡΙΑ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
Η Αούστρια ήταν κακή και ηττήθηκε 2-0 εκτός έδρας από την ουραγό της βαθμολογίας, Σεντ Πόλτεν! Δέχθηκε δυο γκολ σε κομβικά σημεία και δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό. Δεύτερη σερί ήττα, τέταρτη στα πέντε τελευταία. Νίκη γοήτρου για να βάλει ένα καλύτερο τέλος σε μια κακή σεζόν. Εκτός δράσης σε σταθερή βάση ο καλός μέσος Πρόκοπ, ο αμυντικός, Μαρτσίνκο και ο καλός αμυντικός, Βέστερμαν. Τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός, Πόγκατετζ.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΕΝΤ ΠΟΛΤΕΝ - ΑΟΥΣΤΡΙΑ 2-0

7' Λιούμπισιτς, 66' Ατάνγκα

Εντός έδρας νίκη 1-0 επί της Μάτερσμπουργκ πέτυχε η Σάλτσμπουργκ. Παρουσιάστηκε με αλλαγές, έμεινε το τελευταίο μισάωρο με παίκτη λιγότερο, ωστόσο είχε τον τρόπο στις καθυστερήσεις να πάρει μια ακόμα νίκη. Αντέδρασε ιδανικά στην απώλεια του κυπέλλου η πρωταθλήτρια και και ο Ρόζε είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο σε νέα πρόσωπα. Ο βασικότατος χαφ Αϊντάρα ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του και θα παίξει κανονικά, μέσα ο βασικός αμυντικός, Ραμάλιο. Τιμωρημένος ο εξαιρετικός μέσος, Βολφ.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΑΤΕΡΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-0

90' Γκούλμπραντσεν

ΑΝΤΜΙΡΑ - ΣΕΝΤ ΠΟΛΤΕΝ
Εκτός έδρας ήττα 2-0 από τη Στουρμ Γκρατς υπέστη η Αντμίρα. Κακή εμφάνιση προβληματική στην άμυνα, ενώ δεν έπεισε επιθετικά. Αλλωστε, η τεχνική ηγεσία είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει νέα πρόσωπα, μιας και ο στόχος της Ευρώπης επιτεύχθηκε. Χωρίς νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια και θέλει να να βάλει το ιδανικό τέλος σε μια καλή χρονιά. Σημαντικές κρίνονται οι απουσίες των Κάλαϊτζιτς (ε. 18/3) και Σταρκλ (ε. 18/5), δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα απουσιών που να επηρεάζουν.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ - ΑΝΤΜΙΡΑ 2-0

49' Αλάρ, 75' Ρέσερ

Ακόμα μια καλή εμφάνιση, ακόμα μια νίκη για τη Σεντ Πόλτεν, η οποία επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Αούστρια Βιέννης. Πέτυχε γκολ σε κομβικά σημεία του ματς και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης. Δείχνει σε καλό μομέντουμ λίγο πριν τα μπαράζ παράπονης, η άμυνά της είναι αισθητά βελτιωμένη και η τεχνική ηγεσία θα έχει την ευκαιρία να κάνει ακόμα μια πρόβα ενδεκάδας. Εκτός πλάνων ο βασικός αμυντικός, Στετς, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα που να επηρεάζουν.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΕΝΤ ΠΟΛΤΕΝ - ΑΟΥΣΤΡΙΑ 2-0

7' Λιούμπισιτς, 66' Ατάνγκα

ΑΛΤΑΧ - ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ
Νέα κακή εμφάνιση και νέα ήττα για την Αλταχ, η οποία διασύρθηκε με 4-1 στη Βιέννη από τη Ραπίντ. Τραγική αμυντικά, υπέπεσε σε πολλά λάθη και το πλήρωσε. Επιθετικά δεν έκανε πολλά πράγματα, με συνέπεια να συνεχίσει τα άσχημα παιχνίδια του τελευταίου μήνα. Δεύτερη σερί ήττα, τέταρτη στα πέντε τελευταία. Θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη και να παλεύει για μία θέση στην πρώτη πεντάδα αν σκόραρε με περισσότερη συνέπεια. Εκτός δράσης έχουν τεθεί οι βασικοί Ντόμπρας και Πίζινγκερ, επιστρέφει ο βασικός αμυντικός, Ζεκ.

Τελευταίος αγώνας:
ΡΑΠΙΝΤ - ΑΛΤΑΧ 4-1

6', 14' Γιοέλιντον, 59΄ Σβαμπ, 73' Χόφμαν

H Στουρμ σοβαρεύτηκε την ιδανική στιγμή, κι έπειτα την κατάκτηση του κυπέλλου Αυστρίας κατάφερε να εξασφαλίσει και την προνομιούχο 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Καλή εμφάνιση και άνετη νίκη εντός έδρας με 2-0 επί της Αντμίρα παρά το γεγονός πως παρουσίασε σημάδια κόπωσης. Εκτός του Πότσμαν (βασικός ακραίος μπακ) και του Τσούλεχνερ (επιθετικός 3 γκολ), οι «μαύροι» δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ - ΑΝΤΜΙΡΑ 2-0

49' Αλάρ, 75' Ρέσερ

ΜΑΤΕΡΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΛΙΝΤΣΕΡ
Εκτός έδρας ήττα 1-0 από τη Σάλτσμπουργκ υπέστη η Μάτερσμποουργκ. Θετική εμφάνιση, είχε τις στιγμές της έπειτα το αριθμητικό πλεονέκτημα, ωστόσο μια αδράνεια της άμυνας στις καθυστερήσεις έφερε την ήττα. Δεν υπάρχει το παραμικρό κίνητρο στα τελευταία ματς και η ομάδα έχει κατεβάσει ταχύτητα. Αγωνιστικά, νοκ-άουτ τέθηκε ο Ορτίθ (καλός στόπερ), μακροχρόνια απουσιάζουν οι Γκργκιτς (χαφ), Φραν (μπακ). Δεν υπάρχουν νεότερα προβλήματα απουσιών που να επηρεάζουν.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΑΤΕΡΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-0

90' Γκούλμπραντσεν

Εντός έδρας ήττα 3-1 από τη ΒΑΚ υπέστη η Λίντσερ. Κακή εμφάνιση, προβληματική στην άμυνα, παρουσίασε πολλά κενά και υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Από τη στιγμή που εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο και την 4η θέση, η Λίντσερ... άδειασε, κάτι που φαίνεται και από τις τρεις διαδοχικές της ήττες. Θα υπάρξουν αλλαγές στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Εκτός ο βασικός επιθετικός Μπερίσα, αλλά και ο βασικός αμυντικός, Ράμπσεμπνερ.

Τελευταίος αγώνας:
ΛΙΝΤΣΕΡ - ΒΑΚ 1-3

71΄Βίκτορ - 27', 48' Φρίζερ, 90' Ασιμέρου

ΒΑΚ - ΡΑΠΙΝΤ
Η ΒΑΚ παρέμεινε στο δρόμο των επιτυχιών, αφού επικράτησε 3-1 εκτός της Λίντσερ. Καλύτερη ανασταλτικά, έκανε φάσεις, είχε την ουσία και πήρε το τέταρτο τρίποντο στα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Με αλλαγές στα πιο πρόσφαταματς, ώστε να δοθούν ευκαιρίες και σε παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής. Αμφίβολος δίνεται ο Φλέκερ, αλλά μάλλον θα προλάβει. Τιμωρημένος ο μέσος, Λάιτηγκεμπ. Εντός έδρας πάντως έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία.

Τελευταίος αγώνας:
ΛΙΝΤΣΕΡ - ΒΑΚ 1-3

71΄Βίκτορ - 27', 48' Φρίζερ, 90' Ασιμέρου

Η Ρπαίντ αντέδρασε στο διασυρμό της από τη Σάλτσμπουργκ, ήταν εξαιρετική κόντρα στην Αλταχ και μπόρεσε να να επικρατήσει 4-1. Μπήκε πολύ δυνατά, πέτυχε δυο γκολ και ουσιαστικά καθάρισε το ματς. Ετσι, κατάφερε να σφραγίσει και το καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Η τεχνική ηγεσία θα προβεί σε αλλαγές στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Αγωνιστικά, επέστρεψε δυναμικά ο εξαιρετικός φορ ο Ζοελίντον (βασικός φορ, 7 γκολ), ενώ μακροχρόνια απουσιάζουν οι Σζάντο (χαφ), Ντιμπόν (στόπερ).

Τελευταίος αγώνας:
ΡΑΠΙΝΤ - ΑΛΤΑΧ 4-1

6', 14' Γιοέλιντον, 59΄ Σβαμπ, 73' Χόφμαν





Βαθμολογία 2023-24