logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ημέρα των γηπεδούχων
 27/5/2018

ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ-ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ
Απίθανα πράγματα γίνονται με την Στρομσγκόντσετ, που αν και διαθέτει το δεύτερο υψηλότερο μπάτζετ στην Ελίτσεριέν, εξακολουθεί να αποτελεί την μεγάλη απογοήτευση της περιόδου. Τρεις συνεχόμενες ήττες, ένας πόντος σε έξι παιχνίδια και μια αποκαρδιωτική εμφάνιση στο Κρίστιανσουντ που συνοδεύτηκε από διασυρμό με δύο αυτογκόλ. Έχει πιάσει ουσιαστικά πάτο η ομάδα από το Ντράμεν, ο προπονητής Τορ Όλε Σκούλερουντ δηλώνει αδυναμία να εξηγήσει τι φταίει για αυτά τα χάλια. Πλήρης η αποστολή.

Τελευταίος αγώνας:
ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ-ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ 4-0

10’ αυτ. Παρ, 24’ Κλαούντρα, 45’ αυτ. Τόκσταντ, 82’ Ούλβεσταντ.

Τι να πουν βέβαια και στη Σάντεφιορντ, η οποία παραμένει κολλημένη στον πάτο της κατάταξης μετρώντας πια έξι συνεχόμενες ήττες στο παθητικό της. Στα πέντε πιο πρόσφατα ματς οι «φαλαινοθήρες» δεν κατάφεραν να πετύχουν ούτε ένα γκολ και ελπίζουν πως θα μπορέσουν να… καμακώσουν την παραπαίουσα αντίπαλό τους. Ο προπονητής Γκέιρ Φεβάνγκ ανέλαβε προ 20ημέρου αλλά και αυτός δε βρίσκει λύσεις. Επιπλέον, θα απουσιάσει ο αρχηγός, κεντρικός αμυντικός Γκρόρουντ που είναι ανέτοιμος.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ-ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ 0-1

43’ Χάλβορσεν.

ΜΟΛΝΤΕ-ΣΤΑΡΤ
Δε λέει να πάρει τα πάνω της η Μόλντε που εξακολουθεί να παραπαίει στα μισά της κατάταξης αδυνατώντας να ακολουθήσει τον ρυθμό των προπορευόμενων. Σαν να έχουν ξεμείνει από δυνάμεις οι μπλε, αν και προηγήθηκαν στο Τροντχάιμ, εν τέλει δέχθηκαν τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο από τη νεοφώτιστη Ρανχάιμ και εξακολουθούν να κατρακυλούν στην κατάταξη., Μία νίκη σε έξι ματς ο πενιχρός απολογισμός και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ζητά νίκη κόντρα στη χαμηλής δυναμικότητας Σταρτ. Δεν αλλάζει η τακτική 4-3-3.

Τελευταίος αγώνας:
ΡΑΝΧΑΪΜ-ΜΟΛΝΤΕ 3-1

49’ Ρετζίνιουσεν, 60’ Ρίκσβολντ, 75’ Κάρλσεν-23’ Σαρ.

Το είχε στοχεύσει εδώ και καιρό η Σταρτ το ματς με την έτερη νεοφώτιστη Μπόντο, πέτυχε και το γκολ νωρίς και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε περίπτωση να της ξεφύγει το πολύτιμο τρίποντο. Κάκιστο θέαμα, με πολύ «ξύλο» εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά η δουλειά έγινε και ο προπονητής Μικ Πριστ επισημαίνει πως χρειάζονται και οι «άσχημες» νίκες στη μάχη για τη σωτηρία. Ο Άγγλος κόουτς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον αριστερό μπακ Κεκ που είναι ανέτοιμος.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΤΑΡΤ-ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ 1-0

7’ Μπόρουφσεν.

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ-ΡΑΝΧΑΪΜ
Η Μπόντο βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ στο Κρίστιανσουντ και από εκεί και πέρα ενεπλάκη σε ματς «αίμα και άμμος» με ελάχιστες καλές ευκαιρίες και πολλές διακοπές. Οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο παιχνιδιού της Σταρτ όμως ίσως θα πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι κάτι ανάλογο, αφού μετρούν μόνο μία νίκη σε δέκα παιχνίδια. Ο προπονητής Κιέτιλ Κνούτζεν ζητά μόνο νίκη στο στοχευμένο ματς με την Ρανχάιμ. Ο στόπερ Λούντε και ο αριστερός μπακ Μπιόρκαν είναι ανέτοιμοι.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΤΑΡΤ-ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ 1-0

7’ Μπόρουφσεν.

Δεν καταλαβαίνει τίποτα η Ρανχάιμ, που κόντρα στη Μόλντε βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο και στη συνέχεια έριξε τρία γκολ στην ποιοτική αντίπαλο, πανηγυρίζοντας την τρίτη σερί νίκη με το ίδιο σκορ ! Όσα πάνε και όσα έρθουν είναι η τακτική της μικρούλας ομάδας από το Τροντχάιμ που απολαμβάνει την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από μισό αιώνα προσφέροντας γκολ και θέαμα. Ο προπονητής Σβέιν Μάαλεν επιμένει πως όλα τα εύσημα ανήκουν στους νεαρούς παίκτες και όχι στον ίδιο.

Τελευταίος αγώνας Τελευταίος αγώνας:
ΡΑΝΧΑΪΜ-ΜΟΛΝΤΕ 3-1

49’ Ρετζίνιουσεν, 60’ Ρίκσβολντ, 75’ Κάρλσεν-23’ Σαρ.

ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΤΡΟΜΣΟ
Το αήττητο σερί πέντε αγώνων διακόπηκε για λογαριασμό της Χάουγκεσουντ, όμως κόντρα στην πρωταθλήτρια και πανίσχυρη Ρόζενμποργκ κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Οι «γλάροι» μάλιστα δεν τα παράτησαν έπειτα από το εκρηκτικό πρώτο ημίωρο των φιλοξενούμενων θα μπορούσαν να μειώσουν με χαμένο πέναλτι στο 60’ αλλά έστω και έτσι πάλεψαν ως το φινάλε. Ο προπονητής Έιρικ Χόρνελαντ απένειμε εύσημα στους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν. Ο αρχηγός, κεντρικός μέσος Γκριντχάιμ είναι ανέτοιμος.

Τελευταίος αγώνας:
ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ 1-2

87’ Βέλντε-2’, 27’ Σέντερλουντ.

Η Τρόμσο έχει ένα μεγάλο όπλο που είναι η αξιοποίηση της έδρας. Στον Νορβηγικό βορρά μετρά τις τέσσερις από τις πέντε νίκες στη σεζόν και πορεύεται με ασφάλεια στο πάνω μισό της κατάταξης. Εξαιρετική και η εμφάνιση κόντρα στη Βαλερένγκα την οποία οι ερυθρόλευκοι σφυροκόπησαν και αδικούνται από τα τρία γκολ που πέτυχαν. Ο προπονητής Σίμο Βαλακάρι περιμένει τώρα ανάλογη εμφάνιση και εκτός έδρας που είναι η αχίλλειος πτέρνα της Τρόμσο.

Τελευταίος αγώνας:
ΤΡΟΜΣΟ-ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ 3-0

7’ Άντονσεν, 45’ Βάνγκμπεργκ, 77’ Μπέρντσεν.

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ-ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ
Η Οντ είχε βαλθεί να διαψεύσει όσους θεωρούσαν πως η φετινή δυναμική της φθάνει οριακά για τα μισά της κατάταξης,. Πέτυχε τέσσερις νίκες στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια, προηγήθηκε και στο Όσλο κόντρα στη Στάμπαεκ, αλλά κατέρρευσε στο τελευταίο 20λεπτο και επέστρεψε με άδεια χέρια στο Σκίεν. Τα «βέλη» βρίσκονται στην πραγματικότητα εκεί που συνάδει η ποιότητά τους, δηλαδή στην πρώτη οκτάδα και θα απαιτηθούν υπερβάσεις για το κάτι παραπάνω. Ο προπονητής Νταγκ Άιλεβ Φάγκερμο επιλέγει τακτική 4-3-3.

Τελευταίος αγώνας:
ΣΤΑΜΠΑΕΚ-ΟΝΤ 2-1

70’ Ομογιουάνφο, 85’ Μπρόκμαν-53’ Μπέρβεν.

Την καλύτερη εμφάνιση της… ιστορίας της έκανε η Κρίστιανσουντ στην αναμέτρηση με την Στρομσγκόντσετ την οποία διέσυρε πολύ περισσότερο από ότι καταδεικνύει το σκορ. Οι κυανόλευκοι βρήκαν τον αντίπαλο σε κρίση ταυτότητας και δεν τον λυπήθηκαν δημιουργώντας ευκαιρίες για αστρονομικό αποτέλεσμα. Ο προπονητής Κρίστιαν Μίκελσεν επιχαίρει για την εικόνα της ομάδας και περιμένει ως συνέχεια, την πρώτη εκτός έδρας νίκη στη σεζόν. Δεν υπολογίζεται ο κεντρικός αμυντικός Χόπμαρκ που είναι ανέτοιμος.

Τελευταίος αγώνας:
ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ-ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ 4-0

10’ αυτ. Παρ, 24’ Κλαούντρα, 45’ αυτ. Τόκσταντ, 82’ Ούλβεσταντ.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ-ΜΠΡΑΝ
Η αντεπίθεση της Ρόζενμποργκ καλά κρατεί με τρεις σερί νίκες, αλλά και επτά νίκες σε οκτώ ματς για λογαριασμό των πρωταθλητών. Πειστικό το πέρασμα και από την δύσκολη έδρα της Χάουγκεσουντ. Αυτό που μένει τώρα για την ομάδα από το Τροντχάιμ είναι η επικράτηση επί της Μπραν ώστε να την πιάσουν στην πρώτη θέση και να αποκαταστήσουν την… τάξη που διασαλεύθηκε στο ένα τρίτο της σεζόν. Ο προπονητής Κάαρε Ιγκενγμπρίτσεν δεν υπολογίζει στον Δανό αμυντικό μέσο Ράσμουνσεν που εκτίει ποινή.

Τελευταίος αγώνας:
ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ 1-2

77’ Βέλντε-2’, 27’ Σέντερλουντ.

Οι επτά συνεχόμενες νίκες της Μπραν ακολουθήθηκαν από δύο ισοπαλίες, με την πιο πρόσφατη να κατακτάται δύσκολα στο Λίλεστρομ. Καμία ανησυχία στις τάξεις της αήττητης ομάδας από το Μπέργκεν που βρέθηκε αίφνης να χαρακτηρίζεται φαβορί για τον τίτλο, δίχως καν να το περιμένει. Ο προπονητής Λαρς Άρνε Νίλσεν επιμένει πως στόχος εξαρχής ήταν η αξιοπρεπής πορεία στο πρωτάθλημα. Ο κόουτς των ερυθρόλευκων ποντάρει στην εξαιρετική τους αμυντική λειτουργία. Πλήρης η αποστολή στο Τροντχάιμ.

Τελευταίος αγώνας:
ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ-ΜΠΡΑΝ 1-1

35’ Ιφεάνι-84’ Μαρένγκο.





Βαθμολογία 2024