logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Σε δρόμο πρόκρισης η Δανία
 21/6/2018

Δεν ανέδειξε νικητή η μάχη της Δανίας με την Αυστραλία για τον 3ο όμιλο, στη Σαμάρα, με το παιχνίδι να τελειώνει ισόπαλο 1-1 (επιστρατεύτηκε για ακόμη μία φορά στη διοργάνωση το VAR στο πέναλτι της ισοφάρισης των «Καγκουρό»). Η ομάδα του Χαρέιντε προηγήθηκε στο σκορ, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα της. Έφτασε, πάντως, τους τέσσερις βαθμούς και βέβαια διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση της στη φάση των «16». Από την άλλη, η Αυστραλία έδειξε καλά στοιχεία, ήταν μαχητική και δεν πτοήθηκε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Μάλιστα, στο 2ο ημίχρονο ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να πετύχει 2ο γκολ. Τελικά, όμως, δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Πλέον, η νίκη στο ματς με το Περού την τελευταία αγωνιστική αποτελεί μονόδρομο, ενώ χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων. Σίγουρα, θα την εξυπηρετούσε το Περού να χάσει από τη Γαλλία στο άλλο σημερινό ματς του ομίλου, ώστε όταν παίξει μαζί του να έχει αποκλειστεί , ενώ, βέβαια, εξαρτάται και από το αποτέλεσμα του αγώνα Δανία – Γαλλία, την τελευταία αγωνιστική.

Η Δανία άνοιξε γρήγορα το σκορ, στο 7’, όταν οι Αυστραλοί δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα, αυτή κατέληξε στον Γιόργκεσεν, έκανε την ασίστ στον Ερικσεν και ο τελευταίος με δυνατό αριστερό σουτ πέτυχε το 1-0. Εφτασε έτσι τα 17 γκολ στα 20 τελευταία παιχνίδια με την εθνική ομάδα της χώρας του! Το επόμενο διάστημα κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μέχρι το 36’ όταν ο Λέκι έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Πόουλσεν (συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει το ματς με το Περού). Ο Ισπανός διαιτητής Λαόθ συμβουλεύτηκε το VAR και έδωσε σωστά την παράβαση. Ο αρχηγός Γέντινακ (ο οποίος είχε σκοράρει και στο 1-2 με τη Γαλλία) ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 51’ η Δανία έφτασε κοντά στο 2ο γκολ, αλλά το σουτ του Σίστο από το σημείο του πέναλτι δεν βρήκε τον στόχο. Αυτή ήταν και η πιο σημαντική ευκαιρία που δημιούργησε η ομάδα του Χαρέιντε στο 2ο ημίχρονο, όπου η Αυστραλία ήταν καλύτερη και είχε τις περισσότερες φάσεις. Στο 71’ τα «καγκουρό» απείλησαν με το σουτ του Μόουι έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 75’ ο Ναμπούτ έγινε αναγκαστική αλλαγή, λόγω τραυματισμού του στον ώμο. Στο 88’ η Αυστραλία είχε διπλή ευκαιρία σε σουτ των Αρζάνι και Λέκι, αλλά δεν έφτασε στο γκολ.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κίερ, Ντάλσγκααρντ, Λάρσεν, Κρίστενσεν, Σένε, Ντιλέινεϊ, Ερικσεν, Γιόργκεσεν (68’ Κορνέλιους), Πόουλσεν (59’ Μπρέιθγουεϊτ), Σίστο
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Μπέχιτς, Σέινσμπερι, Ρίσντον, Μίλιγκαν, Γεντινάκ, Λέκι, Μόουι, Ρόγκιτς (82’ Ιρβάιν), Ναμπούτ (75’ Γιούριτς), Κρουζ (68’ Αρζάνι).