logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Συνεχίζει η Γαλλία, «χαιρέτησε» το Περού
 21/6/2018

Το εισιτήριο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξασφάλισε η Γαλλία, η οποία επικράτησε με 1-0 του Περού, χωρίς πάντως να πιάσει υψηλή απόδοση. Θα τερματίσει στην 1η θέση, αν δεν χάσει από τη Δανία την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου. Αντίθετα, το Περού γνώρισε 2η ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Εξέλιξη, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί άδικη για τους Περουβιανούς, οι οποίοι έχουν δυνατότητες, αλλά πλήρωσαν την ήττα στο ματς της πρεμιέρας με τη Δανία, όπου έπαιξαν καλά, ωστόσο έχασαν.

Η ομάδα του Ντεσάμπ ξεκίνησε καλύτερα και είχε τέσσερις ευκαιρίες στο πεντάλεπτο 10’ – 15’! Απείλησε για πρώτη φορά στο 10’ με τον Γκριεζμάν να σουτάρει από πλάγια δεξιά, μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό, μακρινό σουτ του Πογκμπά, είχε την ίδια κατάληξη. Νέα ευκαιρία στο 14’, αλλά και η κεφαλιά του Βαράνε έφυγε άουτ, ενώ αμέσως μετά το σουτ του Γκριεζμάν, απέκρουσε…γονατιστός ο Γκαγιέσε!

Στη συνέχεια το Περού ισορρόπησε το ματς και στο 31’ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Γκερέρο σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Λιορίς (100η συμμετοχή) απέκρουσε με τα πόδια. Στο 33’ η Γαλλία έχασε μεγάλη ευκαιρία με το τακουνάκι του Εμπαπέ να μην βρίσκει τον στόχο. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν δεν… γινόταν να αστοχήσει, όταν ο Ζιρού πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον Ροντρίγκεζ και στρώθηκε στον Εμπαπέ, ο οποίος μόνος του με το άδειο τέρμα, την έσπρωξε στα δίχτυα.

Έγινε έτσι ο νεότερος Γάλλος που σκοράρει σε Μουντιάλ σε ηλικία 19 ετών και 183 ημερών (αγέννητος το 1998, όταν οι «τρικολόρ» κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο). Ο προηγούμενος ήταν ο Τρεζεγκέ (20 ετών και 246 ημερών). Στο 43’, η Γαλλία είχε διπλή ευκαιρία με τον Ερνάντες, έπειτα από φοβερή επίθεση, με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Περού να αγγίζει την ισοφάριση, όταν η «οβίδα» του Ακίνο στο 50’, έξω από την περιοχή, βρήκε στο δοκάρι. Στη συνέχεια, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για την ισοφάριση. Εξάλλου, δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς το σκορ ήταν καταδικαστικό γι’ αυτό και έπρεπε να αντιδράσει. Πάντως, δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τους «τρικολόρ», ενώ από το 70’ και μετά η Γαλλία ισορρόπησε και στο 81’ έφτασε κοντά στο 2-0 με το σουτ του Ντεμπελέ να είναι εκτός στόχου.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντες, Πογκμπά (89’ Εν’ Ζονζί), Καντέ, Ματουιντί, Γκριεζμάν (80’ Φεκίρ), Ζιρού, Εμπαπέ (75’ Ντεμπελέ)
ΠΕΡΟΥ: Γκαγιέσε, Ροντίγκες (46’ Σάνταμαρια), Τραούκο, Ράμος, Αντβινκούλα, Κουέβα (82’ Ρουιντιάς), Γιοτούν (46’ Φαρφάν), Ακίνο, Γκερέρο, Καρίγιο, Φλόρες.