logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Viva Mexico!
 23/6/2018

Δύο στα δύο για το Μεξικό, πού μετά την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία επικράτησε και της Ν. Κορέας (2-1) και πραγματοποίησε το καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στους "16" αλλά και την κατάκτηση της 1ης θέσης του ομίλου. Ο Βέλα άνοιξε το σκορ για την «Ελ Τρι» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ο Τσιτσαρίτο "κλείδωσε" το τρίποντο πετυχαίνοντας το 50ο γκολ με την εθνική ομάδα, με τον εξαιρετικό Σον να μειώνει για τους Ασιάτες, που διατηρούν πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες για την πρόκριση.

Οι Μεξικανοί ξεκίνησαν καλύτερα και απείλησαν με το… καλημέρα, αν και οι Νοτιοκορεάτες έδειξαν περισσότερη διάθεση για… ξύλο αυτή την φορά και σταδιακά ισορρόπησαν. Η λανθασμένη αντίδραση του Γιανγκ στο 26΄ όπου σταμάτησε την μπάλα με το χέρι αποδείχτηκε καθοριστική, καθώς ο Βέλα δεν αστόχησε από τα 11 μέτρα ανοίγοντας το σκορ. Οι Μεξικανοί πήραν ένεση αυτοπεποίθησης και οι Νοτιοκορεάτες φορτώθηκαν με άγχος καθώς δεν είχαν να επιδείξουν κάτι περισσότερο, πέραν των εμπνεύσεων του σταρ Σον που φάνταζε όμως απελπιστικά μόνος.

Στην επανάληψη, η Ν. Κορέα κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και είχε μάλιστα ευκαιρίες για να απαντήσει στο σκορ. Το 1-1 δεν ήρθε ποτέ και αντιθέτως το Μεξικό πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Τσιτσαρίτο (66'), μετά από εξαιρετική ενέργεια του Λοζάνο που κινήθηκε και πάλι σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Οι Ασιάτες έβγαλαν… νεύρα στην συνέχεια και αφού πίεσαν, κατάφεραν να μειώσουν με τον Σον στις καθυστερήσεις, χωρίς όμως να έχουν χρόνο για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Ν. Κορέα: Γιο, Λι, Σον, Γιου (64' Σ. Λι), Χουάνγκ, Κιμ (84' Χονγκ), Κι, Λι, Μουν (77' Γιουνγκ), Γ.Τζ. Κιμ και Γιανγκ
Μεξικο: Οτσόα, Σαλσέδο, Λαγιούν, Κάρλος Βέλα (77' Ντος Σάντος), Ερνάντες, Μορένο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (68' Μάρκες), Αλβάρες, Λοζάνο (71' Χεσούς Κορόνα), Γκαγιάρδο.