logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πολύ σκληρή για να πεθάνει!
 23/6/2018

Οι συνθήκες του παιχνιδιού μπορεί να μηντην ευνοήσαν, αλλά η Γερμάνια είχε μέταλλο πρωταθλήτριας, επικράτησε 2-1 της Σουηδίας, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στο 95' και έμεινε ζωντανή στην υπόθεση - πρόκριση! Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και ενώ από το 82' έπαιζε με δέκα παίκτες. Από την άλλη, η Σουηδία καλείται να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη και να διεκδικήσει την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική κόντρα στο Μεξικό (η Γερμανία παίζει με τη, χωρίς βαθμό, Νότιο Κορέα).

Με τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα της παρουσιάστηκαν τα «πάντσερ», με τους Ρούντιγκερ, Χέκτορ, Ρούντι και Ρόις να αντικαθιστούν τους Χούμελς (τραυματίας), Πλάτενχαρτ, Οζίλ και Κεντίρα. Στη Σουηδία μοναδική αλλαγή ήταν ο Γιάνσον, τη θέση του οποίου πήρε ο Λίντελοφ.

H Γερμανία πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα και έφτασε κοντά στο γκολ το 3', αλλά το κοντινό σουτ του Ντράξλερ κόντραρε και δεν βρήκε τον στόχο. Συνέχιζε να πολιορκεί τα αντίπαλα καρέ, ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα, η Σουηδία έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 12', όταν ο Μπεργκ βγήκε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι από τον Νόιερ, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει και ενώ ο Μπόατενγκ φαίνεται να σπρώχνει τον Σουηδό επιθετικό, ο οποίος έπεσε πάνω στον Γερμανό τερματοφύλακα και θα μπορούσε να δωθεί πέναλτι.

Στη συνέχεια, η Γερμανία δεν είχε την ταχύτητα με την οποία μπήκε στο ματς, με τους Σουηδούς να ισορροπούν, σε ορισμένα σημεία, το παιχνίδι και στο 33' να φτάνουν στο γκολ, όταν ο Τοϊβόνεν πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Νόιερ και την έστειλε στα δίχτυα! Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου χάθηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, χωρίς όμως να έρθει το γκολ για κάποια ομάδα.

Η ομάδα του Λοβ πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στο 2ο μέρος, όταν ισοφάρισε στο 48' έπειτα από το γύρισμα του Βέρνερ από τα αριστερά και ο Ρόις με το... γότατο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο επόμενο λεπτό, λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή, αλλά το σουτ του Κροος, κόντραρε, με τη μπάλα να περνάει πολύ κοντά από το τέρμα. Στη συνέχεια του 2ου ημιχρόνου, η Γερμανία πίεζε κατά διαστήματα για το 2ο γκολ, ενώ και οι Σουηδοί είχαν τις στιγμές του. Στο 82' αποβλήθηκε ο Μπόατενγκ και το τελευταιο διάστημα του αγώνα είχε άγρια ομορφία, καθώς τα «πάντσερ» αύξησαν την πίεση τους, άφηναν όμως χώρους στα μετόπισθεν και η Σουηδία όταν έβγαινε μπροστά ήταν επικίνδυνη. Στο 92' η Γερμανία είχε δοκάρι με τον Μπραντ και στο 95' ήρθε η λύτρωση με την εμπνευσμένη εκτέλεση φάουλ του Κροος από την αριστερή πλευρά της περιοχής!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Ρούντιγκερ, Χέκτορ (87' Μπραντ), Κρόος, Ρούντι (31' Γκουντογκάν), Ντράξλερ (46' Γκόμες), Μίλερ, Ρόις, Βέρνερ
ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74' Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78' Γκουιντέτι), Μπεργκ (90' Τέλιν)