logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ιστορική 3η θέση για το Βέλγιο!
 14/7/2018

Το Βέλγιο επικράτησε 2-0 της Αγγλίας στο μικρό τελικό και τερμάτισε στην 3η θέση, πραγματοποιώντας έτσι την καλύτερη πορεία του στην ιστορία του στο Μουντιάλ! Όσον αφορά στους Αγγλους μπορεί να τελείωσαν το Μουντιάλ με άδοξο τρόπο, ωστόσο, προφανώς, το γεγονός ότι έφτασαν μέχρι εδώ αποτελεί επιτυχία και υπάρχει η πεποίθηση ότι στο μέλλον αυτή η ομάδα θα αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεγάλες διοργανώσεις.

Το Βέλγιο μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, αλλά στο φετινό Μουντιάλ έγραψε ιστορία! Νίκησε 2-0 την Αγγλία στο μικρό τελικό και τερμάτισε στην 3η θέση, την καλύτερη που έχει πάρει στη διοργάνωση! Από την άλλη, μπορεί τα «τρία λιοντάρια» να έκλεισαν το τουρνουά με απογοητευτικό τρόπο, ωστόσο αυτή η ομάδα αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στην ενδεκάδα του Βελγίου ο Τίλεμανς αντικατέστησε τον Φελαϊνί, ενώ επέστρεψε από τιμωρία ο Μενιέ, ο οποίος μόλις στο 4' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή έπειτα από συνεργασία των Λουκάκου, Τσαντλί. Εγινε ο 10ος διαφορετικός παίκτης του Βελγίου που σκόραρε στο Μουντιάλ, ισοφαρίζοντας την επίδοση της Γαλλίας το 1982 και της Ιταλίας το 2006. Η ομάδα του Μαρτίνεθ στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πετύχει και 2ο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Από την άλλη, οι Αγγλοι, οι οποίοι παρατάχθηκαν με πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα τους δεν έδειξαν πολλά πράγματα. Σε κάποια φάση απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά οι προσπάθειες τους δεν ήταν ουσιαστικές.

To δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο και με τις δύο ομάδες να έχουν προσπάθειες για γκολ. Στο 70' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την Αγγλία όταν ο Ντάιερ έκανε το πλασέ, αλλά ο Αλντερβέιλερντ έδιωσε τη μπάλα, λίγο πριν περάσει τη γραμμή! Στο 74', οι Αγγλοι έφτασαν και πάλι κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Μαγκουάιρ δεν βρήκε τον στόχο. Στο 80', οι Βέλγοι σε μία απίστευτη αντεπίθεση «άγγιξαν» το 2-0, αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε τη μπάλα από το σουτ του Μενιέ. Ότι δεν κατάφεραν σε εκείνο το σημείο, το κατάφεραν στο 82', όπου σε μία νέα αντεπίθεση ο Αζάρ έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβέιλερντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τσαντλί (39' Βερμάελεν) Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Τίλεμανς (78' Ντεμπελέ), Αζάρ, Λουκάκου (60' Μέρτενς).
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τζόουνς, Τρίπιερ, Ρόουζ (46' Λίνγκαρντ), Ντελφ, Ντάιερ, Λόφτους-Τσικ (84' Αλι), Στέρλινγκ (46' Ράσφορντ), Κέιν.