logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πυροδοτώντας βόμβες!
 22/7/2018

Ο χθεσινός θρίαμβος στα γήπεδα των Βαλκανίων με τους άσους της Χέρμανσταντ (3,35) και της Γκόριτσα (4.50) μας ωθεί στο να αναζητήσουμε και στο σημερινό πρόγραμμα τα ματς που προδιαθέτουν για εκπλήξεις, αλλά και δυσθεώρητα κέρδη.

Στη Φινλανδία η Ίλβες διάγει περίοδο ντεφορμαρίσματος, με μία μόλις νίκη στα επτά πιο πρόσφατα ματς. Οι «λύκοι» από το Τάμπερε αδυνατούν να… δαγκώσουν πληρώνοντας την παράλληλη συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου την περασμένη Πέμπτη αγωνίστηκαν και ηττήθηκαν στη Σόφια από την Σλάβια. Στον αντίποδα η Κέμι Κινγκς κάνει την μεγάλη προσπάθεια για να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατάταξης. Άλλαξε προπονητή πριν από δύο εβδομάδες, έδειξε άμεσα σημάδια βελτίωσης, θα το παλέψει με όλες τις δυνάμεις της σήμερα. Σε εξωφρενικές αποδόσεις η ισοπαλία (3,90) και το διπλό της Κέμι (7.00) !

Στο Βέλγιο διεξάγεται σήμερα το Σούπερ Καπ που αποτελεί τον προπομπό της έναρξης του πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα. Η πρωταθλήτρια Κλαμπ Μπριζ θα αντιμετωπίσει στο γήπεδό της την κυπελλούχο Σταντάρ Λιέγης, σε ένα από τα κλασικά ντέρμπι της χώρας με αντιπαλότητα (ΦΩΤΟ). Πολύ νωρίς ακόμα στη σεζόν για να έχουν βρει ρυθμό οι δύο ομάδες, η πολύ χαμηλή απόδοση στον άσο δικαιολογείται μόνο από τον παράγοντα έδρα. Ουσιαστικά ισοδύναμοι οι δύο αντίπαλοι, μεγάλο το κίνητρο της πρώτης κούπας στη χρονιά, η Σταντάρ δεν θα πέσει αμαχητί. Αξίζει το ποντάρισμα στην ισοπαλία (3.70) και το διπλό της Σταντάρ Λιέγης (4.35) !

Πρεμιέρα στη Ρουμανία και ήδη έσκασαν οι πρώτες νάρκες, αφού η πρωταθλήτρια Κλουζ παραχώρησε ισοπαλία στην μικρομεσαία Μποτοσάνι, ενώ το νούμερο ένα φαβορί για τον τίτλο Στεάουα έχασε από την θεωρητικά αποδυναμωμένη Άστρα. Γιατί να μην τριτώσει το… κακό στο ματς της Ντιναμό Βουκουρεστίου με την Βολουντάρι ; Άπαντες θεωρούν πως οι πρωτεουσιάνοι θα ανακάμψουν από την περσινή άθλια σεζόν και θα πρωταγωνιστήσουν εκ νέου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το ίδιο ρόστερ με τον ίδιο προπονητή, απλά ελπίζεται ότι η ψυχολογία θα είναι καλύτερη φέτος. Μέχρι να επιβεβαιωθεί αυτό στην πράξη, αξίζει η κόντρα από μία ομάδα που πράγματι έχει ενισχυθεί, άλλαξε προπονητή και ελπίζει βάσιμα σε καλύτερες ημέρες. Παίρνουμε το Χ (3.50) και το διπλό της Βολουντάρι (5.70)!