logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ημέρα με φαβορί!
 12/8/2018

ΟΣΤΑΝΔΗ - ΓΚΕΝΚ 208χλμ
Παρουσιάστηκε πειθαρχημένη και σοβαρή στο πρώτο 45λεπτο, αλλά σταδιακά ξέμεινε από δυνάμεις και μοιραία δεν απέφυγε την ήττα (πρώτη φετινή) στην πρωτεύουσα από την Άντερλεχτ, δεχόμενη τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. «Δεν αξίζαμε τόσο «βαρύ» σκορ» υποστήριξε ο νέος τεχνικός Βερέγιεν, που έχει αρκετή δουλειά μπροστά του ιδίως στα μετόπισθεν (έξι τέρματα ήδη παθητικό). Χωρίς νέα προβλήματα, πάγια εκτός ο μέσος Γιονκέιρ.

Τελευταίος αγώνας:
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΟΣΤΑΝΔΗ 5-2

46’, 83΄, 86’ Σαντινι, 52’ 89’ Ντιμάτα – 58’ Γκούρι, 90’ Μίλοβιτς

Η τύχη έπαιζε άσχημο παιχνίδι στην Γκενκ, που αν και κυριάρχησε σπατάλησε πολλές ευκαιρίες - και τέσσερα δοκάρια – και μοιραία περιορίστηκε στην ισοπαλία στο ντέρμπι με τη Σιντ Τρουίντεν. «Δεν ανησυχώ, η ομάδα δημιουργεί φάσεις» υπογράμμισε ο Κλεμέν και οι αριθμοί τον δικαιώνουν καθώς είχε σκοράρει 13 γκολ στα τρία προηγούμενα ματς. Την Πέμπτη υποδέχτηκε την Λεχ Πόζναν για τα προκριματικά του Γιουροπα Λιγκ, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Τελευταίος αγώνας:
ΓΚΕΝΚ – ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ 1-1

68’ Μαλινόφσκι – 71’ Εντό

EKTIMHΣΗ:
H Γκενκ έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στα πρώτα ματς της νέας σεζόν εντός και εκτός συνόρων ενώ η Οστάνδη προβληματίζει αμυντικά. Διπλό με over.

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 60χλμ
Μπορεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος να απογοήτευσε, αλλά η Σαρλερουά φρόντισε άμεσα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επικρατώντας άνετα της Ούπεν. Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Ιρανός Ρεζάι που… άνοιξε λογαριασμός για φέτος, μετά τα 16 γκολ πέρυσι. Χωρίς νεά προβλήματα, μακροχρόνια απουσιάζει ο βασικός πέρυσι τερματοφύλακας Πενετό, διαθέσιμος ο νεοφερμένος Ντερβιτ (αμυντικός).

Τελευταίος αγώνας:
ΕΟΥΠΕΝ – ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ 1-4

10’ αυτ. Μάρτος – 24’ αυτ. Μολίνα, 33΄, 83’ Ρεζάι, 80’ Περμπέ

Νέα επιβλητική νίκη για την Άντερλεχτ, που μπορεί να… καθάρισε το ματς με την Οστάνδη στο τελευταίο δέκαλεπτο, αλλά και πάλι φανέρωσε περίσσια ποιότητα στην επίθεση. Με πρωταγωνιστή τον Κροάτη φορ Σαντινί που σημείωσε χατ τρικ όπως και στην πρεμιέρα, αφήνει υποσχέσεις ενώ ο παρτενέρ του στην επίθεση, έχει σκοράρει με την σειρά του ήδη τρεις φορές σε 180 λεπτά! Δυσκολα ο λογιζόμενος ως βασικός Κουμς, στον «αέρα» η παραμονή των βασικών πέρυσι Κάρα (στόπερ) και Ντεντοκέρ (μέσος) που πιέζουν για μεταγραφή.

Τελευταίος αγώνας:
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΟΣΤΑΝΔΗ 5-2

46’, 83΄, 86’ Σαντινι, 52’ 89’ Ντιμάτα – 58’ Γκούρι, 90’ Μίλοβιτς

EKTIMHΣΗ:
Από τις δυνατές αναμετρήσεις της ημέρας, καθώς η Αντερλεχτ παραδοσιακά αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στο «Μαμπούργκ». Διπλό με συνδυαστικό under.

ΓΑΝΔΗ – ΜΠΕΒΕΡΕΝ 50χλμ
Με γκολ στο 5ο ΄λεπτό των καθυστερήσεων, η Γάνδη έσωσε τον βαθμό που άξιζε πάντως βάσει απόδοσης κόντρα στην Ζούλτε Βάρεγκεμ. Χωρίς τρίποντο πάντως μετά από δύο αγωνιστικές, δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό όπως παραδέχτηκε και ο τεχνικός Βαντερχάχε, που δείχνει να μην έχει καταλήξει ακόμα σε σταθερό σχήμα. Την Πέμπτη αγωνίστηκε στην Πολωνία με την Γιαγκελόνια για τα προκριματικά του Γιουροπα Λιγκ, παρελθόν ο μέσος Σάιμον, αμφίβολος ο μέσος Οφόε, δύσκολα οι βασικοί Μπρον (στόπερ) και Κάλινιτς (τερμ).

Τελευταίος αγώνας:
ΓΑΝΔΗ – Ζ. ΒΑΡΕΓΚΕΜ 1-1

90’+5’ Νταβιντ – 66’ Ντεράικ

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επέστρεψε από 2-0 και σκοράροντας δις έκλεψε έναν βαθμό στην έδρα της καλύτερης Ζ. Βάρεγκεμ. Η Μπέβερεν αυτή την φορά κράτησε στην ισοπαλία την επίσης καλύτερη Σταντάρ Λιέγης με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Ρουφ, δείχνοντας τουλάχιστον μαχητική διάθεση καθώς δεν έχει πείσει με τις εμφανίσεις της. «Είναι λογικό, έχουμε 16 νέα πρόσωπα» δικαιολογήθηκε ο τεχνικός Φερέρα. Ανέτοιμος ο ενίοτε βασικός πέρυσι εξτρέμ Ντιρξ.

Τελευταίος αγώνας:
ΜΠΕΒΕΡΕΝ – ΣΤΑΝΤΑΡ Λ 0-0

EKTIMHΣΗ:
Μαχητική αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων φαντάζει η Μπέβερεν μετά από δύο αγωνιστικές σε αντίθεση με την φιλόδοξη Γάνδη. Άσος με συνδυαστικό over.





Βαθμολογία 2023-24