logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Δοκιμασία για Ατλέτικο Μαδρίτης
 20/8/2018

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.
Η Βαλένθια επέστρεψε στη ελίτ κι εκεί θέλει να μείνει, αποφεύγοντας τις περιπέτειες του πρόσφατου παρελθόντος. Η δυσκολία φέτος, μετά από χρόνια, είναι πως θα πρέπει να συνδυάσει το πρωτάθλημα με το Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκινά πάντως με στόχο και πάλι την τετράδα. Μετρημένες κινήσεις από τις «νυχτερίδες» στις μεταγραφές. Σημαντική η παραμονή Κοντγκομπιά με αγορά (25 εκατ.) από την Ίντερ, όπως κα η απόκτηση Γκαμεϊρό από την Ατλέτικο. Δανεικός από τη Βιγιαρεάλ ο Τσερίσεφ. Στον πάγκο παραμένει ασφαλώς ο Μαρθελίνο που την αναγέννησε.

Με τίτλο ξεκίνησε η σεζόν για την Ατλέτικο, καθώς πήρε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κερδίζοντας την Ρεάλ με 4-2 στην παράταση την Τετάρτη. Καλύτερο τονωτικό δεν μπορούσε να έχει η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε που έκανε σημαντικές μεταγραφές με Πιο σημαντική και από τις μεταγραφές (Ζέλσον, Λεμάρ, Κάλινιτς) ήταν βέβαια η παραμονή του Γκριζμάν. Για πρώτη φορά, πάντως, μετά από χρόνια η Ατλέτικο ξόδεψε αρκετά στο παζάρι, ενδεικτικό των προθέσεών της… Δεν έχει απουσίες ο Σιμεόνε στη δυνατή πρεμιέρα με τη Βαλένθια.

Πιθανές συνθέσεις:
Βαλένθια:
Νέτο - Πιτσίνι, Γκάμπριελ, Γκαράι, Γκαγιά - Σολέρ, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Βας - Ροντρίγκο, Σάντι Μίνα
Ατλέτικο Μ. Όμπλακ - Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Φελίπε - Λεμάρ, Σαούλ, Κόκε, Κορέα - Γκριεζμάν, Κόστα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και το μοιρασμένο σετ μαρτυρά τις στοιχηματικές δυσκολίες. Λογικό και αναμενόμενα «φτωχό» το under, επιλέγουμε την ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΛΕΓΚΑΝΕΣ
Με στόχο να επανέλθει στις υψηλές πτήσεις μετά από μία πολύ μέτρια σεζόν ξεκινά η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία έχει θέσει ως στόχο την επιστροφή στην Ευρώπη. Ο Μπερίσο ανέλαβε την πρόκληση της ανάκαμψης των Βάσκων. Και πάλι δεν υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, καθώς προωθούνται παιδιά των ακαδημιών.Από τις αποχωρήσεις την «πόνεσε» αυτή του γκολκίπερ Κέπα, αλλά ήταν αναμενόμενη. Δύο προβλήματα για τον κόουτς Μπερίσο ενόψει της πρεμιέρας με την Λεγκανές. Ο γκολκίπερ Ιάγο Ερερίν αναμένεται να προλάβει, σε αντίθεση με τον στόπερ Ινίγκο Μαρτίνεθ.

Άνετα σώθηκε πέρυσι η Λεγκανές και με την ίδια ευκολία θέλει να πετύχει και φέτος το στόχο της, αποφεύγοντας άγχη στο φινάλε. Ο Ασιέρ Γκαριτάνο εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σεζόν της και την έκανε για άλλες πολιτείες (Σοσιεδάδ) με τον Μαουρίσιο Πελεγκρίνο να τον αντικαθιστά.Παρά την άκρως επιτυχημένη σεζόν χρειάστηκε να γίνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ και σχεδόν 15 μεταγραφές. Άρα είναι ένα θέμα η χημεία και πότε θα δέσει η νέα ομάδα. Πάντως μπαίνει με καλή ψυχολογία στο νέο πρωτάθλημα, καθώς στα φιλικά προετοιμασίας δεν γνώρισε καμία ήττα.

Πιθανές συνθέσεις:
Μπιλμπάο:
Ρεμίρο - Ντε Μάρκος, Νούνιεζ, Νολασκοαΐν, Γιούρι - Λόπες, Γκαρσία, Μουνιαΐν - Σουσαέτα, Γουΐλιαμς, Αντούριθ
Λεγκανές: εράντες - Χουανφράν, Μουνιόθ, Σιόβας, Ραούλ Γκαρθία - Γκουμπάου, Ρούμπεν Πέρες - Ελ Ζαρ(;), Εράσο, Οχέδα - Καρίγι

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Λογικό φαβορί η Μπιλμπάο κόντρα σε μια ομάδα που υπέστη αρκετές αλλαγές στο εσωτερικό της. Θα θέλαμε πάντως «ψηλότερα» τον άσο.





Βαθμολογία 2023-24