logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Η ώρα των διεκδικητών!
 20/8/2018

ΧΑΜΑΡΜΠΙ-ΕΡΕΜΠΡΟ
Η Χάμαρμπι δέχθηκε πίεση στην αποστολή της στο Νόρκεπινγκ είχε και αυτή τις καλές στιγμές της, συνολικά η ισοπαλία αποτιμάται ως θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα από τη Στοκχόλμη έπεσε από την κορυφή, ωστόσο δεν εγκαταλείπει τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου από την προπορευόμενη ΑΪΚ. Ο προπονητής Στέφαν Μπίλμπορν επιλέγει σταθερά τακτική 4-3-3. Ο κόουτς των πράσινων υπολογίζει σε όλα τα βασικά στελέχη και περιμένει ακόμα καλύτερη αμυντική λειτουργία.
Ούτε το στοχευμένο παιχνίδι με την Μπρομαποϊκάρνα απέδωσε κάτι θετικό για την Έρεμπρο που εξακολουθεί να κατρακυλά στον κατήφορο δίχως φρένα. Ένας πόντος σε έξι ματς αποτελεί τον αποκαρδιωτικό απολογισμό για τους ερυθρόλευκους που έφθασαν πια κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Άξελ Κίελ έχει αλλάξει εσχάτως την τακτική σε σχηματισμό 3-4-3 και περιμένει περισσότερα στο σκοράρισμα. Για την αποστολή στη Στοχκόλμη δεν υπολογίζεται ο κεντρικός αμυντικός Μπρόρσον που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η Χάμαρμπι δίνει με αξιοπιστία την μάχη για τον τίτλο. Η Έρεμπρο είναι παντελώς ντεφορμέ. Προφανής ο άσος. Για μεγαλύτερη απόδοση αξίζει το Γκολ-γκολ !

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ-ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ
Απίθανη η κατρακύλα της Γκέτεμποργκ που κέρδιζε 2-0 την χαμηλής δυναμικότητας Σίριους 25 λεπτά πριν το φινάλε και όμως κατάφερε να χάσει στο γήπεδό της. Τρεις ήττες στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια έστειλαν την πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα σε απόσταση βολής από την επικίνδυνη ζώνη ! Στα… κάγκελα ο κόσμος που αποδοκιμάζει παίκτες και τον Πογιά Ασμπαχί. Ο κόουτς επιλέγει τακτική 3-4-3, περιμένει βελτίωση στην αμυντική λειτουργία, ενώ υπολογίζει σε πλήρη αποστολή.
Δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Κάλμαρ, αλλά με την δυναμική και την αύρα που διαθέτει πλέον η Έστερσουντ τίποτα δεν μοιάζει απίθανο. Τέσσερις συνεχόμενες νίκες, οκτώ νίκες και μία ισοπαλία στα εννιά πιο πρόσφατα ματς και οι «ροσονέρι» ανέβηκαν πια στην τριάδα των Ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Ο προπονητής Ίαν Μπέρτσναλ δεν κρύβει πως η ομάδα του θέλει να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο και ζητά ανάλογη συνέχεια. Ο Άγγλος κόουτς επιλέγει τακτική 3-4-3 και υπολογίζει σε όλους τους βασικούς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Άλλη έχει το όνομα και άλλη την χάρη. Η πάλαι ποτέ κρατιά Γκέτεμποργκ παραπαίει. Η νεόκοπη δύναμη Έστερσουντ θριαμβεύει. Υπό τον φόβο μήπως μιλήσει κάποια στιγμή η φανέλα παίρνουμε το Γκολ-γκολ και το Over