logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Οπλισμένος ο Κριστιάνο!
 19/9/2018

Η Γιουβέντους ξεκινά με όνειρα και τη φετινή πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρεμιέρα της θα λάβει χώρα στη Βαλένθια, που δεν πατάει γερά στα πόδια της. Άλλο που δεν θέλει ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να σκοράρει και να… ποζάρει πανηγυρίζοντας !

Η Βαλένθια απουσίαζε ολοκληρωτικά από το ευρωπαϊκό προσκήνιο την περασμένη διετία, αλλά φέτος επέστρεψε δυναμικά στο Τσάμπιονς Λιγκ επειδή πέρυσι τερμάτισε στην τέταρτη θέση της Α' Ισπανίας. Ο τεχνικός Μαρθελίνο έκανε εξαιρετική δουλειά και συνεχίζει στον πάγκο, ωστόσο φέτος το ξεκίνημα είναι άκρως προβληματικό. Σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος, οι «νυχτερίδες» δεν έχουν πάρει νίκη και τα νεύρα περισσεύουν, με τον έμπειρο προπονητή να απευθύνεται ακόμη και στον ψυχολόγο της ομάδας, καθώς διαπίστωσε σοβαρό έλλειμμα αυτοπεποίθησης. Εκτός ο μέσος Κοκλάν και ο στόπερ Γκαράι, ενώ χτύπησε στην προπόνηση ο στόπερ Μουρίγιο και επίσης λείπει. Απρόοπτο και με τον μέσο Κοντογκμπιά και αυτός εκτός αποστολής.

Η Γιουβέντους δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα πέρυσι να κατακτήσει τον έβδομο διαδοχικό τίτλο στην Α' Ιταλίας (απόλυτο ρεκόρ). Ο τεχνικός Μαξ Αλέγκρι παραμένει στον πάγκο, ενώ μπορεί να έφυγε ο εμβληματικός πορτιέρε Μπουφόν, αλλά η απόκτηση του σπουδαίου Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Οι εκπρόσωποι του Τορίνο έχουν βασικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου στο Τσάμπιονς Λιγκ, από το 2015 κι έπειτα έχουν δύο χαμένους τελικούς. Η εκκίνηση στο πρωτάθλημα είναι άψογη (4-0-0), αν και ακόμη δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών. Εκτός ευρωπαϊκής λίστας έμεινε ο ακραίος μπακ Σπινατσόλα, ενώ ανέτοιμος είναι ο κεντρικός αμυντικός Μπαρτζάλι.

Πιθανές ενδεκάδες
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντομενέκ, Γκάγια, Ντιακαμπί, Παουλίστα, Πιτσίνι, Παρέχο, Σολέρ, Βας, Γκέδες, Γκαμεϊρό, Ροντρίγκο.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Σάντρο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Κανσέλο, Κεντίρα, Ματουϊντί, Τσαν, Ντιμπάλα, Ρονάλντο, Μάντζουκιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Δεν είναι καλά η Βαλένθια. Ευκαιρία για την ποιοτική και έμπειρη Γιουβέντους να ξεκινήσει με το δεξί. Διπλό στο 1.70 ! Μας αρέσει πολύ και το ενδεχόμενο να σκοράρει ο παθιασμένος για γκολ Κριστιάνο Ρονάλντο σε απόδοση 2