logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Όλα «ανοιχτά»
 19/9/2018

• Το Λιμπερταδόρες περνάει στην προημιτελική του φάση και η αδρεναλίνη είναι στα ύψη. Μεσοβδόμαδα θα διεξαχθούν οι πρώτες αναμετρήσεις.
• Το αξιοσημείωτο με τις 8 ομάδες που έχουν περάσει είναι πως οι 4 είναι από την Αργεντινή και οι 3 από την Βραζιλία. Έτσι μόλις μία δεν είναι από τις δύο συγκεκριμένες χώρες και αυτή είναι η Κόλο Κόλο από την Χιλή.
• Μέσα στις 4 βραζιλιάνικες είναι και η Γκρέμιο, που είναι η κάτοχος του τίτλου.
• Αναφορικά με το τι ισχύει, οι αγώνες είναι διπλοί και μετράει το εκτός έδρας γκολ.
• Σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος, διεξάγονται απευθείας πέναλτι.

ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ - ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ
Αργεντίνικος «εμφύλιος» για τα προημιτελικά του Λιμπερταδόρες και είναι η πρώτη τους κόντρα. Η Ιντεπεντιέντε με 7 τίτλους Λιμπερταδόρες είναι το βαρύ χαρτί, αλλά ο τελευταίος ήρθε την δεκαετία του ’80. Με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες έχει βγάλει τα 7 τελευταία της στην διοργάνωση, εντός και εκτός έδρας. Δεν έχει δεχθεί γκολ στα δύο τελευταία εντός, τα οποία έβγαλε με νίκες. Προέρχεται από το εντός έδρας 3-0 απέναντι στην Κολόν που ήταν και η πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ηρέμησε κάπως ο Αριέλ Ολάν, αφού στα 3 που προηγήθηκαν είχε 2 ισοπαλίες. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και θα παραταχθεί με το καλύτερο δυνατό σχήμα.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Απέκλεισε τη Σάντος παίρνοντας με 3-0 το πρώτο ματς εντός, στα χαρτιά, ενώ έφερε 0-0 στον επαναληπτικό που διεκόπη στο 86’.

Δεύτερος σερί «εμφύλιος» για την Ρίβερ Πλέιτ, αφού στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Ρασίνγκ. Είναι «ζεστή» σε αυτά η ομάδα του Γκαγιάρδο που πάει με όπλο την άμυνα για να πάρει αποτέλεσμα. Αήττητη με 4 νίκες έχει βγάλει τα 7 τελευταία της ματς στο Λιμπερταδόρες, όπου δέχθηκε μόλις ένα γκολ.Προέρχεται από πολύ καλή εμφάνιση στο εντός έδρας 4-1 επί της Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν για το πρωτάθλημα. Μπήκε τέλος στις ισοπαλίες των 4 προηγούμενων αγωνιστικών. Γενικότερα είναι μια ομάδα που προσέχη πολύ στην άμυνα. Τιμωρημένος ο βασικός μέσος Πέρες.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Απέκλεισε την Ρασίνγκ σε «εμφύλιο» φέρνοντας 0-0 στο πρώτο ματς εκτός, ενώ επιβλήθηκε με 3-0 στον επαναληπτικό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: X
ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ - ΚΡΟΥΖΕΙΡΟ
Πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Λιμπερταδόρες. Η Μπόκα Τζούνιορς είναι από τα φαβορί για να πάρει τον τίτλο. Ομως μπροστά της έχει μια κλασική μάχη Αργεντινής – Βραζιλίας σε επίπεδο συλλόγων. Μάλιστα έχει βγάλει με 2 νίκες και 1 ισοπαλία τις 5 τελευταίες φορές που υποδέχθηκε ομάδα από την χώρα της σάμπας. Με 3 νίκες και 2 ήττες έχει βγάλει τα 5 τελευταία εντός στο Λιμπερταδόρες. Η ομάδα του Σκελότο προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Αρχεντίνος για το πρωτάθλημα. Ηταν η 4η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Ακολουθεί το superclasico με την Ρίβερ για το πρωτάθλημα σε ένα δύσκολο 5νθήμερο. Τιμωρημένος ο επιθετικός Αμπιλα, που αντιμετωπίζει πάντως και πρόβλημα τραυματισμού.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Απέκλεισε την Λιμπερτάδ νικώντας με 2-0 στο πρώτο ματς εντός και με 4-2 στον επαναληπτικό.

Ο μαραθώνιος αγώνων συνεχίζεται για την Κρουζέιρο, που πέραν του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος και του Λιμπερταδόρες, είναι και στο κόλπο του κυπέλλου. Πέρασε δύο βραζιλιάνικους «εμφύλιους» στους δύο προηγούμενους γύρους του θεσμού και τώρα τα βάζει με ομάδα της Αργεντινής. Είναι αήττητη στα τρία τελευταία εκτός στο θεσμό, με δύο νίκες ενώ δεν δέχθηκε γκολ.Η ομάδα του Μάνο Μενέσες γενικά στηρίζει πολλά στην εξαιρετική αμυντική της λειτουργία. Προέρχεται από το εντός έδρας 0-0 στο μεγάλο ντέρμπι του Μπέλο Οριζόντε με την Ατλέτικο Μινέιρο για το πρωτάθλημα. Είναι αήττητη στα 5 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 4 ισοπαλίες, τις 3 με 0-0. Νοκ άουτ τέθηκε ο καλός επιθετικός μέσος Αρασκαέτα.

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Απέκλεισε την Φλαμένγκο σε «εμφύλιο» νικώντας με 2-0 στο πρώτο ματς εκτός, ενώ έχασε με 1-0 στον επαναληπτικό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1