logo as
   [873] ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ - ΣΤΟΚΠΟΡΤ 2-5  [861] ΜΠΑΜΠΕΡ ΜΠΡΙΤΖ - ΙΛΚΕΣΤΟΝ 1-3  [880] ΓΟΥΙΛΝΤΣΤΟΟΥΝ - ΙΣΤΛΙΧ 0-1  [866] ΠΙΤΕΡΜΠΟΡΟ - ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ 2-1  [872] ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ - ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ 2-1  [870] ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ - ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ 2-0  [881] ΟΞΦΟΡΝΤ ΣΙΤΙ - ΜΠΡΟΜΛΕΙ 1-3  [905] ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 2-2  [862] ΜΠΕΡΤΟΝ - ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ 1-2  
 
 
 
 
 
 
 

Προβάδισμα η έδρα!
 17/11/2018

ΜΑΛΑΓΑ-ΤΑΡΑΓΟΝΑ
Αν και προηγήθηκε δύο φορές μέσα στο «Μολινόν» η Μάλαγα έφυγε με ένα βαθμό, καθώς ισοφαρίστηκε από την Χιχόν στις καθυστερήσεις. Μόλις μία νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς για τους Ανδαλουσιανούς που έχουν πέσει από την κορυφή. Για πρώτα φορά τα άκουσαν οι παίκτες από τον προπονητή. Στο «Ροσαλέδα», πάντως, ψάχνει το 7 στα 7 κόντρα στην Ταραγόνα. Απών λόγω εθνικής ο γκολκίπερ Μουνίρ. Εξέτισαν Ρίκα (αμυν.), Οντιβέρος, Αντριάν και Ν’ Ντιαγέ (μέσοι). Εκτός ξανά Χουανκάρ, Μούλα, Χάρπερ, Ερνάντεθ.Δεν ξεκολλά από την ουρά της βαθμολογίας η Ταραγόνα. Έχασε και από την Σαραγόσα στην έδρα της την περασμένη εβδομάδα αν και προηγήθηκε από τα πρώτα λεπτά του ματς. «Είμαστε στη θέση που αξίζουμε», παραδέχτηκε κυνικά ο Φάλι. Οι Καταλανοί πραγματοποιούν την χειρότερη εκκίνηση της τελευταίας πενταετίας και δείχνουν πως φέτος θα δυσκολευτούν πολύ να σώσουν την παρτίδα. Ο Ενρίκε Μαρτίν ντεμπούταρε με νίκη, αλλά οι δύο σερί ήττες έχουν επαναφέρει τον προβληματισμό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΤΕΝΕΡΙΦΗ
Έστω και με το ζόρι η Οσασούνα πήρε το «διπλό» επί της νεοφώτιστης Εξτρεμαδούρα. Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0, πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις. Αυτό ήταν το πρώτο «διπλό» για την ομάδα της Παμπλόνα. Πιο αξιόπιστη στο σπίτι της (4-2-0), περιμένει την Τενερίφη και ψάχνει την τρίτη διαδοχική νίκη. Παίζει τελικά ο αμυντικός Αριδάν, αφού κέρδισε την έφεση η Οσασούνα και δεν τιμωρήθηκε. Παραμένει εκτός ο χαφ Πέρεθ. Αναμένεται να ξεπεράσει την ίωση ο Κλερκ (μπακ).Δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα της η Τενερίφη για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη και έμεινε στην ισοπαλία με την Αλμπαθέτε. Δεν σκόραρε για δεύτερο σερί ματς κι αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημά της: η αδυναμία της στο γκολ. Με 11 γκολ σε 13 αγωνιστικές έχει την τρίτη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας. Εκτός έδρας δεν έχει κάνει σεφτέ στις νίκες, αλλά στην τελευταία της επίσκεψη στην Παμπλόνα (πέρυσι) είχε κερδίσει. Τιμωρημένος ο αμυντικός Χιμένεθ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

ΡΕΟΥΣ-ΕΞΤΡΕΜΑΔΟΥΡΑ
Στη ζώνη του υποβιβασμού βρέθηκε η Ρέους μετά την ήττα της στο Κάντιθ την περασμένη εβδομάδα. Συμπλήρωσε τρεις αγωνιστικές χωρίς τρίποντο και χωρίς να σκοράρει. Κομβικό παιχνίδι τώρα στη μάχη της παραμονής αυτό με τη νεοφώτιστη Εξτρεμαδούρα όπου το τρίποντο αποτελεί αυτοσκοπό. Δεν αξιοποιεί την έδρα της ως τώρα η καταλανική ομάδα 9μία νίκη σε έξι ματς), αλλά για να ελπίζει στη σωτηρία, θα πρέπει πρώτα να βελτιωθεί στο σπίτι της. Η εντός έδρας ήττα από την Οσασούνα, σε ματς που η Εξτρεμαδούρα προηγήθηκε με 2-0, αλλά έχασε με γκολ στις καθυστερήσεις, αποτέλεσε το κύκνειο άσμα για τον Χουάν Σάμπας από τον πάγκο της. Ο Σάμπας έγινε ο πέμπτος προπονητής που απολύεται στη Σεγούντα. Στη θέση του ανέλαβε ο Ρόδρι -ο οποίος ήταν βοηθός στην Τενερίφη προκαλώντας τον θυμό της - και ντεμπουτάρει εκτός έδρας με την Ρέους. Εκτός ο τιμωρημένος χαφ Σαρφίνο. Ίσως επιστρέψουν οι μέσοι Καπέλ, Μπαρέρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Under

ΣΑΡΑΓΟΣΑ-ΜΑΓΙΟΡΚΑ
Επιτέλους νίκη για την Σαραγόσα μετά από οχτώ άκαρπες αγωνιστικές! Τα κατάφερε την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Ταραγόνα και πήρε βαθμολογική ανάσα. Πρώτη νίκη για τον Λούκας Αλκάραθ στο τρίτο του ματς στον πάγκο της Σαραγόσα. Δεύτερο «διπλό» για την ομάδα της Αραγονίας που ψάχνει βελτίωση και στην έδρα της πλέον (μία νίκη σε έξι ματς εντός). Επιστρέφει από τιμωρία ο αμυντικός Μπενίτο. Παραμένουν εκτός Τοκέρο (φορ), Παπουνασβίλι, Γκούτι, Μπουφ (μέσοι). Αμφίβολος ο Γκρίπο (μπακ).Από ευρεία νίκη επί της Κόρδοβα προέρχεται η Μαγιόρκα, η οποία χρειαζόταν αυτό το τρίποντο μετά από τρεις σερί ισοπαλίες και τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια χωρίς τρίποντο. Κράτησε και το μηδέν παθητικό μετά από 8 αγωνιστικές. Με ανεβασμένη ψυχολογία, λοιπόν, πάει στη Σαραγόσα με στόχο το βαθμολογικό όφελος, ώστε να μπει σφήνα στη μάχη της ανόδου. Τα έχει καταφέρει, άλλωστε, στις 4 από τις 6 εξόδους της φέτος (1-3-2)

ΟΒΙΕΔΟ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ
Από βαριά ήττα στο «Ριαθόρ» από τη Λα Κορούνια προέρχεται η Οβιέδο. Δεν είναι σε καλό… φεγγάρι η Οβιέδο, όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί: δεν είναι μόνο η «τεσσάρα» από την Ντέπορ. Στα πέντε τελευταία ματς έχει μόνο μία νίκη. Φιλοξενεί τώρα την Σπόρτινγκ Χιχόν στο τοπικό ντέρμπι, όπου πέρα από τους βαθμούς διακυβεύεται και το γόητρο. «Παίζει» το κεφάλι του ο κόουτς Ανκέλα, αφού θεωρείται πολύ πιθανή η απόλυσή του αν δεν κερδίσει η Οβιέδο. Σαν νίκη πανηγύρισε η Σπόρτινγκ Χιχόν την ισοπαλία με τη Μάλαγα, μολονότι σπατάλησε βαθμούς στο «Μολινόν» (3 νίκες σε 7 ματς) όπου πάντως παραμένει αήττητη. Κι αυτό γιατί αντέδρασε, ενώ έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ, και έσωσε το βαθμό στο 94’. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Καρμόνα με δύο γκολ. Ο Ρούμπεν Μπαράχα αποδεικνύεται επτάψυχος στον πάγκο της, παρά τη γκρίνια του κόσμου. Το πρώτο τους «διπλό» ψάχνουν οι Αστουριάνοι στο τοπικό ντέρμπι με την Οβιέδο.





Βαθμολογία 2023-24