logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ευκαιρίες στην Αφρική !
 17/11/2018

ΓΚΑΜΠΟΝ-ΜΑΛΙ

Αγώνας για τον τρίτο προκριματικό όμιλο του Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Γκαμπόν, Λιμπρεβίλ. Οι γηπεδούχοι χρειάζονται απαραίτητα τη νίκη με το Μάλι, ώστε να προσπεράσουν στην πρώτη θέση της κατάταξης. Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό να πάει στο Μπουρουντί την τελευταία αγωνιστική και να χρειάζεται μόνο διπλό για να προκριθεί.
Ο σταρ στράικερ Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ αρνήθηκε την πρόσκληση αφού παραμένουν ψυχρές οι σχέσεις του με την Ομοσπονδία ! Τουλάχιστον επανέρχεται στη διάθεση του Ντανιέλ Κουζέν ο μέσος Λαμινά της Σαουθάμπτον.

Το Μάλι δε μπόρεσε να καθαρίσει την πρόκριση στο Μπουρουντί, αλλά τουλάχιστον κράτησε τον πόντο και την πρωτιά στην κατάταξη. Τώρα οι «αετοί» χρειάζονται τουλάχιστον την ισοπαλία που θα τους επιτρέψει να μείνουν πάνω από την Γκαμπόν στην βαθμολογία και ενώ ακολουθεί η εύκολη αποστολή με το Νότιο Σουδάν.
Ο προπονητής Μοχάμεντ Μαγκασουμπά δεν υπολογίζει στον αριστερό μπακ της Λανς, Χαϊνταρά, στον στόπερ της Ουντινέζε, Βαγκέ και στους μέσους Σιλά, Σακό. Ο μέσος Μπισουμά της Μπράιτον παραμένει στην Αγγλία εξαιτίας γραφειοκρατικού προβλήματος, αλλά έχει δηλωθεί στη λίστα συμμετοχών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Χωρίς τον ηγέτη της η Γκαμπόν. Για δύο αποτελέσματα παίζει το Μάλι και μπορεί να τα καταφέρει. Ισοπαλία (2.90) και διπλό (4.05) !

ΓΚΑΜΠΙΑ-ΜΠΕΝΙΝ

Αγώνας για τον τέταρτο προκριματικό όμιλο του Κόπα Άφρικα που θα διεξαχθεί στο λιμάνι της Γκάμπια, Μπακάου. Οι «σκορπιοί» που δεν έχουν προκριθεί ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση φαίνεται πως χάνουν και αυτή την ευκαιρία αφού χρειάζονται δύο νίκες και παράλληλα να κάνουν χαρακίρι οι προπορευόμενοι.
Ο Βέλγος προπονητής Τομ Σεντφίτ δεν υπολογίζει στον αμυντικό της Σαμπντόρια και αρχηγό Κόλεϊ, στους μέσους Χαμζά (Χάιντουκ), Τζαϊτέχ (Αλ Μαρκίγια), Καραγιόλ (Απόλλων Λεμεσού) και στον επιθετικό της Ρέντινγκ, Μπάροου. Περιμένει από τους αντικαταστάτες τους να παίξουν για μόνιμη θέση στην Εθνική.

Η πρώτη ήττα του Μπενίν στον όμιλο ήταν εντός προγράμματος, στην έδρα του μεγάλου φαβορί για την πρόκριση, την Αλγερία. Ο σχεδιασμός των «σκίουρων» δεν αλλάζει και όπως έχουν αποδείξει κόντρα σε αντιπάλους στα κυβικά τους τα πηγαίνουν μια χαρά. Κομβικής σημασίας η αποστολή στη Γκάμπια που μπορεί να σηματοδοτήσει την πρόκριση.
Ο αρχηγός Στεφάν Σεσενιόν της Γκεντσερμπιλιγκί είναι τιμωρημένος. Επιστρέφει ο χαφ Κουκού της Άστρα Γκιούργκιου για να πάρει τη θέση του. Πρώτη φορά κλήθηκε ο μεσοεπιθετικός Σουκού της Χάνσα Ρόστοκ. Στην αποστολή και ο κεντρικός αμυντικός Αντιλεχού, του Λεβαδειακού.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Χωρίς ελπίδες πρόκρισης η Γκάμπια. Το Μπενίν έδειξε στα δύο σερί ματς με την Αλγερία εξαιρετικά στοιχεία. Μπορεί το διπλό σε απόδοση 2.50 !