logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

«Κατρακύλησε» η Νορβηγία
 19/11/2018

ΑΝΔΟΡΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ
Απέδειξε ξανά ότι προοδεύει η ομάδα του Κόλντο Άλβαρεθ. Τρομερά βελτιωμένη αμυντικά αλλά συνεχίζει να υστερεί σε ποιότητα στην επίθεση. Με νίκη στο τελευταίο ματς απέναντι στη Λετονία, στην Ανδόρα λα Βέγια αποφεύγει την τελευταία θέση του ομίλου. Σημαντική απώλεια για τον αγώνα είναι ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Πουζόλ λόγω τραυματισμού ενώ εκτός μάχης είναι και ο επίσης τραυματίας Λούντο Κλεμέντε. Επιστρέφουν με τη Λετονία οι Βιέιρα και Αλάεθ που δεν αγωνίστηκαν απέναντι στην Γεωργία. Δεν μπορεί να θεωρήσει κανείς επιτυχημένη την παρουσία του Φινλανδού προπονητή Μίξου Πατελάινεν στον πάγκο των Λετονών. Παρόλα αυτά η ομοσπονδία επιβεβαίωσε ότι θα μείνει στον πάγκο και για τα προκριματικά του Euro 2020 που ακολουθούν. Όπως και η Ανδόρα θέλει αποτέλεσμα στο τελευταίο ματς για να αποφύγει την τελευταία θέση. Το πρόβλημα του αμυντικού Φέρτοβς τον αφήνει εκτός αποστολής για το τελευταίο ματς του Nations League. Η σημαντικότερη απώλεια πάντως των Λετονών είναι ο έμπειρος φορ Γκάουρακς ο οποίος λόγω τραυματισμού είναι εκτός!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Under

ΓΕΩΡΓΙΑ – ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
Στην Τυφλίδα οι Γεωργιανοί θα γιορτάσουν την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου. Η ομάδα του Βλαντίμιρ Βάις ήταν εντυπωσιακή και δίκαια κατέκτησε την κορυφή παρότι την Πέμπτη κόλλησε στην ισοπαλία με την Ανδόρα. Εντός έδρας είναι αήττητη στα τελευταία επτά παιχνίδια (6/1/0), επίσημα και φιλικά έχοντας ηττηθεί τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2017 από την Ουαλία. Ο κόουτς Βάις έχει αρκετές σημαντικές απουσίες μέσο-επιθετικά! Ο ποιοτικός μέσος Ανανίτζε είναι εκτός ενώ και οι τρεις έμπειροι φορ Μιτσελίτζε, Κβιλιτάλια και Ντβαλισβίλι δεν μπορούν να βοηθήσουν καθώς έμειναν εκτός λόγω τραυματισμών. Η ομάδα του Στανίμιρ Στοΐλοφ δεν διεκδικεί κάτι στην τελευταία αναμέτρηση των ομίλων. Ότι και να γίνει θα τερματίσει στην δεύτερη θέση. Προβληματική εκτός έδρας καθώς έχει μόνο μια νίκη στα τελευταία έντεκα παιχνίδια, φιλικά και επίσημα (1/2/8). Εκτός έδρας στον όμιλο έχει δύο ισοπαλίες με Goal/Goal! Προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα με τον τραυματισμό του επιθετικού Σεϊντακμέτ ο οποίος χτύπησε στην προπόνηση και μένει εκτός για τρεις μήνες. Από την αποστολή αποχώρησαν λόγω προβλημάτων και οι Πόστνικοφ, Σόμκο και Βογκορόβσκι!.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

ΤΣΕΧΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Στην Πράγα η ομάδα του Γιάροσλαβ Σιλχάβι χρειάζεται έναν βαθμό από την αναμέτρηση με τους Σλοβάκους για να είναι σίγουρα στην δεύτερη θέση. Ο κόουτς Σιλχάβι δήλωσε ικανοποιημένος με όσα βλέπει στην εξέλιξη της ομάδας του και δήλωσε ανυπόμονος για τα προκριματικά που έρχονται, αφήνοντας υποσχέσεις την Πέμπτη με το «φιλικό» διπλό στην Πολωνία. Έχασε δύο παίκτες ο κόουτς Σιλχάβι για τον αγώνα καθώς τραυματίστηκαν οι μέσο-επιθετικοί Ζμρχαλ και Κόπιτς. Κλήθηκαν αρκετοί παίκτες πάντως για να καλύψουν τα κενά με τον κόουτς να αναζητά λύσεις μεταξύ των Ντόλεζαλ, Στρονάτι, Σκάλακ, Κρέιτσι, Φρίντεκ και Πούντιλ! Είναι τα πρώτα παιχνίδια του κόουτς Χάπαλ στον πάγκο των Σλοβάκων! Η Σλοβακία πρέπει να νικήσει και πρέπει να νικήσει και με δύο γκολ στην έδρα των Τσέχων για να μην τερματίσει τελευταία στον όμιλο. Εκτός έδρας οι Σλοβάκοι έχουν συμπληρώσει ενάμισι χρόνο και έξι ματς χωρίς νίκη (0/1/5)!Πρόβλημα αντιμετωπίζει ο μέσος Λομπότκα που θα εξεταστεί από το ιατρικό τιμ! Δύσκολα θα αγωνιστεί. Στην αποστολή επιστρέφει μετά από ενάμισι χρόνο ο Μίροσλαβ Στοχ! Ο νέος κόουτς δεν έχει άλλα σημαντικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G

ΔΑΝΙΑ – ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Στην πρωτεύουσα Κοπεγχάγη το ματς. Την Παρασκευή (16/11) η Δανία πέρασε με 1-2 από το Κάντιφ επικρατώντας της Ουαλίας και έπιασε κορυφή στον 4ο όμιλο της Β΄κατηγορίας. Στις τάξεις της ομάδας πάντως υπάρχει ενθουσιασμός καθώς σφραγίστηκε η άνοδος και μαζί και μιας δεύτερη ευκαιρία αν κάτι δεν πάει καλά στα προκριματικά του Euro 2020. Εκτός κλήσεων οι Κιάερ (α. 85/3), Ντουρμίσι (α. 23/0), Κβιστ (μ. 81/2), Κρον-Ντέλι (μ. 59/6) και Μπέντνερ (ε. 81/30), αποσύρθηκε ο Φίσερ (μ. 21/3), όλοι παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Η Ιρλανδία υποδέχτηκε τη Βόρειο Ιρλανδία το βράδυ της Πέμπτης (15/11) μένοντας στο 0-0 σε φιλική αναμέτρηση που χρησίμευσε ως προετοιμασία για το ματς της Λίγκας Εθνών. Η ομάδα του Μάρτιν Ο' Νιλ ήταν προβληματική στα περισσότερα ματς της διοργάνωσης, σκόραρε μόλις μία φορά σε 270 αγωνιστικά λεπτά και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει πιθανότητες ώστε να κερδίσει την πρωτιά και την άνοδο. Για να γλιτώσει τον υποβιβασμό χρειάζεται πάση θυσία την νίκη κόντρα στην σίγουρα πρώτη Δανία. Εκτός κλήσεων οι Κλαρκ (μ. 32/2), Ουόρντ (μ. 50/3), Λονγκ (ε. 82/17), Ουόλτερς (ε. 54/14), αποσύρθηκε ο Ο' Σέι (α. 118/3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Στην πρωτεύουσα Σόφια το ματς. Η Βουλγαρία έμεινε στο 1-1 με την Κύπρο την Παρασκευή (16/11) χάνοντας την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί στο στραβοπάτημα της Νορβηγίας. Οι δύο τους έχουν αποσπαστεί στη βαθμολογία, έχουν από μία νίκη με το ίδιο σκορ (1-0) στα μεταξύ τους και αν φέρουν τα ίδια αποτελέσματα, τότε η άνοδος θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων. Εκτός κλήσεων οι Μιλάνοφ (μ. 41/2), Μανόλεφ (μ. 51/5), Αλεξάντροφ (μ. 21/3), Τσότσεφ (μ. 17/3), Τόνεφ (μ. 28/5), χτύπησε και ο Ντεσπόντοφ (ε. 5/1). Υπάρχει θέμα στη μεσαία γραμμή. Η Σλοβενία υποδέχθηκε την Παρασκευή (16/11) την Νορβηγία αποσπώντας την ισοπαλία με σκορ 1-1. Σε αυτό το ματς έκανε το ντεμπούτο του ο τεχνικός Ιγκόρ Μπενεντέιτσιτς, ο οποίος πήρε τη θέση του Τόμας Κάβτσιτς. Ο εν λόγω πλήρωσε αφενός την κακή πορεία της ομάδας (στην τελευταία θέση, με μόλις έναν βαθμό), αφετέρου τις δηλώσεις κατά του πορτιέρε Ομπλακ, τον οποίο κατηγόρησε ότι προσποιούταν τον τραυματία, με την Ομοσπονδία να παίρνει το μέρος του παίκτη. Βρίσκεται στην τελευταία θέση και στο -3 από την Κύπρο την οποία καταδιώκει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Εξέτισε ο Ιλιτσιτς (μ. 54/5),

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

ΚΥΠΡΟΣ – ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Στην πρωτεύουσα Λευκωσία το ματς. Η Κύπρος υποδέχτηκε την Παρασκευή (16/11) την Βουλγαρία μένοντας στην ισοπαλία με σκορ 1-1. Οι πιθανότητες για την πρωτιά και την άνοδο στη Β' κατηγορία εκμηδενίστηκαν και πλέον θέλει να αποφύγει την τελευταία θέσει για να γλιτώσει τον υποβιβασμό, κάτι που θα καταφέρει με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Νορβηγία, ανεξάρτητα από την έκβαση στο παιχνίδι της ουραγού Σλοβενίας. Η Νορβηγία έμεινε στο 1-1 με την Σλοβενία την Παρασκευή (16/11) χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να μείνει μόνη της στην κορυφή του ομίλου μετά την ισοπαλία της Βουλγαρίας. Διαγράφει πολύ καλή πορεία στη Λίγκα Εθνών. Δεν αποκλείεται τα πάντα να κριθούν στη διαφορά τερμάτων, καθώς στα μεταξύ τους έχουν από μία νίκη με το ίδιο σκορ (1-0), ενώ πριν από την Παρασκευή, η Νορβηγία είχε ένα γκολ... κάβα στη συνολική διαφορά. Το εντυπωσιακό είναι ότι έχει αντιμετωπίσει δέκα φορές την εθνική Κύπρου κι έχει πάρει ισάριθμες νίκες, σκοράροντας τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε ματς!Εκτός οι Φόρεν (α. 33/1), Μέλερ Ντέλι (μ. 21/1), Μπέργκετ (μ. 20/2), Κινγκ (ε. 37/12), Σέντερλουντ (ε. 32/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Under

ΣΚΟΠΙΑ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ
Στην πόλη των Σκοπίων το ματς. Τα Σκόπια πέρασαν νικηφόρα το βράδυ της Παρασκευής (16/11) από το Λιχτενστάιν επικρατώντας με 0-2. Βρίσκονται αγκαλιά με την κορυφή στον όμιλο καθώς χρειάζονται έναν βαθμό για να σφραγίσουν και μαθηματικά την άνοδο. Το σίγουρο είναι ότι οι Βαλκάνιοι ανταποκρίνονται στην πίεση, με εξαίρεση τη συντριβή στην Αρμενία, στο ματς του περασμένου Οκτωβρίου.Λόγω τραυματισμού απέχουν από την αποστολή οι Ριστόφσκι (α. 44/1), Βελκόφσκι (α. 11/0) και Ραντέσκι (ε. 13/1), παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Το Γιβραλτάρ υποδέχθηκε την Παρασκευή (16/11) την Αρμενία από την οποία ηττήθηκε με 2-6. Εχει μάθει στη σύντομη ποδοσφαιρική ιστορία του να είναι «σάκος του μποξ», αλλά οι δύο πρώτες νίκες του σε επίσημα ματς απέναντι σε Αρμενία και Λιχτενστάιν σκόρπισαν ενθουσιασμό. Έχασε τις μαθηματικές ελπίδες για να κυνηγήσει την πρώτη θέση και πλέον ο στόχος είναι να αποφύγει σε κάθε περίπτωση την τελευταία, κάτι που θα συμβεί σίγουρα αν αποσπάσει έστω την ισοπαλία απέναντι στα Σκόπια. Εκτός κλήσεων οι Ρόμπα (τ. 8 συμ.), Ράιαν Κασκιάρο (α. 24/0), Κάιλ Κασκιάρο (μ. 24/1), Μπόσιο (μ. 12/0), Γκόσλινγκ (μ. 12/2), Καμπρέρα (ε. 8/1) και Ντουάρτε (ε. 11/0). Σημαντικές απουσίες για τα δεδομένα του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1 & Over

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ – ΑΡΜΕΝΙΑ
Στην πρωτεύουσα Βαντούζ το ματς. Το Λιχτενστάιν ηττήθηκε με 0-2 από την Αρμενία την Παρασκευή (16/11) και έχασε και τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης. Βέβαια, βασικός στόχος είναι να γλιτώσει την τελευταία θέση και από τη στιγμή που έχασε με ανατροπή από το Γιβραλτάρ εκτός έδρας, δυσκόλεψε σημαντικά τη θέση του. Από τη στιγμή που υπάρχει ο συγκεκριμένος αντίπαλος στον όμιλο, το να τερματίσει ουραγό θα πρόκειται για παταγώδη αποτυχία κι ενώ τα περασμένα χρόνια είναι κάνει ανεπαίσθητα βήματα προόδου. Εκτός κλήσεων οι Γκούμπσερ (α. 31/1), Βολφφίνγκερ (α. 26/2), Κιέμπερ (ε. 11/0) και Κούνε (ε. 19/0).Η Αρμενία πέρασε με 2-6 από το Γιβραλτάρ το βράδυ της Παρασκευής (16/11) και παρέμεινε στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Η κορυφή πάντως δεν είναι στο χέρι της καθώς χρειάζεται πέρα από τους τρεις δικούς της βαθμούς απέναντι στο Λιχτενστάιν και ήττα των Σκοπίων στο άλλο ματς του ομίλου. Ουσιαστικά, πληρώνει την εντός έδρας ήττα από το Γιβραλτάρ, ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε σοκ στις τάξεις της. Εκτός κλήσεων οι Μικογιάν (α. 46/1), Αντονιάν (α. 23/0), Πιτσέλι (μ. 65/11), Οζμπιλίζ (μ. 37/6), Καντιμιάν (μ. 10/2) και Σαρκίσοφ (ε. 40/6), σημαντικοί παίκτες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:2