logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

«Κατρακύλησε» η Φιτέσε
 9/12/2018

ΟΥΤΡΕΧΤΗ - ΧΕΡΑΚΛΕΣ
Τι κι αν βρέθηκε να χάνει 3-0 στο 26ο λεπτό; Η Ουτρέχτη κατάφερε με αντεπίθεση διαρκείας να απαντήσει στην Εξέλσιορ και να σώσει τον βαθμό, με τον πιτσιρικά Βενέμα να σκοράρει ξανά και να κερδίζει και πάλι τα πρωτοσέλιδα του Τύπου. Μεταμορφωμένη με τον Ντικ Αντβοκαατ στον πάγκο όπου μετρά μόλις μια ήττα σε οκτώ ματς. Με σημαντικές απουσίες στα άκρα, καθώς τιμωρημένοι είναι οι Κλαιμπερ, φαν ντερ Μααρελ, αμφίβολος ο επίσης μπακ Γκαβορί. Επιβλητική νίκη για την Χεράκλες που… ξέσπασε στην Φένλο και με εξαιρετική εμφάνιση πανηγύρισε την πρώτη νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές και τον... εφιαλτικό Νοέμβριο (μόνο ήττες). «Δεν υπήρχε κρίση, απλώς δεν σκοράραμε» έριξε τους τόνους ο Γερμανός τεχνικός Βόρμουτ. Ανταγωνιστική, επιθετική αν και χωρίς συνέπεια εκτός Αλμέλο, όπου μετρά μόλις ένα διπλό σε επτά εξορμήσεις. Γνωστές κρίνονται οι απουσίες των Προύπερ (βασικός στόπερ, αρχηγός) και φαν ντερ Βάτερ (αναπληρωματικός εξτρέμ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Και οι δύο ομάδες επιδεικνύουν επιθετικές αρετές φέτος όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα. Φτηνό το over 2,5, ανεβάζουμε το line στο over 3,5

ΕΜΕΝ - ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ
Μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της και να… ξένισε αρκετούς με το συντηρητικό 5-4-1, αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε για την Εμεν που με μαχητικότητα και τύχη «τσίμπησε» έναν βαθμό στο Αρνεμ επί τις ισχυρής Φιτέσε. Οι νεοφώτιστοι παλεύουν όλα τα ματς και μετρούν μόλις μια ήττα στα πέντε τελευταία, εστιάζοντας – επιτέλους – στην άμυνα. Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Η Φέγενορντ επικράτησε άνετα την Πέμπτη της Φένλο και έδωσε στα τελευταία θετικά αποτελέσματα. Οι Ροτερντάμερς μετρούν τέσσερα κολλητά τρίποντα, με κομβική τη νίκη επί της πρωτοπόρου Αϊντχόφεν που τους ξαναέβαλε στο κόλπο του τίτλου. Χωρίς συνέπεια πάντως εκτός έδρας όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα, επιστρέφει ο ηγετικός επιθετικός και πρώτος σκόρερ φαν Πέρσι, νοκ άουτ τέθηκε ο βασικός φορ Γιόργκενσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Η μικρούλα Εμεν δεν φαντάζει ικανή να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της φορμαρισμένης Φέγενορντ. Ποντάρουμε σε νίκη των Ροτερντάμερς και στα δύο ημίχρονα.

ΦΕΝΛΟ - ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ
Από την βαριά εκτός έδρας ήττα (4-1) από την Φέγενορντ (βράδυ Πέμπτης), προέρχεται η Φένλο που και φέτος πορεύεται σε σταθερά ανταγωνιστικά μονοπάτια. Βελτιωμένη επιθετικά εσχάτως, αν και αντιθέτως δείχνει να έχασε την αμυντική συνέπεια που την χαρακτηρίζει από το ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας πάντως την δικαιολογία κάποιων σημαντικών απουσιών. Δεύτερη αγωνιστική ποινής για τον μέσο φαν Οιεν, εκτός ο βασικός μέσος και αρχηγός Ποστ, αμφίβολος ο βασικός μπακ Γιάνσεν. Το τελικό σκορ μπορεί να την κολακεύει, αλλά μικρή σημασία έχει για την Γκρόνινγκεν που επικράτησε δίκαια της ιδίων στόχων Μπρέντα και έδωσε συνέχεια στα τελευταία θετικά αποτελέσματα. Οι βόρειοι μετρούν τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς και ανέκτησαν κάποια από την χαμένη αυτοπεποίθηση που προκάλεσε το απρόσμενα προβληματικό μπάσιμο στην σεζόν. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ τε Βιερικ, αμφίβολος ο ενίοτε βασικός φορ Κασιέρα, δεν επηρεάζουν οι απουσίες των αναπληρωματικών Μπρέι (εξτρεμ) και Ποχλ (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Ματς γρίφος καθώς η Φένλο είναι η πιο… ξεροκεφαλη ομάδα της κατηγορίας, ενώ η Γκρόνινγκεν έχει βρει ρυθμό εσχάτως. Το αφήνουμε στην ησυχία του! ΜΠΡΕΝΤΑ – ΦΙΤΕΣΕ
Κατρακύλας συνέχεια για την Μπρέντα, που παρότι προηγήθηκε στο Γκρόνινγκεν, απέτυχε να σώσει έστω τον βαθμό στον βορρά. Λιγότερες νίκες, περισσότερες ήττες και χειρότερη αμυντική επίδοση είναι οι αρνητικές πρωτιές που… εξηγούν την βαθμολογική της θέση και έχουν φέρει ένα βήμα από την έξοδο τον τεχνικό φαν ντερ Χααγ που με την σειρά του περιμένει γενναία μεταγραφική ενίσχυση στην χειμερινή διακοπή. Τουλάχιστον επιστρέφουν οι Κάλι (βασικός μέσος) και ντε Μετς (ενίοτε βασικός στόπερ), ανέτοιμος ο χρήσιμος μεσοεπιθετικός Ιλιτς. «Γκέλα» για την Φιτέσε, που σπατάλησε πολλές ευκαιρίες – και πέναλτι στο 87ο λεπτό – και μοιραία μοιραία περιορίστηκε στην ισοπαλία με την… μικρούλα Έμεν. Οι Αρνεμερς απέτυχαν έτσι να δώσουν συνέχεια στα δύο κολλητά τρίποντα που είχαν προηγηθεί, δείχνοντας για ακόμη μια φορά φέτος να στερούνται διάρκειας στην απόδοση τους. Δεν υπολογίζονται και πάλι οι βασικοί στόπερ Κλαρκ και φαν ντερ Βέρφ, πάγια εκτός ο βασικός επιθετικός Μάταφζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Προβληματική η Μπρέντα που αδυνατεί να βρει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. «Χαμηλό» πάντως το διπλό, θα το επιλέξουμε με συνδυαστικό αμφίτερμα.





Βαθμολογία 2023-24