logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ώρα πρόκρισης!
 11/12/2018

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Ο Αστέρας δεν τα κατάφερε στη Νάπολι, υπέστη λογική ήττα, αλλά ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός. Βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου, πλην όμως μπορεί να τερματίσει τρίτος και να συνεχίσει στο Γιουρόπα, αρκεί να νικήσει και να χάσει η Λίβερπουλ από τη Νάπολι. Εντός έδρας δεν έχει δεχθεί γκολ στον όμιλο, ενώ στο σερβικό πρωτάθλημα κάνει περίπατο (3-0 τη Νάπρεντακ) στο τελευταίο. Σήκωσε το Πρωταθλητριών νικώντας 1-0 τη Μαρσέιγ στον τελικό το 1991, συνολικά έχει 2-4-8 με γαλλικές ομάδες.Τιμωρημένος ο Κρίστιτσιτς (μ. 13/1, 11/1), δύσκολα οι Σάβιτς (α. 11/0, 5/0), Τσάουσιτς (μ. 4/0, 9/1).Η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε... πετώντας στο ματς με τη Λίβερπουλ, προηγήθηκε 2-0 και παρά τη μείωση του σκορ, άντεξε την πίεση, αν και δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στην άμυνα. Περνάει με νίκη, ως 1η αν δεν νικήσει η Νάπολι. Με «Χ» περνάει (2η), εκτός αν νικήσει η Λίβερπουλ τη Νάπολι με ένα γκολ διαφορά και σκορ 4-3 και άνω. Αν χάσει, περνάει (2η) αν δεν νικήσει η Λίβερπουλ. Στο γαλλικό πρωτάθλημα δεν είχε ματς, καθώς αναβλήθηκε αυτό με τη Μονπελιέ λόγω εσωτερικών ταραχών στη χώρα. Συμμετέχει στους ομίλους για έβδομη διαδοχική σεζόν.Αμφίβολος λόγω τραυματισμού δίνεται ο Νέιμαρ (ε. 5/4, 12/11), προπονήθηκε ο Μαρκίνιος (α. 4/0, 13/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2

ΣΑΛΚΕ – ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧ.
Δεν αλλάζει κάτι την τελευταία αγωνιστική. Θα είναι δεύτερη στον όμιλο. Σίγουρα θα ήθελε να το γιορτάσει με νίκη μπροστά στον κόσμο της και για να εξιλεωθεί για την ήττα στο ντέρμπι πρωταθλήματος από τη Ντόρτμουντ με 2-1!Ο επιθετικός Μπούργκσταλερ (20 ματς/3 γκολ/2 ασίστ) έπαιξε τραυματίας με τη Ντόρτμουντ και αντικαταστάθηκε νωρίς. Λογικά μένει εκτός όπως και ο μέσος Μπενταλέμπ (20 ματς/6 γκολ/1 ασίστ) με μυϊκό πρόβλημα. Τραυματίες οι επιθετικοί Εμπολό (15 ματς/3 γκολ/1 ασίστ), Ουτ (17 ματς/2 γκολ/2 ασίστ), Ντι Σάντο (5 ματς)! Για να πάει στο Europa League πρέπει να νικήσει και την ίδια ώρα να μην νικήσει η Γαλατάσαραϊ στο δικό της ματς. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη στην διοργάνωση από το 2002... δώδεκα ματς (0/4/8). Έρχεται από δύσκολη νίκη στο πρωτάθλημα 2-1 απέναντι στην Όρενμπουργκ με ανατροπή στο τελευταίο τέταρτο!Τιμωρημένος ο αμυντικός Τσόρλουκα (18 ματς/1 γκολ/1 ασίστ). Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα ο κόουτς Γιούρι Σέμιν θα χρησιμοποιήσει τον Φερνάντες (22 ματς/3 γκολ/4 ασίστ) παρά το πρόβλημά του. Τραυματίας μόνο ο Ρότενμπεργκ (5 ματς).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ – ΠΟΡΤΟ
Θα τερματίσει τρίτη αν νικήσει. Σε αντίθεση περίπτωση θέλει να μην νικήσει η Λοκομοτίβ καθώς είναι καλύτερη στην ισοβαθμία. Πάντως μετά τη νίκη της πρεμιέρας δεν έχει σκοράρει και δεν έχει νίκη τέσσερα ματς (0/1/3). Έρχεται απογοητευμένη καθώς πέταξε κι άλλους βαθμούς στο πρωτάθλημα με το 2-2 εντός απέναντι στη Ρίζεσπορ!Τιμωρημένος είναι ο στόπερ Σερνταρ Αζίζ (14 ματς/2 γκολ/1 ασίστ). Τραυματίες για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ παραμένουν οι Μπελχαντά (14 ματς/3 ασίστ), Ακμπάμπα (8 ματς/2 γκολ/3 ασίστ), Σινάν Γκιουμούς (14 ματς/1 γκολ/2 ασίστ)! Τυπική διαδικασία το τελευταίο ματς! Η Πόρτο του Σέρζιο Κονσεϊσάο έχει ήδη κατακτήσει την πρώτη θέση και πηγαίνει χωρίς άγχος στην Κωνσταντινούπολη! Στο πρωτάθλημα με καλό δεύτερο ημίχρονο νίκησε άνετα 4-1 την Πορτιμονένσε και παραμένει άνετα πρώτη! Ο κόουτς αναμένεται να δώσει χρόνο σε μερικούς παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά στη διοργάνωση! Εκτός αποστολής για την Τουρκία έμεινε ο τραυματίας επιθετικός Αμπουμπακάρ (9 ματς/4 γκολ/2 ασίστ). Υπάρχει και μια δεύτερη δεδομένη απώλεια με τιμωρημένο για το ματς τον μέσο-επιθετικό Κορόνα (23 ματς/5 γκολ/4 ασίστ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G

ΜΠΡΙΖ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡ.
Μετά τον βαθμό στην Γερμανία απέναντι στη Ντόρτμουντ έχει εξασφαλισμένο το Europa League! Πρέπει όμως να δώσει απαντήσεις στον κόσμο της σε αυτό το ματς. Ο λόγος είναι η ήττα που προηγήθηκε εκτός έδρας από την ουραγό Μπέβερεν και άφησε την ομάδα ακόμη πιο πίσω στην μάχη του τίτλου. Ελάχιστες οι λύσεις στην επίθεση για το ματς. Εκτός αγώνων λόγω τραυματισμών είναι οι Ντανζούμα, Ντιατά, Ντένις, Μάτι, Βίτινκ, Κόουλς, Βόσεν και Ρεζάι! Τέσσερις παίκτες από την ακαδημία θα είναι στην αποστολή για ένα απαιτητικό ματς. Με νίκη κατακτά την πρώτη θέση χωρίς να την ενδιαφέρει η Ντόρτμουντ! Αν δεν νικήσει η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει πρόβλημα καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με τους Γερμανούς. Έρχεται από καλή εμφάνιση και νίκη απέναντι στην Αλαβές στο πρωτάθλημα με 3-0! Νέα απώλεια ο μπακ Ερνάντες (16 ματς) με πρόβλημα στο γόνατο. Τιμωρημένος ο στόπερ Σάβιτς (11 ματς/1 ασίστ). Τραυματίες παραμένουν και οι Ντιέγκο Κόστα (15 ματς/4 γκολ/2 ασίστ), Γοδίν (15 ματς/2 γκολ/1 ασίστ), Χουανφράν (12 ματς) και Φιλίπε Λουίς (16 ματς/2 γκολ/2 ασίστ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G