logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Το σήκωσε η Αλγερία!
 20/7/2019

Η Αλγερία νίκησε 1-0 την Σενεγάλη με γκολ του Μπουνετζά μόλις στο δεύτερο λεπτό και κατέκτησε το δεύτερο Κόπα Άφρικα της ιστορίας της. Ο τελικός στο Κάϊρο κρίθηκε μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Το σουτ του Μπουνετζά βρήκε στον Σανέ, η μπάλα άλλαξε τροχιά και κατέληξε στα δίχτια του Αλφρέντ Γκομίς. Η Σενεγάλη στη συνέχεια πήρε τα ηνία του αγώνα έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Νιάνγκ (38΄), Σαρ (45΄) και Μανέ (58΄). Στο 60 λεπτό ο διαιτητής Αλιούμ από το Καμερούν καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Σενεγάλης αλλά με χρήση του VAR άλλαξε την απόφασή του καθώς έκρινε ότι το χέρι του Γκεντιουρλα δεν είχε πρόθεση. Στο 66΄ τα "λιοντάρια" της Σενεγάλης έχασε νέα ευκαιρία και πάλι με τον Γιανγκ ενώ στο 70΄ το φοβερό σουτ του Σαμπαλί αποκρούστηκε από τον κορυφαίο της Αλγερίας τον τερματοφύλακα Εμπολί. Η Σενεγάλη κυριάρχησε, είχε 62%-38% κατοχή μπάλας, 12-1 τελικές προσπάθειςς για γκολ, 6-2 κόρνερ αλλά παρόλα αυτά ηττήθηκε όπως και στην φάση των ομίλων. Η Αλγερία κατέκτησε το δεύτερο Κόπα Άφρικα της ιστορίας της αήττητη με μία... επαγγελματική νίκη. Η Σενεγάλη στον δεύτερο τελικό της ιστορίας της δεν τα κατάφερε και παρέμεινε χωρίς τίτλο στην διοργάνωση.

ΑΛΓΕΡΙΑ (Τζαμέλ Μπελμαντί): Εμπολί, Ζεφάν, Μαντί, Μπενλαμρί, Μπενσεμπαϊνί, Γκεντιούρα, Μαχρέζ, Φεγκουλί (85' Ταχρά), Μπενασέρ, Μπελαϊλί (84' Μπραχιμί), Μπουνετζά (89' Σλιμανί)

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Γκομίς, Γκασαμά, Κουγιατέ, Σανέ, Σαμπαλί, Σαϊβέ (75' Ντιανέ), Εντιάιγ (59' Ντιατά), Γκέιγ, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ (85' Μπαλντέ)