logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

'Ηττες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
 23/8/2019

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 3-1 στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ από την Τραμπζονσπόρ ενώ ο ΠΑΟΚ επίσης ηττήθηκε με σκορ 1-0 στην Σλοβακία από την Σλόβαν Μπρατισλάβας στα πρώτα ματς της φάσης των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με γκολ του Λιβάγια στο 4΄αλλά στη συνέχεια η Τραμπζονσπόρ έκανε ότι ήθελε στο τερέν. Στο 24΄η ομάδα της Τραπεζούντας έχασε πέναλτι με τον Σόσα αλλά στο 29΄ο Εκουμπάν με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1 με την άμυνα της ΑΕΚ να πιάνεται στον ύπνο. Στο 44΄και πάλι από κόρνερ ο Εκουμπάν νίκησε όλη την άμυνα της ΑΕΚ και με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Η ραψωδία του Εκουμπάν ολοκληρώθηκε στο 70΄ με τον Καμερουνέζο επιθετικό να πλασάρει σαν σε προπόνηση για το 3-1 της Τραμπζονσπόρ. Η ΑΕΚ έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να μειώσει το σκορ αλλά προδόθηκε από την τραγική της αμυντική γραμμή. Πλέον η ρεβάνς στην Τραπεζούντα την επόμενη εβδομάδα είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι ελπίδες για είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μειώθηκαν στο ελάχιστο.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Παουλίνιο, Σιμόες, Σιμάο (63’ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Βέρντε (65’ Ζεράλντες), Λιβάια, Ολιβέιρα (83’ Γιακουμάκης)

Τράμπζονσπορ (Ουνάλ Καραμάν): Ουγκουρτσάν, Νόβακ, Χοσεϊνί, Τουρκμέν, Ζοάο Περέιρα, Σόσα, Παρμάκ, Ομούρ, Εκουμπάν (92’ Σαρί), Νουακέμε (71’ Αβντίγια), Σέρλοτ (77’ Ερντογάν)

Σλόβαν Μπρατισλάβας - ΠΑΟΚ 1-0
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την Σλόβαν Μπρατισλάβας αλλά παρόλα αυτά ηττήθηκε με σκορ 1-0 καθώς δέχθηκε γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Αμπένα, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία των Μάτος και Πασχαλάκη και πλέον χρειάζεται νίκη με δύο γκολ διαφορά στην Τούμπα για να προκριθεί στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στο 7΄σε σουτ του Ζαμπά ενώ είχε επίσης κάποιες καλές στιγμές με τον Πέλκα, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 66΄από τον Βιντέρσκι. Ο Πολωνός φορ είχε μια καλή φάση στο 70΄ενώ από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε η Σλόβαν πήρε τα πάνω της και εν τέλει έκλεψε τη νίκη στις καθυστερήσεις.

. Σλόβαν Μπρατισλάβας (4-2-3-1): Γκρέιφ, Μεντβέντεφ, Αμπένα, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο, Λιούμπιτσιτς, Ντε Καμπς (77’ Νονό), Τσάβριτς (54’ Ρατάο), Χόλμαν, Μόχα (87’ Ντάνιελ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ (4-4-2): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ζαμπά, Εσίτι (76’ Ντόουγκλας Αουγκούστο), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (80’ Στοχ), Πέλκας (66’ Σβιντέρσκι), Άκπομ