logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Καταιγιστική η Παϊντε
 19/5/2020

ΠΑΪΝΤΕ ΛΙΝΑΜ.-ΒΙΛΓΙΑΝΤΙ
Κεκλεισμένων των θυρών. Χαμόγελα είχε σκορπίσει στην έναρξη του πρωταθλήματος τον Μάρτιο η Πάιντε Λιμανεσκόντ, καθώς είχε περάσει με το εντυπωσιακό 1-8 από την έδρα της Ταλίνα Κάλεβ. Το περσινό πλασάρισμα στην 4η θέση αποτελεί και την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του συλλόγου, ο οποίος με τον Βιάτσεσλαβ Ζαχοβάικο στον πάγκο παρουσιάζει σταθερά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και μένει να φανεί αν μπορεί πλέον να κυνηγήσει την υπέρβαση και την είσοδο στην τριάδα. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα.

Με ήττα (2-1) στην έδρα της Μάαγκ Ταμέκα είχε ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις τον Μάρτιο η Βιλγιάντι. Η ομάδα του Σάντερ Ποστ, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι από το 2016, είχε παρουσιάσει δύο πρόσωπα καθώς αν και προηγήθηκε με 0-1 στην ανάπαυλα κατέρρευσε στην επανάληψη δεχόμενη δύο τέρματα. Η περσινή 6η θέση ήταν η υψηλότερη που κατέλαβε την τελευταία τετραετία και έχοντας πλέον εδραιωθεί στο υψηλό επίπεδο στοχεύει στο βήμα παραπάνω. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα απουσιών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1/1

ΛΕΤΖΙΟΝ-ΛΕΒΑΝΤΙΑ
Με ήττα (3-1) στην έδρα της Φλόρα Ταλίν είχε ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα τον Μάρτιο η Λέτζιον. Η ομάδα του Ντένις Μπέλοφ στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της στην μεγάλη κατηγορία είχε δύσκολο έργο κόντρα στην πρωταθλήτρια, ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1, ωστόσο στην συνέχεια δέχτηκε δύο γκολ λυγίζοντας στην πίεση. Ως νεοφώτιστη στοχεύει στην παραμονή, διαθέτοντας ωστόσο ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ αποτελεί ερωτηματικό το αν μπορεί να τα καταφέρει. Την περασμένη σεζόν έκανε… πάρτι στην δεύτερη κατηγορία εξασφαλίζοντας με άνεση την άνοδο, γνωρίζοντας μόλις δύο ήττες, την ώρα που σημείωσε 128 γκολ σε 36 ματς.

Με τρίποντο είχε μπει στο νέο πρωτάθλημα η Λεβάντια Ταλίν που στην πρεμιέρα της τον Μάρτιο λύγισε με 1-0 την Κουρεσάαρε. Ενα γρήγορο γκολ στο πρώτο μέρος είχε γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Μάρτιν Ρέιμ, που κράτησε το προβάδισμα παρά την αποβολή που δέχτηκε στην συνέχεια. Από το 1999 και έπειτα έχει κατακτήσει εννιά φορές τον τίτλο, τις τελευταίες πέντε χρονιές τερματίζει ωστόσο στην 2η θέση και ο στόχος για φέτος δεν είναι άλλος από το να επιστρέψει στην κορυφή. Τιμωρημένος ο φορ Σαφρόνοβ που αποβλήθηκε. Τραυματίας ο μέσος Ζουρακχόβσκι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2/2

ΚΟΥΡΕΣΑΑΡΕ-ΝΟΜΕ ΚΑΛΙΟΥ
Κεκλεισμένων των θυρών. Με ήττα (1-0) στην έδρα της Λεβάντια Ταλίν συνδυάστηκε η πρεμιέρα της Κουρεσάαρε στο νέο πρωτάθλημα τον Μάρτιο. Η ομάδα του Ρόμαν Κοζχουκόβσκι βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, ενώ στο τελευταίο 20λεπτο αγωνίστηκε και αυτή με δέκα. Πέρυσι εξασφάλισε την παραμονή της μέσω των μπαράζ κόντρα στην Πάρνου Βάπρους, παρόλα αυτά και φέτος θεωρείται βασικό φαβορί για τον υποβιβασμό. Τιμωρημένος ο μέσος Λούκα.

Η Νόμε Κάλιου είχε μπει με το… δεξί στην νέα σεζόν περνώντας με 0-1 από την έδρα της Τρανς Νάρβα στην πρεμιέρα. Ενα γρήγορο γκολ έκανε την διαφορά για το συγκρότημα του Μάρκο Κριστάλ. Λίγες ημέρες αργότερα αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου από την Τρανς Νάρβα. Πέρυσι δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της τερματίζοντας στην 3η θέση, ενώ η επιθετική της γραμμή αποδυναμώθηκε μετά την αποχώρηση των Μάτα και Λίλιου. Δεν αναφέρθηκαν απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2/2





Βαθμολογία 2024