logo as
   [973] ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ - ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ 2-0  
 
 
 
 
 
 
 

Δυο ματς που… ξεχωρίζουν!
 23/5/2020

Από τις σημερινές αναμετρήσεις στην Μπουντεσλίγκα, δυο είναι τα ματς που ξεχωρίζουν. Δύσκολη αποστολή για Ντόρτμουντ, ανοιχτό παιχνίδι μεταξύ Γκλάντμπαχ και Λεβερκούζεν.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Kεκλεισμένων των θυρών. Με κυριαρχική εμφάνιση, η Γκλάντμπαχ άλωσε την Φρανκφούρτη σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση. Τα «πουλάρια» σκόραραν δις στα πρώτα επτά λεπτά (!) κι έτσι ουδόλως ανησύχησαν. Γκολ-γκολ και τα οκτώ τελευταία της παιχνίδια (7/8 over), ενώ εντός έδρας κατά μέσο πετυχαίνει πάνω από δύο τέρματα. Εκτός πλάνων ο βασικός αμυντικός χαφ Ζακάρια 2 (γκολ) και ο αναπληρωματικός ακραίος χαφ Τζόνσον.

Το όγδοο διπλό της σε 13 εξόδους πανηγύρισε η Λεβερκούζεν, περνώντας σαν σίφουνας από την Βρέμη. Οι «ασπιρίνες», που παράλληλα βρίσκονται με το… ένα πόδι στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ μετά τον θρίαμβο στη Γλασκώβη επί της Ρέιντζερς (1-3), έδωσαν μία εντυπωσιακή επιθετική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Χάβερτς που σκόραρε δις. Γκολ-γκολ τα 10 από τα 12 τελευταία επίσημα παιχνίδια της. Εκτός οι βασικοί Μπέντερ (δεξιός μπακ, 2 γκολ)-Φόλαντ (φορ, 9 γκολ).

Εκτίμηση: Over+Goal

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Kεκλεισμένων των θυρών. Η Βόλφσμπουργκ πέρασε χωρίς απώλειες από το Αουγκσμπουργκ και με αήττητο επτά αγωνιστικών (με τέσσερις νίκες) διατηρείται στην προνομιούχο έκτη θέση. Παρότι στερήθηκε το μεγάλο επιθετικό της όπλο, τον Ολλανδό Βέγκχορστ (11 γκολ, επιστρέφει από τιμωρία) βρήκε τις λύσεις στο σκοράρισμα. Αμφίβολος ο κεντρικός μέσος Γκέρχαρντ (2 γκολ), νοκ άουτ οι Γουίλιαμ (δεξιός μπακ), Καμάτσο (αμυντικός χαφ) και Γκιλαβογκί (μέσος).

Επίδειξη δύναμης έκανε η Ντόρτμουντ στην επανέναρξη, συντρίβοντας την Σάλκε στο ντέρμπι του Ρουρ και με πέντε συνεχόμενες νίκες είναι πάντα ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου. Εκτός έδρας κατά μέσο όρο πετυχαίνει πάνω από δύο γκολ. Παραμένουν τα σημαντικά προβλήματα απουσιών, εκτός ο επιθετικός Ρόις (11 γκολ), οι αμυντικοί μέσοι Τσαν (1 γκολ)-Βίτσελ (4 γκολ) και οι Σουλτς (αν. αριστερός μπακ, 1 γκολ)-Ζαγκαντού (στόπερ, 1 γκολ).

Εκτίμηση: 2





Βαθμολογία 2023-24