logo as
   [123] ΠΙΡΙΝ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ - ΕΤΑΡ 1924 ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ Half 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Ξεχωρίζει το ντέρμπι!
 26/5/2020

Εμβόλιμη αγωνιστική στην Γερμανία και σίγουρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι πρωτοπόρων, ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Μπάγερν.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΜΠΑΓΕΡΝ
Κεκλεισμένων των θυρών. Η Ντόρτμουντ πέρασε με ευκολία από το Βόλφσμπουργκ (0-2), κάνοντας το 2/2 στην επανέναρξη μετά και το 4-0 επί της Σάλκε, έφτασε τις έξι συνεχόμενες νίκες και πλέον θα τα δώσει όλα για να πλησιάσει στον πόντο τους Βαυαρούς. Παραμένουν τα σημαντικά προβλήματα απουσιών, εκτός ο επιθετικός Ρόις (11 γκολ), ο αμυντικός μέσοι Τσαν (1 γκολ) και οι Σουλτς (αν. αριστερός μπακ, 1 γκολ)-Ζαγκαντού (στόπερ, 1 γκολ), ίσως επιστρέψει ο χαφ Βίτσελ (4 γκολ).

Η Μπάγερν ισοπέδωσε με 5-2 την Αϊντραχτ μένοντας τέσσερις βαθμούς μακριά από την διώκτριά της Ντόρτμουντ και απόψε την περιμένει κρας τεστ τίτλου. Αυτή ήταν η 16η νίκη στο αήττητο 17 επίσημων αγώνων! Τα 80 γκολ που έχει πετύχει σε 27 αγωνιστικές είναι ρεκόρ στην ιστορία της Μπούντεσλιγκα. Τα 41 γκολ στη σεζόν έχει φτάσει ο Λεβαντόφσκι (για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν με τη φανέλα των Βαυαρών). Αμφίβολος ο βασικός χαφ Τιάγκο Αλκάνταρα, εκτός ο στόπερ Ζιλέ, ο επιτελικός Κουτίνιο (8 γκολ) και ο διεθνής Γάλλος μέσος Τολισό.

Εκτίμηση: 1

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ
Kεκλεισμένων των θυρών. Εντυπωσιακή ήταν η Λεβερκούζεν και στην έδρα της Γκλάντμπαχ (1-3), δεύτερο συνεχόμενο διπλό μετά το θριαμβευτικό 4-1 στη Βρέμη. Οι «ασπιρίνες», που παράλληλα βρίσκονται με το… ένα πόδι στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ μετά τον θρίαμβο στη Γλασκώβη επί της Ρέιντζερς (1-3), έδωσαν ακόμη μία εντυπωσιακή επιθετική παράσταση και έχουν βάλει… πλώρη για Τσάμπιονς Λιγκ. Γκολ-γκολ τα 11 από τα 13 τελευταία επίσημα παιχνίδια της. Εκτός οι βασικοί Μπέντερ (δεξιός μπακ, 2 γκολ)-Φόλαντ (φορ, 9 γκολ).

Η Βόλφσμπουργκ υπέκυψε εντός έδρας στη Ντόρτμουντ (0-2), χάνοντας έδαφος στο κυνήγι ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ετσι έσπασε αήττητο επτά αγωνιστικών (με τέσσερις νίκες), αλλά διατηρείται στην προνομιούχο έκτη θέση. Αμφίβολος ο κεντρικός μέσος Γκέρχαρντ (2 γκολ), νοκ άουτ οι Γουίλιαμ (δεξιός μπακ), Καμάτσο (αμυντικός χαφ) και Γκιλαβογκί (μέσος).

Εκτίμηση: 1

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ
Kεκλεισμένων των θυρών. Δεν είναι σε καλή κατάσταση η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, που υπέστη δεύτερη συνεχόμενη βαριά ήττα μετά την επανέναρξη, 5-2 από την Μπάγερν μετά το 1-3 από την Γκλάντμπαχ, έφτασε τις πέντε συνεχόμενες ήττες και πλέον απειλείται άμεσα με υποβιβασμό. Οι «αετοί» δεν υπολογίζουν τον βασικό φορ Πασιένσια (7 γκολ) και τους αναπληρωματικούς Ρους (στόπερ) και Ντουρμ (αρ. μπακ).

Το πολύ καλό αποτέλεσμα που πήρε στην Λειψία (1-1) δεν είχε συνέχεια για την Φράιμπουργκ που υπέκυψε εντός έδρας στην Βέρντερ Βρέμης (0-1) χάνοντας σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Under τα έξι από τα επτά τελευταία της στο πρωτάθλημα. Αμφίβολοι ο βασικός αμυντικός χαφ Κοχ και βασικός χαφ Χάμπερερ.

Εκτίμηση: Over+Goal

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
Kεκλεισμένων των θυρών. Βαθιά ανάσα στη μάχη παραμονής πήρε η Βέρντερ Βρέμης, αλώνοντας το Φράιμπουργκ (0-1). Είχαν προηγηθεί επτά αγωνιστικές όπου είχε πάρει μόλις ένα βαθμό, πάντως οι «πράσινοι» παραμένουν σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση. Εχει μόλις μία νίκη σε 12 εντός έδρας αγώνες. Συνεχίζουν εκτός οι Τοπράκ (στόπερ)- Αουγκούστινσον (αρ. μπακ) και οι επιθετικοί Πιζάρο και Φάλκραγκ (2 γκολ).

Το άνετο διπλό επί της Φρανκφούρτης δεν είχε συνέχεια για την Γκλάντμπαχ, που υπέκυψε εντός έδρας με το ίδιο σκορ στην Λεβερκούζεν (1-3). Τα «πουλάρια» μετρούν εννιά συνεχόμενα γκολ-γκολ (με 8/9 over). Εκτός πλάνων ο βασικός αμυντικός χαφ Ζακάρια 2 (γκολ) και ο αναπληρωματικός ακραίος χαφ Τζόνσον.

Εκτίμηση: Χ





Βαθμολογία 2023-24