logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Φαβορί Ντόρτμουντ και Γκλάντμπαχ
 31/5/2020

Με δυο παιχνίδια ολοκληρώνεται σήμερα η 29η αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα. Η Ντόρτμουντ μετά την ήττα στο ντέρμπι από την Μπάγερν θέλει να επιστρέψει στις νίκες ενώ το ίδιο επιδιώκει και η Γκλάντμπαχ.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Kεκλεισμένων των θυρών. Η Γκλάντμπαχ άφησε δύο βαθμούς στη Βρέμη -αλλά βάσει της εικόνας μένει μάλλον ικανοποιημένη- χάνοντας έδαφος για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα «πουλάρια» πιέστηκαν έντονα, όμως ο αξιόπιστος γκολκίπερ Ζόμερ στάθηκε στο ύψος του. Γκολ-γκολ τα εννιά από τα δέκα τελευταία της, εντός έδρας κατά μέσο όρο σκοράρει πάνω από δύο γκολ. Εκτός πλάνων οι βασικοί αμυντικοί χαφ Ζακάρια (2 γκολ)-Στρομπλ και ο μεσοεπιθετικός Εμπολό (7 γκολ).

Η Ουνιόν Βερολίνου αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με την Μάιντζ -λίγες ημέρες μετά τη συντριβή στο ντέρμπι με την Χέρτα- και πλέον δεν αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια. Είχε μέτρια απόδοση και παίκτη λιγότερο από το 42’, αλλά άντεξε. Γκολ-γκολ και over τα έξι από τα επτά τελευταία επίσημα. Τιμωρημένος ο δεξιός χαφ Αντριχ, τραυματίες οι Γκόγκια (εξτρέμ) και Μπέκερ (μεσοεπιθετικός), αμφίβολος ο βασικός αριστερός μπακ Λέντς.

Εκτίμηση: 1/1 (Η/Τ)

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Kεκλεισμένων των θυρών. Τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία μετά την διακοπή για την εννιά αγωνιστικές χωρίς νίκη Πάντερμπορν, αυτή τη φορά στο Αουγκσμπουργκ και είναι πάντα καθηλωμένη στην τελευταία θέση. Βελτιωμένη εμφάνιση, έχοντας τις σημαντικότερες ευκαιρίες. Αρνητικό ρεκόρ με κίτρινες κάρτες για τον Αλβανό χαφ Γκιάζουλα (τιμωρημένος), έχει 15 σε 25 ματς ενώ το ρεκόρ σε μία ολόκληρη σεζόν είναι 16! Κακές οι εντός έδρας επιδόσεις της (2-2-10). Αμφίβολοι οι Φριντγιόνσον (αμυντικός χαφ)-Μίτσελ (φορ, 3 γκολ), εκτός ο βασικός στόπερ Κίλιαν.

Η Ντόρτμουντ ήθελε πάση θυσία αποτέλεσμα κόντρα στην Μπάγερν για να ελπίζει στον τίτλο, όμως η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα είναι καταδικαστική. Δικαίως φωνάζουν για ένα πέναλτι οι «κίτρινοι», πάντως δεν έκαναν ιδιαίτερα καλή εμφάνιση. Επιπρόσθετα, έχασαν τουλάχιστον για την προσεχή εξόρμηση το υπερόπλο Χάαλαντ. Φήμες για απομάκρυνση του Ελβετού τεχνικού Λουσιέν Φαβρ στο τέλος της σεζόν. Σημαντική απώλεια ο Χάαλαντ (φορ). Αμφίβολος ο βασικός χαφ Βίτσελ (4 γκολ), εκτός και οι Ρόις (επιθετικός, 11 γκολ), Τσαν (μέσος), Σουλτς (αν. αριστερός μπακ) και Ζαγκαντού (στόπερ).

Εκτίμηση: 2+Over





Βαθμολογία 2023-24