logo as
   [903] ΕΒΕΡΤΟΝ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2-0  [905] ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 2-2  [906] ΜΑΡΣΕΙΓ - ΝΙΣ 2-1  [902] ΣΕΠΣΙ OSK ΣΦΑΝΤΟΥ - FCSB 2-2  [909] ΑΓΙΑΞ - ΕΞΕΛΣΙΟΡ 1-2  [904] ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 1-0  [900] ΜΕΙΝΤΣΤΟΟΥΝ ΓΙΟΥΝ. - ΑΒΕΛΕΙ 1-1  [898] ΚΟΒΕΝΤΡΙ - ΧΑΛ 2-2  [897] ΓΟΥΛΒΣ - ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ 0-1  
 
 
 
 
 
 
 

Στις επάλξεις η Πολωνία!
 31/5/2020

Επανέναρξη είχαμε αυτό το τριήμερο και στην Πολωνία, όπου τώρα διεξάγονται τρία ακόμα παιχνίδια για την 27η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

ΛΕΧΙΑ ΓΚΝΤΑΝΣΚ-ΑΡΚΑ ΓΚΝΤΙΝΙΑ
Γειτονικό ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα, χωρίς κόσμο στις εξέδρες. Η Λέχια Γκντανσκ θα δώσει μάχη στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, ώστε να μπει στα πλέι οφ. Παράλληλα, έχει προκριθεί στα ημιτελικά κυπέλλου (2-1 την Πιάστ Γκλίβιτσε). Την οδηγεί επιθετικά ο Πορτογάλος Παϊσάο (10 γκολ), ιδιαίτερα αξιόλογος και ο Σέρβος αριστερός μπακ Μλαντένοβιτς. Αποδεσμεύτηκε ο εξτρέμ Πέσζκο, με τον τεχνικό Πιότρ Στόκοβιετς να κάνει τα πλάνα του χωρίς τον αν. επιθετικό Αρακ.

Με νέο τεχνικό τον Ιρένιους Μάμροτ -αντικαθιστά τον Σέρβο Αλεξάντερ Ρόγκιτς που παραιτήθηκε- θα πορευθεί στο εξής η Αρκα Γκντίνια. Διέγραψε κακή πορεία μέχρι τον Μάρτιο και στα επερχόμενα πλέι άουτ θα πρέπει να μοχθήσει για να μείνει στην κατηγορία. Ξεχωρίζει ο Σέρβος κεντρικός χαφ Βελίνοβιτς, ενώ έμεινε ελεύθερος ο Κονγκολέζος αμυντικός Μαγκομά. Τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός χαφ Ντέγια, αμφίβολος ο αμυντικός Χέλστρουπ.

Εκτίμηση: 1

ΒΙΣΛΑ ΠΛΟΚ-ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ
Κεκλεισμένων των θυρών. Κύριο χαρακτηριστικό της Βίσλα Πλοκ στην τρέχουσα σεζόν είναι η αστάθεια, χαρακτηριστικά πήρε 10 νίκες όμως υπέστη άλλες τόσες ήττες και κάπως έτσι βρίσκεται σε οριακό σημείο αναφορικά με την οκτάδα. Αστέρι της ο κεντρικός χαφ Φούρμαν, γκολ-γκολ τα έξι από τα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός Ράντοσλαβ Σομπολέβσκι δεν υπολογίζει τον στόπερ Ρζέζνιτσακ (2 γκολ).

Η Κορόνια Κιέλτσε πραγματοποίησε κακή πορεία μέχρι τον Μάρτιο και μέλημα της πλέον είναι πως θα σώσει την παρτίδα. Λίγο πριν τη διακοπή άλλαξε προπονητή και στο ντεμπούτο του Ματσιέι Μπάρτοσεκ είχε επικρατήσει της Λοντζ. Στο ρόστερ ο Ελληνας στόπερ Θεμιστοκλής Τζημόπουλος, στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης παραχωρήθηκε ο Ουρουγουανός χαφ Σάλαζαρ ενώ έμειναν ελεύθεροι οι Μάρκεθ (Ισπανός στόπερ), Μίλετιτς (Σέρβος αρ. μπακ) και Αρβελάτζε (Γεωργιάνος φορ).

Εκτίμηση: 1

ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ
Κεκλεισμένων των θυρών. Αν και για μεγάλο διάστημα βρέθηκε κοντά στην κορυφή, η Κρακοβία υπέστη τέσσερις απανωτές ήττες πριν τη διακοπή βλέποντας τις ελπίδες τίτλου να «ψαλιδίζονται». Ακόμη κι έτσι φιγουράρει ψηλά και βρίσκεται πολύ κοντά στην εξασφάλιση συμμετοχής στα πλέι οφ. Ξεχωρίζουν ο Ρουμάνος δεξιός μπακ-χαφ Χάνκα (6 ασίστ) και ο Πορτογάλος επιθετικός Ράφα Λόπεζ. Ο τεχνικός Μίχαλ Προμπίερζ δεν υπολογίζει τον αναπληρωματικό Βραζιλιάνο επιθετικό Φερέιρα, αναμένεται διαθέσιμος ο στόπερ Ντάτκοβιτς.

Η Γιαγκελόνια δεν είχε καλή εικόνα μετά την αλλαγή του χρόνου, αλλά με δύο κολλητές νίκες πριν τη διακοπή (οι μοναδικές της στο 2020) ανέβηκε στις προνομιούχες θέσεις. Επιθετικά την οδηγεί ο Ισπανός επιτελικός Ιμάζ (11 γκολ), ξεχωρίζουν ακόμη ο Ρουμάνος στόπερ Τίρου και ο επιθετικός Μπίντα. No goal τα επτά από τα εννιά τελευταία της. Ο Βούλγαρος τεχνικός Ιβάιλο Πέτεφ δεν υπολογίζει τον Ισπανό εξτρέμ Κάμαρα, επιστρέφει ο αμυντικός Βοϊτσίτσκι.

Εκτίμηση: 2-3 goal





Βαθμολογία 2023-24