logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Η ΜΠΑΤΕ και τα… αμφίρροπα!
 31/5/2020

Τρεις αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας στην Λευκορωσία, με την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ να είναι φαβορί για μια ακόμα νίκη. Ανοιχτές οι άλλοι δυο αγώνες.

Ζβέντια Μινσκ – Βίτεμπσκ
Η Ζβέντια Μινσκ έπεσε από την «Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι». Η ομάδα του Βλαντιμίρ Μπελιάφσκι ήταν ισόπαλη 1-1 στο εκτός έδρας ματς με την Ίσλοχ αλλά στις καθυστερήσεις πέτυχε το νικητήριο γκολ και πήρε μία υπέρ-πολύτιμη νίκη. Η Ζβέντια πέρσι σώθηκε στο παρά πέντε και φέτος φιγουράρει στην 2η θέση και μέχρι στιγμής είναι η μοναδική ομάδα που δείχνει ικανή να ακολουθήσει την Μπάτε Μπορισόφ στην μάχη για τον τίτλο. Σημειώστε ότι δεν έχει σημειώσει ακόμη ισοπαλία ενώ ο Τζασούρ Γακισιμπάεφ με 7 γκολ (4 πέναλτι) είναι ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Η Βίτεμσπκ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο εντός έδρας ματς με την Ντιναμό Μινσκ, συμπλήρωσε πέντε σερί ματς χωρίς νίκη με δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες από τις 26 Απριλίου και μετά και έχει πάρει την κάτω βόλτα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αριθμεί εννέα Under σκορ σε δέκα ματς φέτος ενώ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στην υπόθεση γκολ (μόλις 8). Ο Σεργκέι Γασίνσκι εφαρμόζει συνήθως το σύστημα 4-2-3-1 έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Ιόν Νικολαέσκου, ο οποίος έχει πετύχει τα μισά γκολ της ομάδας του.

Εκτίμηση: 1

Μπάτε Μπορισόφ – Ίσλοχ
Η Μπάτε Μπορίσοφ έμεινε χωρίς τίτλο πέρσι αλλά φέτος επανήλθε δυναμικά και το περασμένο Σάββατο νίκησε 1-0 την Ντιναμό Μπρεστ στην παράταση (στο τελευταίο λεπτό!) και κατέκτησε το Κύπελλο. Αυτό ήταν το 4ο Κύπελλο της ιστορίας της ενώ έχει και 15 πρωταθλήματα. Η ομάδα του Κιρίλ Αλσέβσκι ξεκίνησε τη σεζόν με δύο σερί ήττες αλλά στη συνέχεια απάντησε με επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια της σκοράρει κατά βούληση (14 γκολ!) με κύριους εκφραστές τους Ντραγκούν (4 γκολ), Νεκχαϊτσικ (4 γκολ), Μίλιτς (4 γκολ) και Στάσεβιτς (3 γκολ και 5 ασίστ).

Η Ίσλοχ στάθηκε άτυχη στο εντός έδρας ματς με την Ζβέντια Μινσκ καθώς δέχθηκε το γκολ με το οποίο ηττήθηκε 2-1 στις καθυστερήσεις. Η ομάδα των προαστίων του Μινσκ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση αφού έχει τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της ενώ είναι κλασική ομάδα έδρας. Η Ίσλοχ έχει 15 βαθμούς, όλους τους έχει κατακτήσει εντός έδρας (5-0-2). Αντίθετα εκτός έδρας έχει τρεις ήττες σε ισάριθμες εξορμήσεις με 1-8 γκολ. Ο Βιτάλι Ζικόφσκι είναι ο μακροβιότερος προπονητής της κατηγορίας αφού βρίσκεται στον πάγκο της Ίσλοχ από το 2010!

Εκτίμηση: 1+Over

Ρουχ Μπρεστ – Ντιναμό Μπρεστ
Η Ρουχ Μπρεστ βρέθηκε να χάνει 1-0 στο 81΄ από την Σλατσκ αλλά τελικά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ-πέναλτι του Βασίλιεφ στο 88΄. Η ομάδα του Αλεξάντρ Σεντνέφ αν και νεοφώτιστη δείχνει ικανή να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής. Η Ρουχ Μπρεστ αρέσκεται σε ισοπαλίες (5 σε 10 ματς!). Αξίζει να σημειώσουμε ότι αριθμεί εννέα Under σκορ σε δέκα ματς φέτος ενώ έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με παθητικό 6 γκολ. Το παράδοξο είναι ότι εντός έδρας είναι χειρότερη από ότι εκτός (5 βαθμοί εντός και 9 βαθμούς εκτός έδρας).

Η πρωταθλήτρια Ντιαναμό Μπρεστ τα έδωσε όλα το περασμένο Σάββατο στον τελικό του Κυπέλλου Λευκορωσίας κόντρα στην Μπάτε Μπορισόφ αλλά τελικά ηττήθηκε 1-0 με γκολ που δέχθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Η Ντιναμό μπορεί να κέρδισε πέρσι το πρωτάθλημα ωστόσο φέτος δεν δείχνει την ίδια συνέπεια και ήδη βρίσκεται εννέα βαθμούς πίσω από το ρετιρέ της βαθμολογίας. Μονόδρομος η νίκη στο εκτός έδρας ματς με την Ρουχ Μπρεστ αν και δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση αφού έχει τέσσερις ήττες στα έξι τελευταία της ματς. Μετρά τέσσερα σερί Over.

Εκτίμηση: Goal





Βαθμολογία 2023