logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Λευκή ισοπαλία για τους «αιώνιους»
 6/7/2020

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα, αναδείχτηκαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο άδειο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ πέρασε με 4-1 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πήρε προβάδισμα για την δεύτερη θέση.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν πιο ορεξάτοι και με διαρκές πρέσινγκ έβαλαν δύσκολα στους πρωταθλητές. Ο Μακέντα ταλαιπώρησε τον Μπα και απείλησε δις τον σταθερό Σα, με τον Ολυμπιακό να περιορίζεται σε ατομικές ενέργειες. Ο Μπα… φλέρταρε μάλιστα με αποβολή, αλλά εν τέλει οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν – αυστηρό – πέναλτι απο τον γενικότερα νευρικό Κομίνη στις καθυστερήσεις μετά από χρήση VAR. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε αλλά ο Διούδης ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το μηδέν.

Στην επανάληψη, ο Μαρτίνς ανακάτεψε την τράπουλα, αλλάζοντας και σχηματισμό και οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν. Σταδιακά, κέρδισαν μάλιστα περισσότερα μέτρα με τους «πράσινους» να ξεμένουν από δυνάμεις αλλά και από λύσεις στον πάγκο. Ο ρυθμός έπεσε, με τελευταία καλή στιγμή ένα σουτ του Καμπετσή.

Η ΑΕΚ πίεσε πάρα πολύ τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, έχασε ευκαιρία στο τρίτο λεπτό με τις απανωτές κεφαλιές από Ολιβέιρα και Λιβάγια, για να προηγηθεί όταν ο Πορτογάλος πήρε την πάση του Βέρντε και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα (24’). Ο μέχρι τότε ακίνδυνος Αρης κατάφερε να ισοφαρίσει στο 29’, όταν ο Μπρούνο Γκάμα σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Τσιγκρίνσκι για να καταλήξει στα δίχτυα του Μπάρκα (1-1).

Από εκεί και πέρα το γήπεδο… έγειρε. Στο 43’ ο Κουέστα απέκρουσε την κεφαλιά του Μάνταλου και λίγα δευτερόλεπτα μετά του Σβάρνα, ενώ στο 44’ χάθηκε διπλή ευκαιρία σε πλασέ του Κρίστισιτς και κεφαλιά του Μάνταλου. Νέα μεγάλη φάση για την Ενωση στο 49’ με τον Κουέστα να αποκρούει το σουτ του Ολιβέιρα, όμως στο 52’ ο τελευταίος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ σουτάροντας με το αριστερό μετά την πάσα του Μάνταλου.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και τρίτο γκολ όταν από το σουτ εκτός περιοχής του Σιμόες η μπάλα κόντραρε στον Σάσα και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κουέστα (62’), το τελικό 1-4 διαμόρφωσε στο 84’ ο Σιμάνσκι πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με την ΑΕΚ.