logo as
   [337] ΜΠΛΑΙΘ ΣΠΑΡΤΑΝΣ - ΜΠΡΑΚΛΙ ΤΑΟΥΝ 0-1  [272] ΣΤΡΙΠΦΙΝΓΚ/ΒΑΙΝΕΝ - ΝΤΟΡΝΜΠΕΡΝ 2-2  [342] ΣΠΕΝΙΜΟΡ ΤΑΟΥΝ - ΚΙΝΓΚΣ ΛΙΝ 1-0  [292] ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ 2-0  [316] ΜΠΕΡΤΟΝ - ΡΕΝΤΙΝΓΚ 1-0  [347] ΑΒΕΛΕΙ - ΜΠΑΘ ΣΙΤΙ 1-0  [273] ΠΟΥΣΚΑΣ ΑΚΑΝΤΕΜΙΑ - ΠΑΞΙ 4-0  [366] ΕΓΚΕΡΣΟΥΝΤ - ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ 0-1  [279] ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 2-0  
 
 
 
 
 
 
 

Δυνατό ματς στο Έμιρατς
 7/7/2020

Με τρία παιχνίδια από την 34η αγωνιστική συνεχίζεται το κορυφαίο ίσως πρωτάθλημα του κόσμου, η Πρέμιερ λιγκ. Δυνατό ματς στο «Έμιρατς» με την Αρσεναλ να φιλοξενεί την Λέστερ.

Γουότφορντ – Νόργουιτς
Χωρίς θεατές. Η Γουότφορντ προσέγγισε απόλυτα παθητικά το ματς στην έδρα της Τσέλσι, ουσιαστικά το έχασε από το πρώτο ημίχρονο. Στο 81' έχασε τετ α τετ για το 2-1, δεν το έκανε και τα... παράτησε. Τρίτη διαδοχικά αποτυχία, έχει περιέλθει σε επικίνδυνο τέλμα και αν δεν συνέλθει άμεσα, θα είναι εκ των φαβορί για να αποχαιρετήσει την κατηγορία. Υπάρχει το σχετικό άγχος. Η τριάδα των Ντεουλοφέου (ε. 28/4), Σαξές (ε. 5/0) και Γιάνματ (α. 8/0) παραμένει εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.

Η Νόργουιτς παρουσιάστηκε πνιγμένη στο άγχος (και) απέναντι στην Μπράιτον, δέχθηκε το γκολ πριν από το ημίωρο, είχε κατά κανόνα ημιτελείς προσπάθειες και παρά το ότι μπορούσε το «Χ», το δοκάρι στο φινάλε της τον στέρησε. Πέντε διαδοχικές ήττες, η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε δεν γλιτώνει τον υποβιβασμό, «είναι μη ρεαλιστικό να σκεφτόμαστε ότι μπορούμε ακόμη», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός. Εκτός δράσης έχουν τεθεί οι Μπάιραμ (α. 17/0), Τσίμερμαν (α. 15/0), Χάνλι (α. 15/0) και Λάιτνερ (μ. 9/0).

Εκτίμηση
Κρίσιμο ματς και για τις δυο ομάδες αναφορικά με την παραμονή τους. Περιμένουμε κλειστό παιχνίδι και under.

Κρίσταλ Πάλας – Τσέλσι
Χωρίς θεατές. Τοπικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Η Κρίσταλ Πάλας άντεξε για ένα ημίχρονο στην έδρα της Λέστερ, αλλά στην επανάληψη δεν κατάφερε να κρατήσει τους κινδύνους μακριά από την περιοχή της και ηττήθηκε, αν και η έκταση του σκορ την αδικεί. Τρίτη συναπτή αποτυχία, η φόρμα της μετά την επανέναρξη μαρτυρά ότι πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι πέραν της ηρεμίας που έχει αποκτήσει. Εκτός δράσης οι Σλουπ (α. 14/2), Κέλι (α. 19/0) και Τόμκινς (α. 18/1), δεν είναι απρόοπτα προβλήματα.

Η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε τη φουλ συντηρητική τακτική της Γουότφορντ, έκανε κατασκήνωση στην αντίπαλη περιοχή και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Στο 81' τη γλίτωσε ο πορτιέρε Κέπα από το 2-1, το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο φινάλε. Τέταρτη νίκη στα τελευταία πέντε, αντέδρασε μετά την ήττα από τη Γουέστ Χαμ στο λονδρέζικο ντέρμπι, στο χέρι της το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ. Λογικά εκτός ο Κόβατσιτς (μ. 28/1), το κακό είναι ότι χτύπησε και αναμένεται να λείψει και ο Καντέ (μ. 22/3).

Εκτίμηση
Σε καλή κατάσταση η Τσέλσι θέλει να διατηρηθεί στην 4αδα για το Τσάμπιονς Λιγκ και μπορεί να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας.

Αρσεναλ – Λέστερ
Χωρίς θεατές. Η Αρσεναλ περιόρισε σημαντικά τη Γουλβς, προηγήθηκε σε καίριο σημείο, γλίτωσε το 1-1 στην αρχή της επανάληψης και «κλείδωσε» την εν γένει δίκαιη νίκη στο φινάλε. «Τρία στα τρία» για τους «κανονιέρηδες», έχουν πάρει την ανιούσα έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα στην επανέναρξη και δείχνουν ότι θα τα δώσουν όλα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτός οι Τσέιμπερς (α. 14/1), Λένο (τ. 30 συμ.), Μαρτινέλι (ε. 14/3), Βιγιάρ (α. 2/0), αμφίβολοι οι Οζίλ (μ. 18/1), Πεπέ (ε. 27/5, 6 ασίστ), Γκεντουζί (μ. 24/0).

Η Λέστερ δεν έπιασε σπουδαία απόδοση απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά «καθάρισε» την αντίπαλό της με καλή αμυντική λειτουργία (μόλις μία σοβαρή επέμβαση ο πορτιέρε Σμάιχελ) και τρία γκολ στην επανάληψη. Τέλος το σερί 0-1-2 για τις «αλεπούδες», αφυπνίστηκαν στο κρίσιμο σημείο, θα μοχθήσουν για να εξασφαλίσουν τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός ο Περέιρα (α. 28/3), με πρόβλημα (αμφίβολοι) οι Μάντισον (μ. 31/6, 3 ασίστ), Τσίλγουελ (α. 27/3, 3 ασίστ), Πέρες (ε. 28/7, 4 ασίστ).

Εκτίμηση
Σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Η λογική λέει ότι θα σκοράρουν και οι δυο.





Βαθμολογία 2023-24