logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Φαβορί η Ιντερ
 9/7/2020

Με δυο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η εμβόλιμη αγωνιστική στο καμπιονάτο της Ιταλίας. Η Ιντερ έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην Βερόνα εκτός, τελευταίο χαρτί για Σπαλ που υποδέχεται την Ουντινέζε.

Σπαλ – Ουντινέζε
Χωρίς θεατές. Η Σπαλ προερχόταν από «Χ» με τη Μίλαν, αλλά με τη «Σαμπ» δέχθηκε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Κομβικό σημείο το 23' (έχασε τετ α τετ για το 1-1), ενώ στην επανάληψη είχε δύο δοκάρια (συντήρηση ο αντίπαλος). Ενας βαθμός στα τελευταία τέσσερα για την ομάδα από τη Φεράρα, τα πάντα έγιναν πιο δύσκολα από τη στιγμή που έχασε τη σκληράδα της. Τιμωρημένος ο Τσιόνεκ (α. 24/0), εξέτισε ο Ντ’ Αλεσάντρο (μ. 7/0), εκτός οι Μπερίσα (τ. 26 συμ.), Ντι Φραντσέσκο (μ. 15/2), αμφίβολοι οι Βαλότι (μ. 24/3), Φάρες (μ. 5/0).

Η Ουντινέζε ήταν αισθητά ανώτερη της Τζένοα και με το 2-0 στο 73' έδειχνε ότι θα το πιστοποιήσει δίχως πρόβλημα. Η χαλάρωση, όμως, κόστισε ακριβά, καθώς μετά το 2-1 μαζεύτηκε στην άμυνα και ένα παντελώς αχρείαστο πέναλτι στο 97' προκάλεσε... έμφραγμα (απέκρουσε ο Μούσο, γκολ στην επαναφορά). Πολύ δυνατές οι εμφανίσεις της μετά την επανέναρξη, έχει πάρει λιγότερους βαθμούς από αυτούς που δικαιούται. Τιμωρημένος ο Σέμα (μ. 25/2), τραυματίας ο Μαντράγκορα (μ. 26/0), δεν προέκυψαν απρόοπτα προβλήματα.

Εκτίμηση
Τελευταίο χαρτί για την Σπαλ αν θέλει να έχει ελπίδες για παραμονή. Η Ουντινέζε δεν πείθει εκτός έδρας. Καλύτερο το σύνολο τερμάτων στα 2-3 goal.

Βερόνα – Ιντερ
Χωρίς θεατές. Γειτονικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Η Βερόνα υποτίμησε την όποια δυναμική της Μπρέσια, έβγαλε τις φάσεις της, αλλά ο αντίπαλος είχε δύο δοκάρια και πέτυχε ισάριθμα τέρματα, με αποτέλεσμα οι «Έλληνες» να υποστούν δίκαιη ήττα. Μόλις μία επιτυχία στα τελευταία τέσσερα (1-1-2), είναι δεδομένα υπερβατική η πορεία της, ο «ρηχός» πάγκος της στερεί την απόλυτη υπέρβαση. Εξέτισε ο Πεσίνα (μ. 27/5), χτύπησε και λογικά λείπει ο Μπορίνι (ε. 9/2, 2/0 Μίλαν), εκτός οι Σαλσέδο (ε. 11/1), Εϊσερίκ (μ. 1/0, 3/0 Φιορεντίνα).

Η Ιντερ προηγήθηκε της Μπολόνια, από το 57' έπαιζε με παίκτη παραπάνω και στο 62' κέρδισε πέναλτι. Δεν υπήρχαν καλύτερες προϋποθέσεις για μία άνετη νίκη, αλλά εν τέλει έμεινε με άδεια χέρια, σε ένα ματς που θα μπορούσε να τελειώσει με ισοπαλία... 5-5! Αναξιόπιστη η ομάδα του Αντόνιο Κόντε, θετικό το ότι δεν χάνει το Τσάμπιονς Λιγκ. Τιμωρημένοι οι Ντ' Αμπρόζιο (α. 15/2), Μπαστόνι (α. 19/2), εξέτισε ο Σκρίνιαρ (α. 26/0), εκτός οι Μπαρέλα (μ. 23/1), Σένσι (μ. 12/3), δύσκολα οι Βεσίνο (μ. 19/2), Μόουζες (α. 7/0).

Εκτίμηση
Η Ιντερ θέλει να κερδίσει μια καλύτερη θέση στην πρώτη 4αδα και να αποφύγει τα προκριματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Καλή αλλά όχι ικανή να σταθεί εμπόδιο η Βερόνα. Διπλό.





Βαθμολογία 2023-24