logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Για την πρόκριση ο Θρύλος!
 6/8/2020

Ώρα Ευρώπης για τον Ολυμπιακό. Ο πρωταθλητής Ελλάδας ρίχνεται στην μάχη του Γιουρόπα Λιγκ σήμερα το βράδυ 22:00 στο στάδιο «Μολινό» στο Γουλβερχάμπτον κόντρα στην τοπική Γουλβς στη ρεβάνς του ισόπαλου 1-1 από το πρώτο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός από την σεζόν 2014-15 και μετά έχει σημειώσει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες στα τελευταία του 8 ματς στα Κύπελλα Ευρώπης κόντρα σε ομάδες της Αγγλίας! Οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν στην φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ την ΄Άρσεναλ. Στο πρώτο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-1 και στον αγώνα ρεβάνς της Αγγλίας στις 27/02/20 Άρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2 με γκολ των Σισέ (53΄) και Ελ΄Ααραμπί (120΄).

Γουλβς – Ολυμπιακός
Ρεβάνς για τους «16» του Γιουρόπα, χωρίς θεατές. Ο νικητής με Σεβίλλη ή Ρόμα. Η Γουλβς βελτίωσε την περσινή συγκομιδή της στην Πρέμιερ Λιγκ κατά δύο βαθμούς, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από την έβδομη θέση και έχασε το εισιτήριο για το Γιουρόπα, επειδή η Αρσεναλ πήρε το Κύπελλο. Για να παίξει στην Ευρώπη (Τσάμπιονς Λιγκ), πρέπει να κατακτήσει το τρόπαιο στο Γιουρόπα. Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο βασίζεται στη σκληρή άμυνα, είχε την πέμπτη καλύτερη στην Αγγλία. Μετά τη διακοπή δεν ήταν ιδιαίτερα φρέσκια, αλλά έχει μπει ψηλά ο πήχης. Οι «λύκοι» συγκαταλέγονται στις ομάδες που φέτος ταλαιπωρήθηκαν ελάχιστα από αγωνιστικά προβλήματα. Αναμένεται να παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας έπειτα από το 2017, υπέστη μόλις μία ήττα (ΠΑΟΚ) σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ. Κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο από την ομάδα του Πέντρο Μαρτίνς, το κακό είναι ότι το πρωτάθλημα τελείωσε στις 19/7 (3-0 την ΑΕΚ), αλλά ο τελικός Κυπέλλου απέναντι στην Ενωση αναβλήθηκε για τα τέλη Αυγούστου. Σε φιλική αναμέτρηση (27/9), οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0 της Ομόνοιας στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Δεκατρείς φορές έφεραν «Χ» σε πρώτο ματς εντός, αποκλείστηκαν στις 12 από αυτές (πέρασαν μόνο την Οσμανλισπόρ). Χτύπησε και λείπει ο ηγετικός Σα (τ. 15 συμ., 33 συμ.), ενώ τιμωρημένος είναι ο βασικότατος Σεμέντο (α. 14/4, 27/1). Αγώνα δρόμου για να προλάβει δίνει ο αρχηγός Ομάρ (α. 14/0, 27/1).

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ
Ολυμπιακός – Γουλβς 1-1
O Ολυμπιακός προηγήθηκε με γκολ του Ελ Αραμπί στο 54΄ και η Γουλβς ισοφάρισε σε 1-1 με τον Νέτο στο 67΄.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Οι δύο ομάδες είναι της ίδιας δυναμικής. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια κοιτά στα μάτια τις ομάδες της Αγγλίας και μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση. Η ισοπαλία έχει καλή τύχη.