logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Τα βλέμματα στο Βίγκο
 19/9/2020

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται η δεύτερη αγωνιστική στην πριμέρα της Ισπανίας, όπου ξεχωρίζει το παιχνίδι στο Βίγκο, ανάμεσα στην Θέλτα και την Βαλένθια.

ΧΕΤΑΦΕ-ΟΣΑΣΟΥΝΑ
Πρεμιέρα για τη Χετάφε στο πρωτάθλημα, καθώς αναβλήθηκε η πρεμιέρα της με τη Ρεάλ Μαδρίτης λόγω της συμμετοχής των αντιπάλων στο Τσάμπιονς Λιγκ τον Αύγουστο. Ξεκινά κόντρα στην Οσασούνα χωρίς απουσίες.

Η πέμπτη θέση πρόπερσι που της έδωσε για πρώτη φορά ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν ήταν τυχαία, με τη Χετάφε να παλεύει και πέρυσι για την Ευρώπη και να μένει εκτός για ένα δίποντο (8η θέση). Ανάλογη πορεία θα ψάξει και φέτος, αν και είχε σημαντικές απώλειες (Μολίνα, Αντούνες, Κένεντι, Ετέμπο, Φαχρ…). Έχει κάνει, όμως, και καλές προσθήκες (Κούτσο Ερνάντες, Ουνάλ, Πόβεντα, Παλαβέρσα).

Ιδανικό ξεκίνημα για την Οσασούνα, με «διπλό» επί της νεοφώτιστης Κάντιθ, παίζει ξανά εκτός έδρας και ψάχνει το… νταμπλ. Τρεις απουσίες για τους Βάσκους που δεν υπολογίζουν σε Τσίμι Άβιλα, Μπράντον (επιθετικοί) και Μπράσανατς (αμ.), με τον πρώτο να μπαίνει χειρουργείο. Έτοιμος αναμένεται να είναι ο Ουνάι Γαρθία (αμ.). Ο τραυματισμός του μέσου Ρουμπέν Γαρθία δεν ήταν σοβαρός και θα παίξει στη Μαδρίτη. Ο νεοαποκτηθείς φορ Καγέρι περιμένει τα αποτελέσματα του τεστ κορονοϊού για να μπει στις προπονήσεις.

Εκτίμηση: Χ

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΕΪΜΠΑΡ
Αποτυχία θεωρείται για τη Βιγιαρεάλ η εντός έδρας ισοπαλία με τη νεοφώτιστη Ουέσκα στην πρεμιέρα. Ποδαρικό με το αριστερό για τον Ουνάι Εμερί που περιμένει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τους παίκτες του στο δεύτερο σερί ματς στο «Μαδριγάλ». Τα έχουν στη Βιγιαρεάλ και με τα δυνατά μαρκαρίσματα που δέχεται ο Τσουκουέζε: στην πρεμιέρα τα 8 από τα 22 φάουλ στην ομάδα έγιναν σ’ αυτόν.

Ο πλάγιος μπακ Εστουπινιάν είναι το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα, υπέγραψε μάλιστα για επτά χρόνια (!), αλλά άργησε να μπει στις προπονήσεις και δύσκολα θα είναι στην αποστολή. Μορένο (αμ.), Κασελίν (χαφ) παραμένουν εκτός.

Το πρόβλημα της δυστοκίας που είχε φανεί από την προετοιμασία έκανε την εμφάνισή του ήδη από την πρεμιέρα, όπου η Εϊμπάρ έμεινε άσφαιρη στο γήπεδό της κόντρα στη Θέλτα. Λύσεις στην επίθεση καλείται να δώσει ο Μούτο που αποκτήθηκε μεσοβδόμαδα, αλλά προς το παρόν είναι ανέτοιμος και δύσκολα θα είναι στην αποστολή για «Μαδριγάλ».

Με δύο απουσίες στο παιχνίδι αυτό οι Βάσκοι. Τιμωρημένος ο μέσος Ντιοπ που αποβλήθηκε στην πρεμιέρα με δύο κίτρινες σε έξι λεπτά! Σταθερά εκτός ο πλάγιος μπακ Χοσέ Άνχελ.

Εκτίμηση: 1+Over

ΘΕΛΤΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Με ισοπαλία στην έδρα της Εϊμπάρ μπήκε στο πρωτάθλημα η Θέλτα, η οποία ψάχνει λύσεις στην επιθετική δυστοκία που έδειξε στην πρεμιέρα. Είναι ένα πρόβλημα που τη βασάνιζε και πέρυσι (τερμάτισε το πρωτάθλημα με λιγότερο από ένα γκολ ανά αγώνα!), παρά την παρουσία Άσπας, Νολίτο και Σάντι Μίνα στην επίθεση.

Η καθυστέρηση στις μεταγραφές δεν προβληματίζει, τουλάχιστον έτσι διαμηνύει η διοίκηση… Πάντως έγινε κατορθωτή η επιστροφή του δανεικού πέρυσι Μουρίγιο. Με απουσίες κόντρα στη Βαλένθια: ξανά εκτός Ρουμπέν Μπλάνκο, Σέρχιο Άλβαρεθ (τερματοφύλακες), Κέβιν Βάθκεθ (αμ.).

Αν και έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ, η Βαλένθια ξεκίνησε με νίκη επί της Λεβάντε στο πρωτάθλημα, αλλά το κλίμα στην ομάδα δεν έφτιαξε. Παραμονή του αγώνα ο κόουτς Γκράθια δήλωσε απογοητευμένος από την αδυναμία της διοίκησης να κάνει μεταγραφές. Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον πρόεδρο, άκουσε τον Άνιλ Μέρφι να του λέει πως δεν υπάρχουν λεφτά για μεταγραφές και θα γίνει προσπάθεια, κυρίως για δανεικούς ή ελεύθερους.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα η Βαλένθια πάει στο Βίγκο χωρίς τον μέσο Σολέρ που τραυματίστηκε. Τραυματίας είναι και ο Μανγκαλά (αμ.). Παραμένει εκτός ο γκολκίπερ Σίλεσεν.

Εκτίμηση: Goal





Βαθμολογία 2023-24