logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ματσάρες στο Τσάμπιονς Λιγκ!
 28/10/2020

Με οκτώ αναμετρήσεις ολοκληρώνεται αργά το βράδυ η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ και αναμφίβολα το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι το ντέρμπι του Τορίνο ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ – ΤΣΕΛΣΙ
Καλοί οι Ρώσοι πήραν αποτέλεσμα στην Γαλλία. Η ήττα εντός έδρας στο πρωτάθλημα όμως από την πρωτοπόρο Σπαρτάκ Μόσχας με 3-1 χάλασε το καλό κλίμα. Στα τελευταία δώδεκα παιχνίδια έχει κρατήσει μόνο μια φορά το μηδέν αμυντικά. Εντός έδρας έχει έξι σερί Goal/Goal. Τέλος το 2020 για τον δεξιό μπακ Σεργκέι Πετρόβ (12 ματς/2 γκολ/1 ασίστ) λόγω τραυματισμού. Λόγω ίωσης δεν έπαιξαν στο πρωτάθλημα οι βασικοί Όλσον, Μπεργκ, Σορόκιν αλλά όλοι επιστρέφουν. Λόγω κορωνοϊού εκτός οι Καμπελά, Μαρκόβ. Τραυματίες είναι οι Άρι, Καμπόλοφ και Στότσκι.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΡΕΝ – ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ 1-1
Εξαιρετικός ο τερματοφύλακας Σαφόνοφ. Βρέθηκε πίσω από γκολ του Ζιρασί (56’) αλλά ισοφάρισε με οβίδα του Ραμίρες (59’).

Μετά το 0-0 με την Σεβίλλη που ήταν και απολύτως δίκαιο ακολούθησε άλλη μια δίκαιη ισοπαλία στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Τσέλσι έχει μόνο μια νίκη στους έξι τελευταίους αγώνες (1/4/1) και μόνο ένα τρίποντο στα τελευταία οκτώ ματς εκτός έδρας (1/4/3). Κρατάει το μηδέν στην άμυνα για δύο σερί ματς για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας Κέπα και ο κεντρικός μέσος Γκίλμουρ είναι οι μόνιμες απώλειες για τον μάνατζερ Φρανκ Λάμπαρντ. Κανένα σημαντικό πρόβλημα.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΤΣΕΛΣΙ – ΣΕΒΙΛΛΗ 0-0
Δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία χωρίς γκολ. Δυσκολεύτηκε να κρατήσει μπάλα. Δεν έφτιαξε μεγάλες φάσεις.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ – ΠΣΖ
Αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά της. Δεν ήταν κακή στην Γερμανία αλλά άστοχη. Ακολούθησε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα αυτή την φορά με 5-1 απέναντι στην Αντάλιασπορ κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά φέτος. Ικανοποιημένος ο κόουτς Οκάν Μπουρούκ με την βελτίωση και την συγκέντρωση. «Αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να νικήσουμε την Παρί» δήλωσε ο κόουτς. Ανέτοιμοι για το ματς είναι οι Ουγκούρ, Αζουμπουίκε, Τσαντλί οι οποίοι σε μια εβδομάδα θα μπουν στις προπονήσεις. Ο στόπερ Σκρτελ (5 ματς) ξεπέρασε πρόβλημα και θα αγωνιστεί κανονικά.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΛΕΙΨΙΑ – ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ 2-0
Δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τον Ανχελίνιο (16’, 20’). Είχε ευκαιρίες να μπει ξανά στο ματς…

Η ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέδειξε τα προβλήματα της Παρί και έφερε ξανά στο προσκήνιο συζήτηση για την αντικατάσταση του κόουτς Τούχελ. Η ομάδα απάντησε με άνετη νίκη 4-0 στο πρωτάθλημα επί της Ντιζόν αλλά η κουβέντα συνεχίζεται. Πλέον πρέπει απαραίτητα να νικήσει στην Τουρκία αλλιώς θα έχει πρόβλημα. Ξεκουράστηκαν στο πρωτάθλημα λόγω τιμωρίας οι Κουρζάβα, Ντι Μαρία οι οποίοι επιστρέφουν. Εκτός είναι λόγω τραυματισμών οι Κέρερ (3 ματς), Μπερνάτ (3 ματς), Γκέγε (7 ματς/1 γκολ), Βεράτι (5 ματς), Παρέδες (4 ματς) και Ικάρντι.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΠΣΖ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 1-2
Κατώτερη των περιστάσεων. Έχασε όλες τις μάχες. Έχασε το ματς δίκαια. Σκόραρε με αυτογκόλ του Μαρσιάλ (55’). Για την Γιουνάιτεντ σκόραραν Φερνάντες (23’), Ράσφορντ (87’).

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Παρά την απουσία του Κριστιάνο νίκησε άνετα στο Κίεβο την Ντινάμο. Στο πρωτάθλημα παραμένει μακριά από την κορυφή. Είχε ματς με την Βερόνα όπου παραχώρησε ισοπαλία 1-1. Ο Αντρέα Πίρλο θέλει χρόνο. Η Γιούβε δεν εντυπωσιάζει για την ώρα. Έχει φιλοξενήσει 29 φορές Ισπανικές ομάδες και έχει χάσει μόλις τρία παιχνίδια (17/9/3). Ο Κριστιάνο Ρονάλντο (2 ματς/3 γκολ) χάνει το παιχνίδι καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον κορωνοϊό. Υπάρχουν και τραυματίες οι αμυντικοί Ντε Λιχτ, Κιελίνι (3 ματς), Σάντρο και ο μέσος ΜακΚένι (2 ματς).

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΝΤΙΝΑΜΟ Κ. – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 0-2
Πιο ποιοτική ακόμη και χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε δίκαια. Σκόρερ ο Μοράτα (46’, 84’).

Νίκησε άνετα την Φερεντσβάρος αλλά ακολούθησε η ήττα στο Κλάσικο από την Ρεάλ Μαδρίτης εντός με 3-1 για να ξαναφέρει την γκρίνια. Οι μπλαουγκράνα γκρίνιασαν για την διαιτησία αλλά η ουσία είναι ότι βρίσκονται ήδη μακριά από την κορυφή. Πέντε φορές έχει αντιμετωπίσει την Γιουβέντους στην Ιταλία και δεν έχει νικήσει (0/3/2). Νέα απώλεια για τον αγώνα στο Τορίνο ο μέσο-επιθετικός Κουτίνιο (6 ματς/2 γκολ/2 ασίστ) λόγω τραυματισμού στο Κλάσικο. Τιμωρημένος για το ματς ο στόπερ Πικέ (6 ματς). Εκτός και ο τερματοφύλακας Τερ Στέγκεν.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ 5-1
Κέρδισε δίκαια. Ακόμη και με παίκτη λιγότερο δεν είχε πρόβλημα. Τα γκολ οι Μέσι (27’), Φάτι (42’), Κουτίνιο (52’), Πέδρι (82’), Ντεμπελέ (89’). Για τους Ούγγρους σκόραρε ο Κάρατιν (70’).

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΛΑΤΣΙΟ
Την εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη στην Ρωσία ακολούθησε πτώση από την κορυφή στο Βέλγιο. Κατάφερε να ηττηθεί από την Λέουβεν με 2-1 και την προσπέρασε η Αντβερπ. Επτά από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις έχουν λήξει στο Over 2,5 και έξι έχουν λήξει Goal/Goal. Η Μπριζ δεν έχει νίκη στα εννέα τελευταία παιχνίδια με Ιταλικές ομάδες (0/2/7). Ξεπέρασαν τον κορωνοϊό και επιστρέφουν ο τερματοφύλακας Μινιολέ, ο κεντρικός αμυντικός Κοσουνού και ο επιθετικός Κρμέντσικ. Μοναδική απώλεια ο έμπειρος στόπερ Μίτροβιτς λόγω τραυματισμού.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΖΕΝΙΤ – ΜΠΡΙΖ 1-2
Έπαιξε ώριμα, ήρεμα, δεν πανικοβλήθηκε και νίκησε γιατί... ρίσκαρε. Τα γκολ οι Μποναβεντούρ (63’), Ντε Κέτελαρ (90+). Ισοφάρισε προσωρινά με αυτογκόλ ο Χόρβατ (74’).

Μετά την νίκη απέναντι στην Ντόρτμουντ ακολούθησε νίκη και στο πρωτάθλημα, δύσκολα, με 2-1 απέναντι στην Μπολόνια. Τα χαμόγελα έχουν επιστρέψει και οι νέοι παίκτες σιγά σιγά προσαρμόζονται. Πρώτη φορά μετά από χρόνια έχει κάνει τόσες προσθήκες στο ρόστερ. Έχει χάσει και τα δύο ματς στην ιστορία που έχει παίξει στο Βέλγιο. Λόγω μίκρο-προβλημάτων έμειναν εκτός στο πρωτάθλημα ο βασικός τερματοφύλακας Στρακόσα και ο μέσος Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Λογικά θα επιστρέψουν. Εκτός είναι ο ακραίος μπακ Λούλιτς, ο μέσος Κατάλντι και ο κεντρικός αμυντικός Ράντου. Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι έχει ορισμένους παίκτες θετικούς στον κορονοϊό.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΛΑΤΣΙΟ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 3-1
Άξιζε την νίκη. Μπήκε με πάθος, οργανωμένη, με τρομερές βοήθειες παντούς και νίκησε με γκολ των Ιμόμπιλε (6’), Χιτς (αυτ. 23’), Ακπά-Ακπρό (76’). Μείωσε ο Χάαλαντ (71’).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΛΕΙΨΙΑ
Μια δύσκολη εβδομάδα τελείωσε με θετικό πρόσημο σύμφωνα με τον μάνατζερ Σόλσκιερ. Νίκη στο Παρίσι και στο πρωτάθλημα ισοπαλία στο ντέρμπι με την Τσέλσι. Στο Όλντ Τράφορντ δεν έχει πετύχει νίκη φέτος σε επίσημο αγώνα(0/1/2). Επτά από τα οκτώ παιχνίδια της έχουν λήξει στο Over 2,5. Λόγω τιμωρίας δεν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα ο Μαρσιάλ ο οποίος επιστρέφει στο Champions League. Λόγω τραυματισμών είναι εκτός ο κεντρικός αμυντικός Μπαγί (4 ματς) και ο επιθετικός μέσος Λίνγκαρντ (2 ματς) αλλά δεν είναι σημαντικές απώλειες.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΠΣΖ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 1-2
Ανώτερη, με πάθος και κερδισμένες όλες τις προσωπικές μονομαχίες έφτασε σε νίκη με γκολ των Φερνάντες (23’), Ράσφορντ (87’). Ισοφάρισε προσωρινά η ΠΣΖ με αυτογκόλ του Μαρσιάλ (55’).

Με καλό πρώτο ημίχρονο νίκησε την Μπασάκσεχιρ στην πρεμιέρα. Δεν έπεισε όπως δεν το έκανε και με την Χέρτα στο πρωτάθλημα όπου νίκησε 2-1 αλλά τα κατάφερε όταν ο αντίπαλος έμεινε με παίκτη λιγότερο. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν πάντως παραμένει πρωτοπόρος στην Μπουντεσλίγκα και είναι αήττητη σε επτά επίσημα παιχνίδια φέτος (6/1/0). Οι Σάμπιτσερ, Κονατέ επέστρεψαν από τραυματισμούς. Η ομάδα αρχίζει να έχει περισσότερες λύσεις. Παραμένει εκτός λόγω κορωνοϊού ο μέσος Χαϊνταρά (4 ματς/2 γκολ). Εκτός οι τραυματίες Κλόστερμαν (5 ματς) και Λάιμερ.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΛΕΙΨΙΑ – ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ 2-0
Καλό πρώτο ημίχρονο με τον Ανχελίνιο να πετυχαίνει δύο γκολ (16’, 20’). Στο δεύτερο απογοήτευσε αλλά δεν κινδύνευσε.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΖΕΝΙΤ
Η ήττα από την Λάτσιο πόνεσε αλλά η ομάδα αντέδρασε. Στο πρωτάθλημα νίκησε 3-0 στο ντέρμπι την Σάλκε. Στο ματς ο κόουτς Φαβρ άλλαξε πέντε παίκτες στην ενδεκάδα και σχηματισμό. Πρώτη φορά έπαιξε φέτος με τετράδα πίσω. Σε τέσσερις αγώνες ως γηπεδούχος με Ρωσικές ομάδες, έχει μια ήττα, από την Ζενίτ το 2014 (2/1/1). Με την Σάλκε επέστρεψε ο τερματοφύλακας Μπούρκι που λογικά κρατάει την θέση. Θετικός στον κορωνοϊό ο αμυντικός μέσος Τσαν (6 ματς/1 γκολ) ο οποίος μένει εκτός. Τραυματίες οι Ζαγκαντού, Σουλτς, Σμέλτσερ.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΛΑΤΣΙΟ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 3-1
Η ομαδικότητα και το πάθος της Λάτσιο την λύγισε. Σκόρερ ο Χάαλαντ (71’). Για την Λάτσιο σκόραραν Ιμόμπιλε (6’), Χιτς (αυτ. 23’), Ακπά-Ακπρό (76’).

Μετά την ήττα από την Μπριζ στο Champions League με 2-1 εντός έδρας ακολούθησε και ήττα στο πρωτάθλημα με το ίδιο σκορ εντός από την Ρουμπίν Καζάν. Έπεσε από την κορυφή. Υπήρξε φημολογία για παραίτηση του κόουτς Σεμάκ αλλά ο ίδιος το αρνήθηκε. Μετράει έξι συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι σε Γερμανικές ομάδες. Ο κόουτς επιβεβαίωσε ότι ο έμπειρος ακραίος μπακ Ζιρκόφ θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα αντιθέτως με τον Βραζιλιάνο ακραίο Μάλκομ (11 ματς/1 γκολ/1 ασίστ) ο οποίος παραμένει εκτός. Κανένα άλλο πρόβλημα.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΖΕΝΙΤ – ΜΠΡΙΖ 1-2
Στο 1-1 δεν ρίσκαρε. Το έκανε ο αντίπαλος και η Ζενίτ έχασε. Σκόραρε με αυτογκόλ ο Χόρβατ (74’). Για την Μπρίζ σκόραραν Μποναβεντούρ (63’), Ντε Κέτελαρ (90+).

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΡΕΝ
Καλή εικόνα με την Τσέλσι αλλά και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης για την ομάδα του Λοπετέγκι. Στο πρωτάθλημα πέταξε ένα ημίχρονο και τελικά έχασε και το ματς από την Εϊμπάρ εντός έδρας με 1-0. Δεν έχει βρει σταθερότητα με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ. Πλέον δεν έχει σκοράρει στα τελευταία τρία επίσημα παιχνίδια και δεν έχει νίκη στα τελευταία τέσσερα (0/2/2). Επιστρέφει στην αποστολή ο μέσος Χορδάν που ήταν εκτός στο πρωτάθλημα λόγω τιμωρίας. Μοναδική απουσία λόγω κορωνοϊού είναι ο κεντρικός αμυντικός Κουντέ (3 ματς).

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΤΣΕΛΣΙ – ΣΕΒΙΛΛΗ 0-0
Καλή αμυντική λειτουργία, καλή κατοχή μπάλας απλά δεν ήταν αρκετά επικίνδυνη. Πήρε εύκολα την ισοπαλία στο Λονδίνο.

Η Ρεν έχασε μεγάλη ευκαιρία για την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο Champions League με την Κράσνονταρ. Ακολούθησε ήττα στο πρωτάθλημα εντός έδρας από την Ανζέ με 2-1 οπότε το ψυχολογικό πρόβλημα μεγαλώνει. «Δεχόμαστε εύκολα γκολ, δεν είμαστε καλά αμυντικά, δεν είμαστε οργανωμένοι και αυτό στοιχίζει» είπε απογοητευμένος ο κόουτς Στεφάν ενόψει Σεβίλλης. Είχε αλλαγές με την Ανζέ αλλά αυτό δεν ωφέλησε. Παραμένουν εκτός ο αριστερός μπακ Μαουάσα (4 ματς/1 ασίστ) και ο επιθετικός Νιάνγκ (1 ματς) οι οποίοι είναι τραυματίες.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΡΕΝ – ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ 1-1 Ήταν καλύτερη αλλά σπάταλη στις ευκαιρίες της. Προηγήθηκε με τον Ζιρασί (56’) αλλά ισοφάρισε άμεσα ο Ραμίρες (59’).

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ – ΝΤΙΝΑΜΟ Κ.
Παρά την συντριβή στην Βαρκελώνη ο κόουτς Ρεμπρόβ έμεινε ικανοποιημένος από μικρά κομμάτια όπου η Φερεντσβάρος κοίταξε στα μάτια την αντίπαλό της. Στην Ουγγαρία νίκησε 2-0 την Ουίπεστ και παραμένει πρωτοπόρος. Αήττητη για είκοσι-δύο επίσημους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις στο γήπεδό της (16/6/0) έχοντας κρατήσει δεκαπέντε φορές το μηδέν στην άμυνά της. Θα έχει στο πλευρό της πάνω από πέντε χιλιάδες θεατές. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού για τον αγώνα. Στο πρωτάθλημα πήραν ανάσες και επιστρέφουν οι βασικοί αμυντικοί Κοβάτσεβιτς, Τσίβιτς και ο Μπότκα.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ 5-1
Κανείς δεν περίμενε ότι θα παλέψει στο Καμπ Νόου. Πάλεψε αλλά φυσικά, έχασε. Σκόρερ ο Κάρατιν (70’). Για την Μπάρτσα οι Μέσι (27’), Φάτι (42’), Κουτίνιο (52’), Πέδρι (82’), Ντεμπελέ (89’).

Παρά την προσπάθεια έλειπε η ποιότητα και έχασε από την Γιουβέντους. Ακολούθησε ματς πρωταθλήματος στο οποίο έστω και δύσκολα κατάφερε να νικήσει την Αλεξάντρια με 1-0 και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ενδιαφέρουσα η μάχη των πάγκων με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου να αντιμετωπίζει Ουκρανό, ένα παιδί της Ντινάμο, τον Σεργκέι Ρεμπρόβ. Η Ντινάμο έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς φέτος. Πάει στον αγώνα χωρίς τον τραυματία αριστερό μπακ Κοστέβιτς. Συνηθισμένο πρόβλημα. Επιστρέφει ο στόπερ Ζαμπάρνι (9 ματς) που δεν έπαιξε στο πρωτάθλημα.

Τι έκανε την 1η αγωνιστική
ΝΤΙΝΑΜΟ Κ. – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 0-2
Καλή ομάδα αλλά όχι τόσο καλή για να κοντράρει την Γιουβέντους. Έχασε δίκαια με τα γκολ του Μοράτα (46’, 84’).

ΠΡΟΤΑΣΗ
ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ – ΤΣΕΛΣΙ 2
ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ – ΠΣΖ 2
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ X
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΛΑΤΣΙΟ 2
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. – ΛΕΙΨΙΑ 2
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΖΕΝΙΤ 1
ΣΕΒΙΛΛΗ – ΡΕΝ 1
ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ – ΝΤΙΝΑΜΟ Κ. 2