logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ντέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ»
 24/1/2021

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται το κύπελλο Αγγλίας, όπου στο «Ολντ Τράφορντ» υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Μαν. Γιουν και την Λίβερπουλ.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ-ΛΕΣΤΕΡ
Και πέρσι οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για το κύπελλο (Μπρέντφορντ-Λέστερ 0-1). Πολύ καλή πορεία για την Μπρέντφορντ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, που μετά και την νίκη με 1-0 εντός επί της Λούτον, διατηρεί αήττητο 16 (!) αγώνων, δείχνοντας ικανή να διεκδικήσει ακόμα και ένα εισιτήριο για την απευθείας άνοδο. Στο κύπελλο, η ομάδα του Τόμας Φρανκ έχει δύσκολη αποστολή αλλά την διακρίνει μαχητικότητα και θα παλέψει.

Στον αγωνιστικό τομέα, αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος ο Τόνει (εξτρέμ), ενώ παραμένει εκτός πλάνων και ο ηγέτης της άμυνας, Γιάνσον (στόπερ) που δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως.

Εκμεταλλεύτηκε τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε και έτσι η Λέστερ πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 εντός επί της Τσέλσι. Αήττητη για έξι διαδοχικά ματς η ομάδα των «αλεπούδων» που δείχνει ικανή να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω και φέτος (γιατί όχι και τον τίτλο). Ο τεχνικός, Μπρένταν Ρόντζερς υποστήριξε: «Τέτοιες νίκες δίνουν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στους παίκτες για την δύσκολη συνέχεια».

Μεγάλη απώλεια ο Πράετ (μέσος) που αναμένεται να χάσει αρκετές εβδομάδες και ουσιαστικά αποτελεί το μοναδικό αξιόλογο πρόβλημα.

Εκτίμηση: Under

ΦΟΥΛΑΜ-ΜΠΕΡΝΛΙ
Αρχίζουν και ζορίζουν τα πράγματα για την Φούλαμ που δεν έχει νίκη στα τελευταία οχτώ ματς πρωταθλήματος (με πρόσφατη ήττα εντός από την Μαν. Γιουν με 1-2 και με ανατροπή) και σίγουρα η υπόθεση παραμονής έχει δυσκολέψει από νωρίς. Ο τεχνικός, Πάρκερ ψάχνει λύσεις για την ανάκαμψη της ομάδας και θεωρεί ότι μια πρόκριση στο κύπελλο μπορεί να δώσει την ψυχολογική ανάταση που χρειάζεται.

Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν οι Ρόμπινσον (μπακ) και Ριντ (εξτρέμ) που εξέτισαν, συνεχίζουν να λείπουν οι Κέρνι (μέσος) και Λεμινά (χαφ) που δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως.

Από την αναμέτρηση εκτός με την Λίβερπουλ (το βράδυ της Πέμπτης) προέρχεται η Μπέρνλι, που νωρίτερα μετρούσε δυο σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός, Σον Ντάις γνωρίζει ότι η ομάδα φέτος έχει περιορισμένες δυνατότητες και ο βασικός στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Αμυντικά δείχνει καλά στοιχεία αλλά το πρόβλημα είναι στο εύκολο σκοράρισμα.

Αγωνιστικά, δεν έχουν υπάρχει νεότερα προβλήματα. Σε καραντίνα ο Πίκοκ-Φάρελ (μέσος), παραμένουν αμφίβολοι εκ νέου οι Τέιλορ (μπακ), και Νταν (στόπερ). λόγω τραυματισμών.

Εκτίμηση: 1

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Τεράστιο ντέρμπι στην Αγγλία με έντονη αντιπαλότητα. Πριν λίγες στο πρωτάθλημα στο «Ανφιλντ»: Λίβερπουλ-Μαν. Γιουν. 0-0. Απτόητη συνεχίζει η Μαν. Γιουν., που είναι αήττητη στο πρωτάθλημα για 13 σερί ματς μετά και το 1-2 εκτός επί της Φούλαμ με ανατροπή και δείχνει μετά από καιρό ικανή για να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο Νορβηγός τεχνικός, Όναρ Γκούναρ Σόλσκιερ δεν λέει μεγάλα λόγια ενώ περιμένει από τους παίκτες του, να πάρουν και την πρόκριση στο κύπελλο.

Στα αγωνιστικά ζητήματα, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών και λογικά θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Από την αναμέτρηση εντός με την Μπέρνλι (το βράδυ της Πέμπτης) προέρχεται η Λίβερπουλ, που το τελευταίο διάστημα δείχνει μια κόπωση (χωρίς το ματς της Πέμπτης ήταν για τέσσερα ματς χωρίς νίκη). Ο Γερμανός τεχνικός, Γιούργκεν Κλοπ να έχει με την ομοσπονδία και τα πολλά και συνεχή ματς που ορίζονται. Εννοείται ότι ο κύριος στόχος είναι η υπεράσπιση του τίτλου. Όπως όλα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απόκτηση αμυντικού παρά τις απουσίες.

Στα αγωνιστικά, πιθανόν οι Φαμπίνιο και Χέντερσον να συνθέσουν το αμυντικό δίδυμο, εκτός και πάλι οι Ματίπ (μέσος), Κειτά (μέσος), Ζότα (φορ), Γκόμες (στόπερ) και Φαν Ντάικ (στόπερ).

Εκτίμηση: 2-3 goal