logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Champions League: Καυτές ρεβάνς!
 13/4/2021

ΤΣΕΛΣΙ – ΠΟΡΤΟ
Η αναμέτρηση όπως και πρώτος αγώνας των δύο ομάδων διεξάγεται στην Σεβίλλη (Ισπανία) για τον περιορισμό της πανδημίας. Άστραψε και… βρόντηξε η «διαβασμένη» Τσέλσι που επικράτησε δίκαια στο πρώτο ματς και φαντάζει αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά για πρώτη φορά από το 2014, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο. Μετρά έξι νίκες σε εννέα ματς με την Πόρτο, γενικότερα 11-1-2 κόντρα σε πορτογαλικές. Δεν έχει αποκλειστεί ποτε σε διπλούς αγώνες, έχοντας επικρατήσει στο πρώτο εκτός έδρας ματς (13/13)! Το Σάββατο επικράτησε εύκολα (4-1) της Κρίσταλ Πάλας, παλεύει για την 4αδα στην Πρεμιερ Λιγκ. Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα για τον Γερμανό τεχνικό, με μοναδική αμφιβολία την ετοιμότητα του στόπερ Κρίστενσεν. Συγκριτικά με το πρώτο ματς μάλιστα επιστρέφουν οι ενίοτε βασικοί Εϊμπραχάμ (επιθετικός) και Ζίγιεκ (μεσοεπιθετικός).

Η Πόρτο ήταν καλύτερη από ότι δείχνει το τελικο σκορ στο πρώτο ματς, αλλά της έλειψε η αποτελεσματικότητα και πλέον έχει να ανέβει ένα… βουνό για να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο τα… έβαλε με τον διαιτητή της αναμέτρησης ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την ρεβάνς. Μετρά τρεις προκρίσεις σε 12 συνολικά διπλούς αγώνες με αγγλικές ομάδες. Μόλις μια φορά προκρίθηκε έχοντας χάσει στον πρώτο εντός έδρας αγώνα. Το Σάββατο επικράτησε εύκολα της Τοντέλα, κατέκτησε το 5ο σερί τρίποντο, διατηρήθηκε αήττητη για 20ο ματς και συνεχίζει την καταδίωξη της κορυφής. Κομβικές οι επιστροφές των βασικότατων Σέρτζιο Ολιβέιρα (μέσος) και Ταρέμι (επιθετικός) που ήταν τιμωρημένοι στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων.

ΠΟΡΤΟ – ΤΣΕΛΣΙ 0-2
Σπουδαία νίκη για την Τσέλσι που επικράτησε στην Σεβίλλη της Πόρτο, με τα γκολ των Μάουντ (32’) και Τσίλγουελ (85’).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Αλόνσο, Μόουντ, Χάβερτζ, Πούλισιτς.
Εκτός: -
Αμφίβολοι: Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα

Πόρτο: Μαρτσέσιν, Μανάφα, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Κορόνα, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Ουρίμπε, Οτάβιο, Μαρέγκα, Ταρεμί.
Εκτός:-
Αμφίβολοι: -

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.
Η Παρί Σεν Ζερμέν παρέδωσε μαθήματα αποτελεσματικότητας στην Μπάγερν και με τον Εμπαπέ σε εξαιρετική βραδιά άλωσε το Μόναχο στέλνοντας… μηνύματα τίτλου. Οι Παριζιάνοι βρήκαν λύσεις παρά τις απουσίες και παρουσιάζονται αποφασισμένοι για την αποκαθήλωση των πρωταθλητών. Εντυπωσιακή εντός έδρας με γερμανικές ομάδες μετρά 8-1-0, μετρά 16 προκρίσεις σε 17 διπλούς αγώνες όπου επικράτησε στο πρώτο εκτός έδρας ματς. Το Σάββατο αν και αγωνίστηκε με πειραματικό σχήμα, επικράτησε άνετα του Στρασβούργου και συνεχίζει την καταδίωξη της Λιλ. Εξέτισε ο συνήθως βασικός μέσος Παρέδες, αλλά τέθηκε νοκ άουτ ο βασικός στόπερ Μαρκίνιος. Δεν προλαβαίνουν οι Κουρζαβά (α), Ικαρντι (ε), Ντιαλό (α), δύσκολά ο συνήθως βασικός μπακ Φλορέντσι όπως και ο μέσος Βεράτι λόγω κορωνοϊού.

Η Μπάγερν είχε 31 τελικές προσπάθειες αλλά αμυντικά παρέπαιε και καλείται πλεόν να δείξει… αντοχές για να γυρίσει το σκορ. Οι απουσίες έχουν λυγίσει πάντως τους Βαυαρούς που το Σάββατο «κόλλησαν» στο 1-1 με την Ουνιόν, αγωνιζόμενοι με πειραματικό σχήμα λόγω των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων. Μετρά τέσσερις ήττες στο Παρίσι, αλλά και επτά προκρίσεις σε οκτώ διπλούς αγώνες με γαλλικές ομάδες. Δύο φορές σε σύνολο έξι, πήρε την πρόκριση έχοντας ηττηθεί στο πρώτο εντός έδρας ματς. Ο αρχισκόρερ Λεβαντόφσκι χάνει και αυτό το ματς, ενώ δεν προλαβαίνει λόγω covid-19 ο βασικός εξτρέμ Γκνάμπρι. Αμφίβολοι δίνονται οι βασικοι Ερναντεζ (μπακ), Σούλε, Μποατενγκ (στοπερ), Γκορέτσκα (μέσος), γνωστές απουσίες οι Τολισό (μέσος) και Ντάγκλας Κόστα (εξτρέμ).

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 2-3
'Εντυπωσιακό διπλό για την Παρί χάρη στα τέρματα των Εμπαπέ (3, 68’) και Μαρκίνιος (28’), Για τους Βαυαρούς σκόραραν οι Τσούπο Μότινγκ (37’) και Μίλερ (60’).

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Παρί: Νάβας, Νταγκμπά, Ντανίλο, Κιμπεμπέ, Ντιαλό, Γκουέγε, Παρέδες, Ντι Μαρία, Ντράξλερ, Νεϊμάρ, Εμπαμπέ.
Εκτός: Μπερνάτ, Ικάρντι
Αμφίβολοι: Μαρκίνιος, Ντιαλό Κουρζάβα, Φλορένζι, Βεράτι

Μπάγερν: Νόιερ, Παβάρντ, Μπόατενγκ, Χερνάντεζ, Ντέιβις, Κίμιχ, Αλάμπα, Σανέ, Μίλερ, Κομάν, Τσούπο Μοτίνγκ.
Εκτός: Λεβαντόφσκι, Κόστα, Γκνάμπρι, Σούλε, Τολισό.
Αμφίβολοι: Ρόκα

ΠΡΟΤΑΣΗ
Τσέλσι – Πόρτο 1
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν 1