logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Σύγκρουση Γιγάντων στο Άνφιλντ!
 14/4/2021

Η ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα, μεγάλο ματς και στο «Βεστφάλεν» ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μαν. Σίτι.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Η Ντορτμουντ ξεκίνησε μουδιασμένα στο Μάντσεστερ, σταδιακά ισορρόπησε και απάντησε, αλλά στο φινάλε έδειξε νευρική και δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Ανταγωνιστική εμφάνιση πάντως, έδειξε πως δεν… φοβάται το φαβορί καθώς δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της σεζον με μόλις δύο νίκες στα επτά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Το Σαββατο επικράτησε εκτός έδρας της Στουτγάρδης. Μετρά έξι κολλητές ήττες από αγγλικές ομάδες. ΄Έχει ηττηθεί έξι φορές στην ιστορία της με 2-1 στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα και πήρε την πρόκριση στις τρεις. Ο εξαιρετικός Σάντσο επιστρέφει σταδιακά στις προπονήσεις αλλά θεωρείται αδύνατο να προλάβει την ρεβάνς. Δεν υπολογίζονται και πάλι οι Σμέλτσερ, Ζαγκαντού (αμ.). Βίτσελ (μέσος) και Μουκοκό (επιθετικός).

Η Σίτι ήταν εξαιρετική στο ξεκίνημα, αλλά εν τέλει χρειάστηκε γκολ στο 90’ για να κάμψει την αντίσταση της Ντόρτμουντ στο πρώτο ματς. Σε σταθερά υψηλές πτήσεις φέτος, καθώς παρά την απρόσμενη ήττα από την Λιντς το Σάββατο, μετρά ανάποδα για την στέψη στην Πρεμιερ Λιγκ, σε μια σεζόν που διεκδικεί τέσσερα τρόπαια! Αήττητη στα 12 τελευταία (11-1-0). Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα για τον Πεπ Γκουαρδιόλα που «ανακάτεψε» την τράπουλα στην αναμέτρηση με την Λιντς, δίνοντας ανάσες σε βασικούς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 2-1
Δύσκολη νίκη για την Σίτι χάρη στα γκολ των ντε Μπρόινε (19’) και Φοντέν (90’). Η Ντορτμουντ ισοφάρισε προσωρινά με τον Ρόις (84’).

Πιθανές ενδεκάδες και απουσίες
Ντόρτμουντ: Χιτζ, Μόρει, Ακαντζί, Χούμελς, Γκερέιρο, Εμρέ Τσαν, Νταχούντ, Μπέλινγχαμ, Ρόις, Χάαλαντ και Αζάρ.
Εκτός: Μουκοκό, Σάντσο, Σμέλζερ, Βίτσελ, Ζαγκαντού
Αμφίβολοι: -

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσελό, Ντε Μπρούιν, Ροδρί, Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Τζέσους, Φοντέν.
Εκτός:-
Αμφίβολοι: Αγκουέρο, Λαπόρτε.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Η Λίβερπουλ παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου στο πρώτο ματς, αμυντικά επέδειξε τις συνήθεις αμυντικές αδυναμίες που την ταλαιπωρούν φέτος και πλέον ψάχνει απαντήσεις στην ρεβάνς. «Το κάναμε πολύ εύκολο γι' αυτούς» τόνισε απογοητευμένος ο Γιούργκεν Κλοπ που έδωσε πάντως σύνθημα αντεπίθεσης:. «Βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο ημίχρονο». Μετρά εννέα προκρίσεις σε 12 διπλούς αγώνες με ισπανικές ομάδες. Έχει ανατρέψει 14 φορές ήττα στο πρώτο εκτός έδρας ματς, σε σύνολο 29 διπλών ματς. Το Σάββατο με ανατροπή και γκολ στο 91’ επιβλήθηκε της Αστον Βίλα.

Αρκετά και γνωστά τα προβλήματα για τον Γερμανό τεχνικό. Χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν οι στόπερ φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ματιπ (στοπερ), δεν υπολογίζονται και οι Χέντερσον (μέσος, αρχηγος), Κέλεχερ (τριτος τερματοφύλακας), Οριγκι (επιθετικός). Αλλαγή κλίματος στην Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί στο πρώτο ματς και απέκτησαν σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης ενώ το Σάββατο πανηγύρισαν σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο απόλυτο ντέρμπι και φώναξαν παρών στην μάχη του τίτλου. Σε εξαιρετική κατάσταση μετρά 11-2-0 σε όλες τις διοργανώσεις. Μετρά οκτώ προκρίσεις σε 13 διπλούς αγώνες με αγγλικές ομάδες. Μετρά 6-4-7 σε αγγλικό έδαφος, 1-0-1 στο Λίβερπουλ. Ο βασικός στόπερ Βαράν έχασε το πρώτο ματς λόγω covid-19 και δεν θα προλάβει ούτε την ρεβάνς, κοντά στην επιστροφή του είναι ο ταλαιπωρημένος φέτος Αζάρ (μεσοεπιθετικός). Νέο πρόβλημα ο βασικός εσχάτως ακραίος Βάθκεθ, πάγια εκτός ο μπακ Καρβαχάλ.

ΡΕΑΛ Μ. – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 3-1
Δίκαιη νίκη για την σοβαρή Ρεάλ που έκαμψε την αντίσταση της Λιβερπουλ με γκολ των Βινίσιους (27΄, 65’΄) και Ασένσιο (36’). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Σαλαχ (51’).

Πιθανές ενδεκάδες και απουσίες
Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Οζάκ Καμπάκ, Φίλιπς, Ρόμπερτσον, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Βινάλντουμ, Σαλάχ, Ζότα, Μανέ.
Εκτός: Χέντερσον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ματίπ.
Αμφίβολοι: Κέλεχερ, Οριγκί.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Οντριοθόλα, Νάτσο, Έντερ, Μιλιτάο, Μεντί, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ασένσιο, Μπενζεμά, Βινίσιους Τζούνιορ.
Εκτός: Ράμος, Λούκας Βάσκεθ, Βαράν.
Αμφίβολοι: Βαλβέρδε, Αζάρ, Καρβαχάλ.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 1
Ντότμουντ – Μαν. Σίτι 2 και Over