logo as
   [125] ΜΙΛΓΟΥΟΛ - ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Θα πέσουν κορμιά στο «Ολίμπικο»!
 15/4/2021

Η Ρόμα αντιμετωπίζει τον Άγιαξ στο «Ολίμπικο» και μετά την νίκη της με 2-1 στο πρώτο ματς έχει πλεονέκτημα πρόκρισης ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ φιλοξενεί την Γρανάδα την οποία νίκησε 2-0 την περασμένη Πέμπτη στην Ισπανία.

ΡΟΜΑ – ΑΓΙΑΞ
Αγώνας ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ στο κεκλεισμένων των θυρών «Ολίμπικο» της Ρώμης. Ο νικητής με το νικητή Μαν. Γιουνάιτεντ – Γρανάδα στα ημιτελικά. Η Ρόμα βρέθηκε να κυνηγά το σκορ, ο Αγιαξ έχασε πέναλτι για το 2-0 αλλά τελικά κατάφερε να επιστρέψει νικήτρια από το Αμστερνταμ, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Γιουροπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μπορεί εντός συνόρων να πασχίζει να αποκτήσει συνέπεια στην απόδοση της, αλλά στην Ευρώπη παρουσιάζεται σοβαρή και η διάκριση στο Γιουροπα Λιγκ δίνει μάλιστα ψήφο εμπιστοσύνης και στον τεχνικό Πάουλο Φονσέκα. Επιστρέφει ο ηγετικός Μικιταριάν, ενώ αγώνα δρόμου για να… προλάβει δίνει ο στόπερ Σμόλινγκ. Εξέτισε ο βασικός μπακ Καρσντορπ, ασλλά τραυματίστηκε στο πρώτο ματς ο βασικός αμ. Σπινατσόλα. Δεν υπολογίζεται ο χρήσιμος στόπερ Κούμπουλα, εκτός και ο επιθετικός Ελ Σαραουί.

Ο Άγιαξ γνώρισε οδυνηρή ήττα με σκορ 2-1 από την Ρόμα στο Άμστερνταμ με μοιραίο παίκτη τον αρχηγό Τάντιτς, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι με το σκορ στο 1-0. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη ήττα μετά από 24 ματς σε όλες τις διοργανώσεις για την ομάδα τον «Αία» που θα μεταβεί στη Ρώμη για την μεγάλη ανατροπή. Στην πρόβα τζενεράλε νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Βααλβάικ την περασμένη Κυριακή και διατηρήθηκε στο ρετιρέ της βαθμολογίας στην Α’ Ολλανδίας. Ο βασικός γκολκίπερ Ονανά έχει τιμωρηθεί με έναν χρόνο για χρήση ντόπινγκ και ο αντικαταστάτης του, Στεκέλενμπουρχ έχει χάσει τα τρία τελευταία ματς και δίνεται αμφίβολος. Εκτός λίστας ο αρχισκόρερ Αλέ, τραυματίας ο ηγετικός Μπλιντ (μέσος/αμυντικός), ερωτηματικό συνοδεύει και την ετοιμότητα των αναπληρωματικών Μπρόμπεϊ (φορ) και Σχουρς (στόπερ).

ΑΓΙΑΞ – ΡΟΜΑ 1-2
Ο Αίας προηγήθηκε με τον Κλαασεν (38’) αλλά η Ρόμα κατάφερε να γυρίσει το σκορ με τους Πελεγκρίνι (57’) και Ιμπάνιεζ (87’).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝAΪΤΕΝΤ – ΓΡΑΝΑΔΑ
H Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ υποδέχεται στο Ολντ Τράφορντ την Γρανάδα και μετά τη νίκη της με 2-0 στο πρώτο ματς βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκρισή της στα ημιτελικά εκεί όπου θα συναντήσει τον νικητή από το ζευγάρι Ρόμα – Αγιαξ. Οι «μπέμπηδες» διαγράφουν εξαιρετική πορεία και στην Πρέμιερ Λιγκ εκεί όπου έχει εδραιωθεί στην δεύτερη θέση προερχόμενη από διπλό κόντρα στην Τότεναμ (3-1). Στόχος η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ αφού δεν έχει ελπίδες για άλλο τίτλο φέτος. Οι βασικοί Σο (μπακ) και Ράσφορντ (φορ) αποχώρησαν τραυματίες από τον πρώτο αγώνα αλλά αγωνίστηκαν κόντρα στην Τότεναμ. Δεν έχουν αναφερθεί απρόοπτα, δεν υπολογίζονται όπως και στα τελευταία ματς οι Μαρσιάλ (συνήθως βασικός επιθετικός), Μπαϊγί, Τζοουνς (αναπληρωματικοί αμυντικοί).

Η Γρανάδα πάλεψε κόντρα στην Γιουνάιτεντ, είχε δοκάρι στο 0-1, στο φινάλε όμως δέχτηκε και δεύτερο γκολ και μοιραία βρίσκεται με την… πλάτη στον τοίχο ενόψει της ρεβάνς στην Αγγλία. Η Γρανάδα έχει κάνει πάντως υπερβατική πορεία αφού πρόκειται για μια ομάδα που αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ο Μαρτίβεθ έχει πονοκέφαλο με την απουσία του βασικού αμυντικού Ντουάρτε, δεν υπολογίζονται οι Σόρο, Μίγια (μέσοι), εκτός ευρωπαϊκής λίστας οι Βίκο, Κίνα (αναπληρωματικοί μέσοι).

ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 0-2
Δίκαιη νίκη για την Γιουνάιτεντ που επικράτησε στην Ισπανία με γκολ των Ράσφορντ (31’) και Φερνάντεζ (90’).

ΠΡΟΤΑΣΗ
823. ΡΟΜΑ – ΑΓΙΑΞ 1
822. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝAΪΤΕΝΤ – ΓΡΑΝΑΔΑ 1