logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ντέρμπι στη Σούπερ Λίγκα!
 21/4/2021

Για την πέμπτη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ θα διεξαχθούν τα μεγάλα τοπικά ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ο Ολυμπιακός προερχόταν από έξι συνεχόμενες νίκες, αλλά στην Τούμπα ηττήθηκε δίκαια από τον ΠΑΟΚ. Χαλαρή διάθεση, το πρωτάθλημα κατακτήθηκε και μαθηματικά από την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ, μοναδικό ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους η ετοιμότητα στον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΣΣ Γιάννινα στις 27 Απριλίου. Περιορισμένης έκτασης ροτέισον επιλέγει ο Πέδρο, Μαρτίνς ώστε να πάρουν ανάσες όλοι οι παίκτες πριν την τελική ευθεία της σεζόν.
Ο Αστέρας πέτυχε τον αρχικό στόχο της συμμετοχής στα πλέι οφ αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αφήσει θετικό στίγμα. Η ομάδα της Τρίπολης έχει ξεμείνει από δυνάμεις, όπως αποτυπώνεται και στο γεγονός πως δεν κέρδισε ούτε ένα από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια. Οι Αρκάδες δημιουργούν, σκοράρουν αλλά ακόμα περισσότερο δέχονται εύκολα τέρματα. Τα τρία από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 3,5 γκολ. Άσος από ημίχρονο !
ΠΡΟΤΑΣΗ
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1/1 (2.00)

ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ
Έπειτα από την κακή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ ακολούθησε η εξαιρετική απόδοση στην Λεωφόρο, όπου ο Άρη πήρε με ανατροπή σπουδαίο και δίκαιο διπλό που τον κράτησε στη δεύτερη θέση. Πήραν και ψυχολογία οι κίτρινοι για το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης όπου θέλουν την νίκη για το γόητρο αλλά και για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Ο προπονητής Άκης Μάντζιος ποντάρει στην αξιόπιστη αμυντική λειτουργία.
Ο ΠΑΟΚ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων μηνών, αγωνίστηκε με πάθος και τακτική συγκέντρωση και επικράτησε δίκαια του πρωταθλητή Ολυμπιακού. Πήραν ψυχολογία οι μαυρόασπροι ώστε να τα δώσουν όλα στο απόλυτο ντέρμπι της πόλης με τον Άρη. Δίχως νίκη o δικέφαλος του βορρά στις τέσσερις πιο πρόσφατες εξόδους. Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια. Ακόμα ένα περιμένουμε στο Χαριλάου !
ΠΡΟΤΑΣΗ
Άρης-ΠΑΟΚ Γκολ-γκολ (1.95)

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Η ΑΕΚ ήταν για μια ακόμα φορά δημιουργική, είχε ευκαιρίες, έβαλε γκολ και πήρε την νίκη που ήθελε κόντρα στον Αστέρα. Από την άλλη πλευρά βέβαια παραμένουν τα θέματα στην άμυνα για τους κιτρινόμαυρους που δε μπορούν να διατηρήσουν καθαρή εστία. Σε γκολ-γκολ και όβερ 3,5 γκολ εξελίχθηκαν τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια.
Ο Παναθηναϊκός έβγαλε κόπωση στην αναμέτρηση με τον Άρη και αν και προηγήθηκε στη συνέχεια ηττήθηκε εύκολα από τους Θεσσαλονικείς. Δεν έχει πολλές επιλογές ο Λάζλο Μπόλονι για να ανοίξει το ροτέισον και οι πράσινοι έχουν ξεμείνει από δυνάμεις. Μόνο δύο νίκες στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια, δυσκολεύει η εξάδα, όλα για όλα θα τα παίξουν στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ για να μειώσουν την διαφορά.
ΠΡΟΤΑΣΗ
Άρης-ΠΑΟΚ Γκολ-γκολ (2.10)





Βαθμολογία 2023-24