logo as
   [828] ΑΛΦΡΕΤΟΝ ΤΑΟΥΝ - ΜΠΟΣΤΟΝ ΓΙΟΥΝ. Final 0-0  
 
 
 
 
 
 
 

Σούπερ ντέρμπι στο Καμπιονάτο!
 22/4/2021

Τα ντέρμπι Ρόμα – Αταλάντα και Νάπολι – Λάτσιο ρίχνουν την αυλαία της 32ης αγωνιστικής στο Καμπιονάτο. Σε μεγάλη φόρμα η Αταλάντα, θα… πέσουν κορμιά στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

ΝΑΠΟΛΙ – ΛΑΤΣΙΟ
Η Νάπολι έβαλε δύσκολα στην υποψήφια πρωταθλήτρια Ιντερ, αλλά παρότι προηγήθηκε, συμβιβάστηκε με τον βαθμό σπαταλώντας αρκετές ευκαιρίες στα τελευτάια λεπτά. Οι «παρτονοπέι» έχουν ανεβάσει την απόδοση τους εσχάτως και με πέντε νίκες στα επτά τελευταία ματς, δείχνουν διάθεση να παλέψουν μέχρι τέλους για το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα. Στα 2-3 γκολ κρίθηκαν τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς, εξέτισε ο Λοσάνο (ε. 25/9), τέθηκε νοκ άουτ ο Οσπινα ( τερμ. 16 συμ.), πάγια εκτός ο Γκουλάμ (α. 11/0).

Τελευταίος αγώνας
Nάπολι - Ίντερ1-1
36’ αυτ. Χαντάνοβιτς – 55’ Έρικσεν

Η Λάτσιο έκανε τα εύκολα δύσκολα καθώς το 4-1 έγινε 4-3 στο φινάλε, αλλά στις καθυστερήσεις ο Ιμόμπιλε τελείωσε το ματς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Οι «λατσιάλι» έχουν βρει για τα καλά τα πατήματα τους και με πέντε κολλητές νίκες «χτυπούν» την πόρτα της τετράδας. Αναμένεται να επιστρέψει στον πάγκο ο Ινζάγκι που έχασε τα δύο τελευταία ματς λόγω κορωνϊού, εξέτισε ο ηγετικός Καϊσέδο, γνωστή κρίνεται πλέον η απουσία του Λουιζ Φελίπε (α. 10/0).

Τελευταίος αγώνας
Λάτσιο – Μπενεβέντο 5-3
10’ αυ. Ντεπάολι, 20, 90’ Ιμόμπιλε, 36’ Κορέα, 48’ αυτ. Μοντίπο – 45’ Σαού, 62’ πεν. Βιόλα, 85’ Γκλικ

ΡΟΜΑ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Η πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουροπα Λιγκ έκρυψε κάποια από την γκρίνια στην Ρόμα αλλά η νευρικότητα επέστρεψε μετά την ήττα από την Τορίνο. Αλλοπρόσαλλοι και με πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση τους φέτος οι «τζιαλορόσι» και ο τεχνικός Φονσένα θεωρείται κάτι παραπάνω από δύσκολη να παραμείνει στην θέση και με το τέλος της σεζόν. Εξέτισε ο βασικός Πελεγκρίνι (μ. 29/5), αμφίβολος ο Σμόλινγκ (α. 14/0), δεν υπολογίζονται και πάλι οι Κουμπουλα (α. 16/1), Σπινατσόλα (α. 26/2) και Σμόλινγκ (α. 14/0).

Τορίνο - Ρόμα 3-1
57’ Σανάμπρια, 71’ Ζάζα, 90’ Ρινκόν – 3’ Μαγιοράλ

Η Αταλάντα πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές από την Γιουβέντους, αλλά δεν σταμάτησε να πιστεύει και με γκολ… καραμπόλα του Μαλινόφσκι που είχε περάσει ως αλλαγή πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί των «μπιανκονέρι». Οι «μπεργκαμάνσκι» κατέκτησαν το 9ο τρίποντο στα δέκα τελευταία, «πάτησαν» στην 3η θέση ενώ θα αγωνιστούν και στον τελικό του κυπέλλου (με Γιουβέντους). Εξέτισε ο βασικός Ρομέρο (α. 24/2), πάγια εκτός ο Χατεμπουρ (α. 17/2).

Αταλάντα - Γιουβέντους 1-0
87’ Μαλινόφσκι

ΠΡΟΤΑΣΗ
945. ΡΟΜΑ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ 2
954. ΝΑΠΟΛΙ – ΛΑΤΣΙΟ X





Βαθμολογία 2023-24