logo as
   [934] LKP ΜΟΤΟΡ ΛΟΥΜΠΛΙΝ - ΣΧΡΟΜΠΡΙ ΓΚΛΟΓΚΟΒ 1-0  [932] ΑΛ ΦΑΙΧΑ - ΑΛ ΤΑΙ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

«Καθαρίζει» η Σίτι
 15/9/2021

Η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί την Λειψία στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου για το Τσάμπιονς Λιγκ, με την ομάδα του Γουαρδιόλα να θεωρείται εκ των φαβορί για κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΛΕΙΨΙΑ
Επέστρεψε στην κορυφή της Premier League πέρσι. Τρίτο πρωτάθλημά την τελευταία τετραετία. Έφτασε στον πρώτο τελικό Champions League τον οποίο έχασε όπως έχασε και το κύπελλο Αγγλίας και τα δύο, από την Τσέλσι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν χρειάζεται συστάσεις αλλά πρέπει να παραδώσει στους Άραβες αυτό που επιθυμούν, ένα Champions League.

Η Σίτι έχασε το καλοκαίρι τον αναντικαταστάτο – όπως είπε ο Πεπ - Αγουέρο αλλά αντικαταστάθηκε γρηγορα με πάνω από εκατό εκατομμύρια Ευρώ και τον Τζακ Γκρίλις. Καταδικασμένη να πρωταγωνιστήσει αλλά πλέον δεν είναι το απόλυτο φαβορί για το τρόπαιο. Στο πρωτάθλημα έχει τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες με πιο πρόσφατη το 1-0 στην έδρα της Λέστερ.

Ο Ντε Μπρόινε προπονείται και είναι έτοιμος σε αντίθεση με τον Φόουντεν που μόλις άρχισε προπονήσεις. Εκτός και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Στέφεν λόγω Covid.

Η Λειψία το καλοκαίρι έχασε τον προπονητή της Γιούλιαν Νάγκελσμαν, τον βασικό κεντρικό αμυντικό Ουπαμεκανό και τον αρχηγό και βασικό κεντρικό μέσο Ζάμπιτσερ. Όλοι πήγαν να ενισχύσουν την Μπάγερν Μονάχου, ανεξήγητο γιατί το επέτρεψε. Είναι δεδομένο πως σε μια νέα εποχή η Λειψία πρέπει να μάθει τον νέο προπονητή Τζεσι Μαρς ο οποίος έρχεται μετά από κατάκτηση πρωταθλημάτων στην Αυστρία με την Ζάλτσμπουργκ.

Δεν έχασε όμως μόνο παίκτες αλλά απέκτησε και τους Αντρέ Σίλβα, Γκβάρντιολ, Σιμακάν ενώ αγόρασε και τον Ανχελίνιο. Το ρόστερ της είναι καλό αλλά άλλαξε πολλά και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο και φαίνεται και στο πρωτάθλημα. Έρχεται από ήττα 4-1 εντός έδρας από την Μπάγερν Μονάχου. Τρίτη ήττα σε τέσσερα παιχνίδια.

Λίγο πριν αρχίσουν οι μάχες του Champions League δεν έχει απουσίες. Μόνιμες οι απώλειες των μπακ Χάλστενμπεργκ και Σαράτσι.

Εκτίμηση: Σίγουρα η Λειψία δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα, αλλά η Σίτι αν πιάσει τους γνωστούς ρυθμούς τους δεν θα έχει πρόβλημα να επικρατήσει από το πρώτο ημίχρονο.