logo as
   [858] ΜΠΛΑΟΥΜΠΛΙΤΖ ΑΚΙΤΑ - ΣΟΝΑΝ ΜΠΕΛΜΑΡΕ Final 1-1  [859] ΟΚΑΙΑΜΑ - ΓΙΟΚΟΧΑΜΑ Final 2-2  
 
 
 
 
 
 
 

Σύγκρουση Γιγάντων στο «Άνφιλντ»
 15/9/2021

Η Λίβερπουλ των 5 Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζει στο «Άνφιλντ» την Μίλαν των 7 τροπαίων Τσάμπιονς Λιγκ! Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόλις δύο φορές, σε δύο τελικούς της κορυφαίας δια-συλλογικής διοργάνωση και έχουν από ένα τίτλο. Η Λίβερπουλ είναι το μεγάλο φαβορί αλλά η Μίλαν του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς δεν θα παραδοθεί άνευ όρων.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΜΙΛΑΝ

Χωρίς κόσμο στο Άνφιλντ και χωρίς Βέρτζιλ Φαν Ντάικ και Ζοέλ Ματίπ στο κέντρο της άμυνας για το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν οι κόκκινοι δεν εντυπωσίασαν. Σεζόν χωρίς τρόπαια και με μεγάλη προσπάθεια στο φινάλε τρίτη και ξανά στους ομίλους του Champions League όπου πέρσι αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος ο Φαν Ντάικ είναι έτοιμος, ο κόσμος επέστρεψε και αποκτήθηκε κάλυψη για τον Ολλανδό στα στόπερ με τον Κονατέ της Λειψίας. Σημαντικός παίκτης δεν χάθηκε. Μια ενδεκάδα που σπάνια αλλάζει και μια ενδεκάδα που είναι υποχρεωμένη να πάει καλύτερα από μια περσινή άσχημη σεζόν. Τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα (3/1/0) σε τέσσερα ματς με το 3-0 στην έδρα της Λιντς. Σοβαρός τραυματισμός για τον νεαρό ακραίο επιθετικό Έλιοτ που μένει εκτός αρκετό καιρό. Αμφίβολοι οι Φιρμίνο και Μιναμίνο.

Η Μίλαν άκουσε τους παίκτες της, εμπιστεύθηκε τον Στέφανο Πιόλι, βασίστηκε στην εμπειρία και την ηγεσία του Ιμπραχιμοβιτς και επέστρεψε στο Champions League μετά από οκτώ χρόνια. Πολλά ήταν. Οι ροσονέρι δούλεψαν αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι. Πόνεσαν με απώλειες όπως οι Ντοναρούμα, Τσαλχάνογλου αλλά γέμισαν λύσεις με άξιους αντικαταστάτες όπως οι Μενιάν (Λιλ), Ζιρού (Τσέλσι), Φλορέντσι (Ρόμα), Μπαλό-Τουρέ (Μονακό) και κράτησαν Τομόρι, Τονάλι και Μπραχίμ Ντίαθ. Το ρόστερ έχει όμως περισσότερες και πιο δύσκολες υποχρεώσεις και την ανάγκη να αποδείξει πως ότι έγινε πέρσι δεν έγινε κατά λάθος. Τρία στα τρία στο πρωτάθλημα με το 2-0 απέναντι στην Λάτσιο. O Ζλάταν δεν είναι ακόμα στο εκατό τοις εκατό μετά τον τραυματισμό και ίσως δεν παίξει ενενηντάλεπτο. Έπαιξε τριάντα λεπτά στο πρωτάθλημα και σκόραρε. Ο Ζιρού όμως ξεπέρασε τον κορωνοϊό και είναι απόλυτα έτοιμος.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1

Κάκιστη παράδοση στην Αγγλία η Μίλαν!
Η Μίλαν των 7 τροπαίων Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζει την Λίβερπουλ των 5 τίτλων Τσάμπιονς Λιγκ στο «Άνφιλντ Ρόουντ» για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και πάμε να θυμηθούμε την προϊστορία των δύο ομάδων. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί μόλις δύο φορές, σε δύο τελικούς της κορυφαίας δια-συλλογικής διοργάνωσης. Στις 25/05/2005 στην Κωνσταντινούπολη Μίλαν – Λίβερπουλ 3-3 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση και η Λίβερπουλ επικράτησε στα πέναλτι με σκορ 3-2. Μίλαν και Λίβερπουλ συναντήθηκαν και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 23/05/2007 στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Στάδιο όπου η Μίλαν επικράτησε με σκορ 2-1 με δύο γκολ του Φίλιπο Ιντζάκι και κατέκτησε το τρόπαιο. Συνολικά η Λίβερπουλ έχει δώσει 33 ματς στα Κύπελλα Ευρώπης κόντρα σε Ιταλικές ομάδες και έχει σημειώσει 12 νίκες, 6 ισοπαλίες και 15 ήττες (41-40 γκολ) ενώ μέσα στο Άνφιλντ έχει 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και 1 μόλις ήττα (στις 18/03/1992 με σκορ 2-1 από την Τζένοα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Η Μίλαν έχει δώσει 38 ματς κόντρα σε ομάδες της Αγγλία με απολογισμό 11 νίκες, 12 ισοπαλίες και 15 ήττες (43-45 γκολ) ενώ επί Αγγλικού εδάφους έχει κάκιστη παράδοση με 1 μόλις νίκη, 6 ισοπαλίες και 10 ήττες!